Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ruští vojáci umírali kvůli neschopnosti svých důstojníků, kteří je často hnali do nesmyslných útoků proti dobře opevněným Němcům. To Američané nedělali.

17 7
možnosti
MK

Např. Hurtgensky les, 1944-45.

1 0
možnosti
JL

Princip kapitalismu: uděláme partičku, která bude dělat všechno pro to, aby se její členové napakovali. Ostatní? Koho to zajímá?

2 0
možnosti
HH

No a princip socialismu/komunismu? to samé, jen se to na začátku ukradne těm kapitalistům...

8 1
možnosti
JB

J85i73r72i 65B29o20r

13. 5. 2022 9:24

To je blbý,to se bude líbit.

14 3
možnosti
LH

Tak kamarádi z Německa se vtipně zbaví šrotu...;-D

7 3
možnosti
MK

To by pochopitelně rádi.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 4
možnosti
Foto

Růst tržních cen elektřiny podle ČEZ přispěl k růstu zisku v segmentu výroby, ale negativně se podepsal na výsledcích segmentu prodeje energií , provozní zisk klesl meziročně o 2,4 miliardy, takže se propadl do ztráty zhruba 0,2 miliardy korun.

5 0
možnosti
Foto

Při osvobozování Prahy padlo 10 a 30 sovětských vojáků.Za prvé: sovětská armáda bojovala na československém území už od 20. září 1944 do 9. května 1945. Jednalo se tedy o osmiměsíční tažení, které začínalo na Podkarpatské Rusi a při kterém postoupila relativně úzkým územím Československa o 800 kilometrů na západ. Americká armáda oproti tomu bojovala na československém území jen 20 dní, od 18. dubna 1945 do 8. května, a její politickou dohodou vymezený prostor byl zhruba pětinový.Máme tu i zásadní rozdíl v metodách boje. Sovětské metody válčení odpovídaly starému ruskému imperiálnímu heslu „nas mnogo“, které vyjadřuje tamní pohrdání individuálním lidským osudem, a tudíž i životy vlastních vojáků. Sovětští velitelé i speciální donucovací jednotky hnali své vojáky na smrt jako dobytek na jatka.

20 1
možnosti
JD

J82a86n 77D53o21u55š97e45k

13. 5. 2022 8:20

Je to tak, spíš vás střelili do zad když jste nechtělo postupovat za vojákem který zbraň ještě měl a vy jste jen čekal kdy zařve a mohl jste přebrat jeho úkol. Být v ruských jednotkách útoku bylo si podepsat ortel smrti.

Přesto všechno jsou mrtví.

3 1
možnosti
Foto

Dřevo prožrané kůrovcem lépe hoří - neboť v dírkách je vzduch a ten působí jako urychlovač hoření a proto musí být takové dřevo dražší. V případě nedostatku elektřiny se všichni občané na výzvu formou SMS dostaví na místní národní výbory, kde vyfasují liščí ocasy a ebonitové tyče a budou si vyrábět elektriku a na té si budou místo plynu vařit, kdo vařič nevlastní, tak na otevřeném ohni, ti více bohatější v pokojových krbech. ;-(

2 0
možnosti
Foto

Četla jsem ten samý článek co vy a překvapilo mne, že ČEZ je v zisku díky výrobě. Čez prodej totiž vygeneroval ztrátu. Logicky by vás/nás mělo napadnout, že když čez při prodeji toho co nakoupil na burze prodělal, jak zdravé jsou ostatní společnosti, které ztrátu nemohou pokrýt výrobou a jsou to jednom obchodníci. Teď třeba aktuálně mne zaujala Pražská plynárenská, která si vzala půjčku několik miliard aby nakoupila pro zákazníky plyn a hbitě jim ho zdražila 40%. Skoro to vypadá jako před pádem Bohemia energy, takže čekám kdo bude další.

5 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik