Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ja měl pocit, že spor není o roli sovětských vojáků a o to, kdo kdy dorazil do Prahy, ale o roli právě Koněva během války a po ní. Po odstranění pomníků padlým vojákům nikdo nevolá, zatímco diskuze nad Konevovym příspěvkem historii je oprávněná. Stejně tak jako nad pomníkem vztycenym nota bene nikoliv po válce, ale až během vrcholici normalizace. Pokud chceme diskutovat, je třeba držet se faktů a nemíchat ty, co spolu nesouvisejí do jedné patlaniny, ze které pak uděláme nesmyslné závěry.

5 0
možnosti

Uctění vytlačení wehrmachtu z území ČSR můžeme na hřbitovech. Koněv s tím nemá žádnou souvislost.

V dnes již neexistující Rudé armádě sloužili příslušníci patnácti dnes samostatných států, a to Ukrajiny, Běloruska, Moldavska, Arménie, Gruzie, Azerbájdžánu, Uzbekistánu, Kazachstánu, Turkmenistánu, Tádžikistánu, Kyrgystánu, Litvy, Lotyšska, Estonska. Rusko bylo pouze jedním z nich. Na území Československa bojovali také vojáci Rumunska a Spojených států. Rusko tedy určitě nemá monopol na nějaký vděk a oslavy konce války a jestli něco takového požaduje, chlubí se něčím, co mu nepřísluší.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713668

2 0
možnosti

Když jsme u toho ruského poválečného bombardování. 150 mrtvých v Hrotovicích.

Sovětské pomníky jsou pro Rusko teritoriální značky jako když pes občurává svůj rajón.

Odsunuli jsme jejich vojska, odsuňme jejich pomníky.

3 0
možnosti

P32a64v51e29l 79M70a17c49h

2. 9. 2019 18:15

Socha Koneva by mela byt odstranena. Nemuze se mu zapomenout co udelal v Polsku, ve vychodnim Nemecku a u nas v 68 roce. To nema nic spolecneho s tim faktem ze hodne Rusu padlo na uzemi Ceskoslovenska a naprosta vetsina ceskych lidi si to uvedomuje.

2 0
možnosti
Foto

Dle moderních historiků z líhně Pirátů a TOP09 Prahu 6 (a pankejt s Koněvem zvláště) osvobodil pan Schwarzenberg s přispěním Miroslava Kalouska, takže Socha Koněva na tom místě nemá žádné opodstatnění.

0 4
možnosti

Autor pýše že historie je nutno podávat bez emocí ,ale to také znamená že musí být řečena celá. Ano je pravda že z našeho území rudá armáda vytlačila armádu německou. Bylo to však osvobození?

Museli jsme se vzdát území za které bojovali naši muži ve dvou světových válkách.Anexe Sudet je u nás vnímáno jako nespravedlnost a anexe Podkarpadska je je vnímáno jako osvobození. Když Koněv dobyl Prahu stovky a možná tisíce našich občanů ruského původu (a mnozí z nich bojovali po boku našich legionářů např.gen Vojcechovský). Byli i tito naši občané osvobozeni?

Rudá armáda neosvobozovala Evropu od Hitlera ,pouze jí dobývala pro Stalina.

5 0
možnosti

M88i73l84a71n 58V24i98k

2. 9. 2019 15:00

Autor pýše - dál nečtu.

2 1
možnosti

Válka byla zlá, akademicky se píše snadno leccos.

Tyto podivné poznámky by měli vlastně psát jen ti, co ji zažili

0 1
možnosti

Myslím, že by tyhle podivné diskusní příspěvky měli psát vlastně jen ti co to zažili.

Válka byla zlá, akademicky se o ní někdy píše leccos.

0 1
možnosti

Tak prvně. Historie je vždy pouze iluze psaná vítězi.

Soudit může pouze ten, který bude mít pro danou událost relevantní podmínky a informace, jako ten, na němž bylo tehdy rozhodnutí. Ostatní soudy jsou neobjektivní.

0 0
možnosti

"Kdo chce, může si v historii listovat, je to těžké čtení, ale člověk pak nemusí mít pocit, že musí to veškeré plácání novinářů a některých politiků polykat bez rozmyslu."

Tohle vytesat do kamene. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik