Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že řada těch nových ministrů se pouze veze, aniž by cokoliv smysluplného ve svém rezortu, či vládě udělala.

;-(

0 1
možnosti

Už to první slovo je silně nereálné.;-)

0 0
možnosti

Hospodaření státního rozpočtu skončilo na konci května deficitem ve výši 189,3 mld. Kč.

Přičemž schválený rozpočet je 280 mld Kč.

Stát jen na zvýšeném DPH , z důvodu inflace, vybral o cca 30 mld. Kč víc.

0 0
možnosti

autor si myslí, že starosta vyřeší jeho problém s cenou energií? Bohužel spousta voličů, ale bude přesně tímto směrem ovlivněna....

2 0
možnosti

Když to mohl vyřešit Maďarský starosta, proč by to nedokázal i ten náš ?

;-D

0 1
možnosti

Ptáte se jak za dnešní drahoty, inflace a nic moc výhledu může vládní pětka uspět. Já tam ale nějakou silnou opozici s dobrými návrhy nevidím. ANO v defenzívě, socdem a Konečná nejsou vidět. Tak jen Okamura?

0 4
možnosti

Být u vlády Tomio Okamura, tak inflace dosáhne 50%. ;-D

2 1
možnosti
Foto

Babiš spoluzavinil růst inflace tím, že rozdával lidem nesmyslně peníze. Dnes proti ní chce bojovat tím, že by se měly, světe div se, rozhazovat peníze. Babiš je prostě Pan ekonom.;-D

11 6
možnosti

A já si pamatuji, jak jste psala že se musí vyplácet nahrady....

5 7
možnosti

Jak podle vás vypadá státní úředník, kdo asi to je, kteří jsou to ti, co s nimi mluví opozice? Evidentně máte v pojmech zmatek.

Ty ceny máte také pomatené a to hodně, kdepak jste to opsal, nebo to sypete z rukávu? Víte že výrobní cena kWh může být i mínusová, elektrárna pak vydělává nejvíc, když odstaví výrobu úplně, což většinou nelze.

U některých skupin lidí se nahromadilo mnoho peněz, hlavně ti hromadně odměňovaní za účast ve volbách. Babiš dopustil abychom doslova prožrali veškeré peníze navíc, které stát vydělal v konjunktuře. Místo investic si to lidi nacpali do duchny, no a teď se bojí inflace a skupují cokoliv, co má nějakou stálou hodnotu. Umělé plošné snížení cen nenavazující na trh jen situaci zhorší, zboží se skoupí v okamžiku, vznikne nedostatek a cena vyletí do oblak.

Ideální je pomoci těm, co peníze nemají, ti zboží nevykoupí a to do té doby než ti co za nic dostali peníze je vytáhnou z duchny a utratí. To se týká inflace vnitřní.

Za vnější může Putin, už aby ho Ukrajinci nakopali zpět do Ruska. Pak nastane ekonomický restart.

Jen by bylo dobré vyprdnout se konečně na korunu a jít do Eura, zatímco ČNB leje miliardy do záchrany kurzu, což zvyšuje inflaci, jinde v eurozóně je inflace nižší. Je to velikostí trhu, s eurem nelze zatřepat jak s užíváním, zato koruna se klepe před každou změnou na trhu jak osika.

7 3
možnosti
Foto

Jste správný demagog. Do ceny elektřiny, kterou uvádíte nejsou zahrnuty platy zaměstnanců obsluhy, nejsou započteny úroky vypůjčených na výstavbu odsíření a není do toho započtena amortizace zařízení elektrárny a další a další položky. To všechno stojí nemalé peníze. Nepochybně lepší cestou pro ČEZ je zvýšení podílu na domácím trhu . . Co tomu brání? Stále ještě nedokonalé regulační prostředí, které nedostatečně ohodnocuje jednotlivé složky toho, co nazýváme dodávkou elektřiny. Dodávku elektřiny zákazníkům tvoří nejen nasazený výkon a objem dodané produkce, ale rovněž její kvalita a spolehlivost (nepřerušitelnost) dodávky (kvalitativní složka). Zatímco kvantitativní složka poskytovaných služeb je obsluhována všemi domácími výrobci, kvalitativní složka byla až dosud zajišťována výhradně zdroji provozovanými či vykupovanými ČEZ.

7 0
možnosti

Přesně, akorát výhradně ČEZ do roku 2013, to prodal Elektrárnu Chvaletice. Od té doby dodává podpůrné služby i soukromník. ;-)

1 0
možnosti

Ovšem autor zapomněl na jednu zásadní věc. Systémy obchodování s plynem a energiemi tady byl nastaveny už za dřívějších vláda. Ta současná je zdědila po svých předchůdcích.

7 0
možnosti

Ale může to změnit.

2 0
možnosti

J47i63r18i 44B16o22r

30. 5. 2022 11:43

Sbohem rozume.

7 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik