Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, pane Zemane. Pro jednoduché lidí je to velmi jednoduché.:-)

5 1
možnosti
Foto

I když, vlastně to jednoduché je. Dotace byla získaná podvodem, takže Babiš je podvodník. Tečka.

4 1
možnosti
OU
Foto

Na ulici přede mnou upadla stará žena. Evidentně si zlomila nohu. Ta zlomenina byla otevřená a krev se rozlévala na chodník. Ta žena křičela bolestí. Ale všichni dělali že nic neslyší a nevidí. Dívali se jinam a šli dál...

Nikdo jim nedokáže, že to viděli a neposkytli pomoc. Z hlediska zákona je to jadne: jsou nevinní. A co morálka?

2 1
možnosti
AN

A55l35e28š 20N56o77v77á89k

1. 9. 2021 15:50

a co jste udělal vy?

1 0
možnosti
PB

„Zkušenosti v ponikání i politike ma ujistily, že najlepší místo k životu je moje farma. Zvířata nelžou, nekradou a nemají lidské problémy,“ napsal doslova Babiš na Twitteru 12. dubna 2013. O deset dní později doplnil další postřeh: „Na naši farmu přiletěl čáp, takže už by sa nemělo ochladit.“

Babiš se tak přihlásil k vlastnictví farmy v době, kdy s ní podle svých pozdějších tvrzení neměl nic společného.

Zatímco v dubnu 2013 psal Babiš o farmě jako o své, v říjnu, tedy v době, kdy jeho hnutí ANO mířilo za úspěchem ve volbách, už týdeníku Respekt řekl: „S Čapím hnízdem nemám nic společného... Nevím, komu to patří.“ Dodal, že jméno majitele společnosti, které půjčil 400 miliónů na stavbu farmy, nezná. „Farmu mají, myslím, nějací advokáti,“ řekl na dotaz, zda není divné půjčovat takové sumy někomu, o kom nic neví.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/moje-farma-psal-babis-uz-pul-roku-predtim-nez-ji-oficialne-prevzal-agrofert-40259674

----------

Takže on svým ovcím tvrdil, že vůbec netuší co je Čapák zač, ani komu patří a přitom v něm celou dobu bydlel.;-D;-D

Ti jeho voliči, to musí být fakt slušnej voddíl.

11 1
možnosti
AN

A12l16e16š 59N18o90v24á83k

1. 9. 2021 15:41

podstatné je to, kdo byl zapsaný jako majitel v rejstříku firem...:-)

1 2
možnosti
Foto

Docela by mně zajímalo, jestli vyšetřování kauzy Čapí hnízdo už nestálo víc, než byla celá dotace

4 3
možnosti
OU
Foto

Státní zástupce to vrátil , protože na stranu žalobců se postavil svědek, který vypovídal pro Babiše a chce vypovídat Babiš junior. Ti vyslechnuti nebyli.

3 1
možnosti
JS

Žádní dva agenti Ruska odsouzeni nebyli. Dokonce na ně nebylo podáno ani trestní oznámení.

4 0
možnosti
AN

A37l51e88š 13N41o84v53á59k

1. 9. 2021 13:47

akorát byli posláni do vyhnanství...:-)

1 0
možnosti
PB

Přitom to mělo být velmi snadné. Vyplatila se dotace, na kterou v té době byl nárok, to jest zákon porušen nebyl.

Ano, pro jednoduchého je vše jednoduché. Viz třeba: je pronásledována i paní, která žádost jenom podepsala.;-D;-D;-D jenom to podepsala, nic víc!

Do koblihy tohle tesat!

P.S. víte v čem spočívá jádro podvodu? V tom, že se něco tváří legálně a slušně a ono přitom není. Zpravidla se to provalí až za delší čas. Viz třeba podvody v žádostech o sociální dávky. Podle vaší logiky žádné neexistují, protože co bylo jednou vyplaceno, tam zákon porušen nebyl. Velká gratulace k takové logice.

14 6
možnosti
JK

Píšete vtipné blogy. Skutečně, absurdnost uvedených argumentů je minimálně úsměvná a u některých se neudržím. Třeba volně, "na vyplacenou dotaci byl nárok, což znamená, že zákon porušen nebyl", jak snadné Watsone. Babiš je pronásledován závistivci včetně své ženy, která pouze podepisuje, což v jejím případě je nicotnost nehodná zřetele. Co teprve, kdyby bylo připomenuto stíhání policií, to by bylo. Ostatní jsou zbaveni obvinění, protože se "skutek nestal", píšete si Watsone, jo.

"Ještěže máme prezidenta, který je schopen pojmenovat věci." Výborně, skoro to vypadalo na ztrátu této schopnosti. Asi proto letěl vojenským speciálem do Brna, do první třídy, aby si rozšířil schopnost o další věci. Teda to Brno byl jen plán B, kdyby se skutečně ukázalo, že dál KASA nedoletí. Plán A by Afganistán, ke by Miloš zachránil pověst "neschopné NATO", tedy neschopných Čechů, protože Česko a NATO jedno jest. Asi z pozice schopného Rusa.

Tohle mě ale dostalo. Na co asi tak je armáda, co myslíte? Takže žádné hračičkování s kvérama a autíčkama, žádné vyučovací výlety, hezky lopatu, krumpáč a makat holoto nepovedená.

Pokud občas nevíte, jak se rozhodnout, někdy stačí řešení problému nasimulovat do absurdity, výsledek se objeví sám a rozhodnutí je snadné. Zdá se, že pro nerozhodnuté je tento blog perfektní.

9 3
možnosti
JS

Obdivuji Vás. Můžete mi laskavě vysvětlit proč byl tedy přijímán zákon lex Babiš?

3 1
možnosti
ZH

Trestní zákoník zná pojem podvod už hodně dlouho. Podvodem například je, pokud uvedete v nějaké žádosti na něco nepravdivé údaje. Později byl trestní zákoník rozšířen o pojem dotační podvod, což je jen nějaká konkretizace obecného podvodu.

Dle zprávy OLAF v případě žádosti o dotaci na čapák k podvodu došlo (nepravdivé údaje v žádosti). Nechápu, co našim úřadům trvá tak dlouho. Tedy se domnívám, že na pozadí bude nějaká korupce nebo osobní vyhrožování.

8 4
možnosti
Foto

Jde právě o to dokázat, že ty údaje byly nepravdivé. Kdyby Babiš hrábnul do popelníku, posypal si hlavu a řekl, tu firmu jsem schválně oddělil od AF, aby jako malá splňovala podmínky dotací a abych to měl pod dohledem, dal jsem ji do vlastnictví potomkům, bylo by to přizpůsobení se podmínkám dotace a jen těžko by se jednalo o podvod. Potom počkal zákonem předepsaných 5 let a ČH připojil k AF. Pořád ale jde jen o vykutálenost, ale ne o trestný čin.

3 3
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik