Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Krásně to popisujete a mě jen mrzí, že zde neexistuje cosi, jako antikarma. Tak na rovinu, já bych šel ještě mnohem dál. Vyhnal bych zpět do ruska všechny, kteří se jasně nevymezí proti Putinově agresi. Studenty, pracující, sportovce, umělce.

Pokud se nepletu, je to dost dlouho, co nás rusák označil za ne přátelskou zemi. Nevím, proč bych se tedy k rusákovi měl chovat jako přítel.

A nejlegračnější na tom všem je, že vy sám, ač jste proruský troll, jste v očích obyčejného rusáka brán jako neonacista, který absolutně nepochopil ruskou mírovou operaci. K tomu všemu váš otec či děd, vyráběl fašistům za druhé světové války a podporoval je. Navíc málo nebo spíše vůbec, nectíte oběti Rudé armády za druhé světové války.

Hanba vám!!!

Pokud se vám tohle nezdá jako kolektivní vina, je mi vás upřímně líto. Mě už život naučil, vracet druhému stejnou mincí.

p.s. Kateřina Siniaková má české občanství.

19 2
možnosti
Foto

Přesně, rusáky vypovědět, ať uvolní místo Ukrajincům.

1 1
možnosti
MK

Kolektivní vina je obecně špatná věc, ale v tomhle případě jde fakt o něco jiného. Jednotlivcům bych mezinárodní starty umožnil, pokud by startovali sami za sebe a ne za Rusko.

3 1
možnosti
Foto

I vy jste kolektivně vinen - za ty své prokremelské žvásty. A s vámi všichni, co se vidíte u Putinových bačkor...

17 3
možnosti
Foto

Jsme odpovědni za typ institucí, které v naší době v našem společenství fungují, za jejich výsledky žádná moc se nemůže ustavit a především udržet bez souhlasu nebo přispění velké většiny těch, kteří jsou ovládáni: „nástup nacismu, stejně jako komunismu, byl tedy umožněno postoji a chováním rozhodující části obyvatelstva. Pokud potlačím své svědomí, praktický rozum jenom proto abych s ostatními tvořil osobní jednotu, jsem vinen. Vina je tedy ztráta identity se sebou samým Tedy Rusko jeho obyvatelé jsou zodpovědné za současný režim v Rusku, který si zvolilo.

9 0
možnosti
AM

A17d63a56m 56M15a15l89ý

25. 4. 2022 13:41

Ke všem těm ruským poškozeným sportovcům:

Zřeknou - li se Ruska a jeho současné neomluvitelné vražedné politiky, pak bych jim povolil startovat.

Ovšem nikoliv jako reprezentace současné Ruské federace, ale se speciálním statusem (mohlo by se to nazvat např.: "Svobodní Rusové odmítající násilí a teror", k tomu speciální vlajka).

To by bylo celkem fér.

Kolik ruských sportovců by mělo zájem?

14 0
možnosti
JZ

Pokud ukrajinští sportovci umírají v zákopech, tak rusáci nesmí startovat v mezinárodních sportovních soutěžích, pokud se nezřeknou Putina a neodsoudí agresivní válku proti Ukrajině.

18 0
možnosti
Foto

Možná byste měl i návod jak umožnit sportovat ukrajinským sportovcům, kteří se momentálně musí válet se samopalem v zákopech. Seznamte nás s ním prosím.

17 0
možnosti
LP

Pane autore, světový, nebo minimálně evropský online prostor, čekal, co na speciální operaci řeknou ruské celebrity. Ty nic, nemají s tím nic společného, tak přišla celkem logická reakce, protože názorový prostor je dnes díky internetu hodně vidět a slyšet.

A proč nikdo nevzýval, dejme tomu, americké sportovce během Iráku či Kosova ? Válka v Iráku Evropany moc nezajímala, postupně vyústila z útoku na americké mrakodrapy a tak nějak se dala pochopit. V Kosovu zase šlo o vojenskou podporu jedné z nesvářených stran. Nešlo o přepadení cizí země, jak to vidíme teď.

Ruské celebrity to nezajímá, ruské mladé dospělé to nezajímá - leda to, že přišli o instagram a mekáč, starší dospělí si raději hledí svýho a dovolují svým představitelům tvrdit, že ruská speciální protinacistická operace má mezi lidem podporu.

Takže se ani moc nedivím té kolektivní vině. Není rok, dejme tomu 1984, ruské celebrity i obyčejní rusové měli možnost dát najevo své ne. Ale neudělali to, tak mají i zaslouženou kolektivní vinu.:-/

7 1
možnosti
Foto

Válka v Kosovu a Iráku nastala až tehdy, kdy všechny možnosti mírového řešení situace byly vyčerpány. To Ukrajině nebylo ani náhodou. Válka v Ukrajině je válka vedena jedním státem a je to válka imperiální nešetřící civilisty a její cílem je územní zisk . Války v Kosou a v Iráku byly války spravedlivé podle principu jus in bell , který odkazuje na podmínky, za kterých se státy mohou uchýlit k válce nebo k použití ozbrojených sil obecně a jsou poměrně pevně zakořeněny v mezinárodním právu, především ve formě Haagských a Ženevských úmluv. Děje se tak v souladu s mezinárodními standardy, které pojednávají o válce a míru. Podobné principy se pak objevují i v židovské, islámské a hinduistické tradici, etika vedení války je tak značně univerzální a obhajitelná napříč kulturami. Dosažení cílů spravedlivé války je nutné zvažovat i možné ztráty na vlastní straně, ale zejména chránit civilisty v maximální míře. Cílem spravedlivé války je zajištění lepšího stavu než před válkou. To znamená, že mír, který panuje po spravedlivé válce má být spravedlivější než ten předválečný.

6 0
možnosti
MS

Jestli má Putin 80% podporu národa, těžko vynecháte kolektivní vinu. To už z prosté logiky bude oprávněný požadavek, aby se sportovec zřekl země, kterou zastupuje a jejíž vlajku má na svém dresu.

8 0
možnosti
LP

KSČ mela v dobach sve nejvetsi slavy mozna i 99% podporu :)

1 0
možnosti
JK

Jestli chce Rusko řešit své "problémy" tak jak to ukazuje na Ukrajině, tak do mezinárodního sportu nepatří. Stejně si i ten sport pletou s válkou ( státem řízený doping ).

11 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik