Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pročítám si diskusi pod mým blogem. Jako vždy převažují nesouhlasná stanoviska. Ale o co mi vlastně jde? Pan Chválny se podivuje mému připodobnění kauzy Vrbětice k neblaze proslulým kauzám atentátu na JFK a útokům na budovy v New Yorku. Prezident Trump při své inauguraci slíbil, že bude žádat vysvětlení některých nejasností těchto případů. Nedokázal zjistit nic. Zaznamenal jsem vysvětlení, že je ještě příliš krátká doba, aby se mohlo všechno pustit ven. Takže Vrbětice se ven určitě nepustí.

Na kauze pandemie Covid mě velmi vadí odsuzující odsudky. Jak přesná je směrnice pro zjišťování počtu všeho - nákaz, úmrtí - a je ve všech zemích stejná? V Číně hlásí prudký růst - 186 případů za týden. Organizují se nová opatření. U nás 131 případů za den - znamená další rozvolňování. To je přece sousto pro opozici. Rozhodnutí NSS jsou nesmyslná. Jest potřeba restrikce zachovat.

A dostavba Dukovan? Lex Dukovany je určitě zákon odporující všem směrnicím EU i našim vnitřním, o demokratické soutěži. Nejsme ve válečném stavu ani s Ruskem, ani s Čínou. Takže vyřazení těchto dvou uchazečů před zahájením soutěže je nejen nedemokratické, ale ani z právního hlediska nepřípustné.

Takže asi tak.

0 0
možnosti
Foto

Byl jsem jmenován, tak zareaguji.

Ad připodobnění) O atentátu na JFK bylo napsáno hodně. Existuje jediná oficiální verze, kterou i skoro 60 let od atentátu konspirační teorie stále zpochybňují. Stejně lze hovořit o únosu letadel. Teroristický čin byl uzavřen vyšetřovací zprávou. Tu zpochybňují konspirátoři třeba tím, že majitelé chtěli nechat dvojčata zbourat a vlastně šlo o pojistný podvod. Že Trump nezjistil nic, má třeba jednoduché vysvětlení, prostě tam nic až tak "nejasného" nebylo. No a u Vrbětic jsem svůj názor vysvětlil - není video, na kterém zapalují dva ruští agenti sklad, ale ty nepřímé důkazy jsou hodnověrné. Protože ale neexistuje video, tak to budou někteří lidé zpochybňovat (včetně prezidenta). Že je zpráva utajená a nepustí se ven, to je zcela běžný postup a vyplývá z podstaty tajných služeb, někomu to ale stačí ke zpochybňovaní práce BIS.

Ad covid) Autorovi vadí "odsuzující odsudky", mně zase vadí zlehčování zcela nezvládnuté a chaoticky řízené koronakrize, při níž zemřelo podle oficiální statistiky přes 30.000 lidí (i to ale lze bez nějakých faktů zpochybnit tak, že bůhví, jestli to vykazovaly jiné státy podle stejné metodiky). Že by rozvolňování bylo odsuzováno opozicí, to jsem si opravdu nevšiml. Hodně zarážející je stanovisko autora k rozhodnutí soudů. Zpochybňovat jejich rozhodnutí, že jsou "nesmyslná", to je hodně silná káva.

Ad Dukovany) rizika spolupráce s Rusy si lze přečíst, když si zadáte do googlu maďarskou jadernou elektrárnu Paks, jejíž stavba měla začít v r.2018. Nevím, proč by měla ČR po takových skutečnostech s Rusy vůbec jednat. Výraz "demokratická soutěž" neznám (nezná ho ani google) a zřejmě je to autorův vlastní termín, tak ho nebudu komentovat. Naopak je znám výraz "zakázka strategického významu", která jede v jiném režimu než nákup papíru do kopírky.

Podle autora je vyřazení Číny a Ruska z právního hlediska nepřípustné. Lze dovodit, že autor je zřejmě právní expert, proto prosím o zákon a paragraf, který by tak byl porušen.

0 0
možnosti
Foto

Svým způsobem obdivuji lidi, kteří dokážou jít proti proudu.

Souhlasím, že je stav české justice tristní - ministryně spravedlnosti bez důkazu obviňuje soudce Ústavního soudu z korupce, zpochybňuje slova premiéra v kauze Vrbětice a tlačí na vrchního st. zástupce Zemana. Této paní snad už věří jen její skalní fanoušek.

Zpochybňování podílu Ruska na kauze Vrbětice, to už snad není ani názor, ale rovnou diagnóza. Že se oba agenti o Vrbětice zajímali pod falešnými jmény, že tady v době útoku byli a že bezprostředně po explozi ČR opustili, je prokázané. Někomu ale ani to nebude stačit, i když to potvrdily bezpečnostní služby, a dokonce Babiš s Hamáček, kteří neměli žádný zájem na konfliktu s Ruskem (a svým způsobem i prezident Zeman, když odsouhlasil vyhoštění ruských agentů z ambasády).

Spojit 11. září, atentát JFK a Vrbětice a vsugerovat tak čtenářům, že všechno je konspirace a pravdu se nikdy nedozvíme - vzorový případ jak zpochybnit cokoliv. Mimochodem Vodruškovo dílo jsem celé přečetl, ale nikdy by mě nenapadlo ho dávat jako příklad faktického a pravdivého popisu husitství (zejména když Vondruška sám přiznává, že z té doby je jen minimum dokladů, o které by se mohli historici opřít).

Opravdu netuším, kdo je podle autora odpovědný za nejhorší výsledek na světě podle počtu mrtvých na tisíc obyvatel. Zřejmě nikdo ?! Připomínám v této souvislosti, že opozice chtěla v červnu 2020 vědět, jaký je plán vlády na druhou vlnu, a Babiš vzkázal, že žádná 2. vlna nebude a ať opozice nestraší občany. A kdo je odpovědný, že nařízení vlády byly v rozporu s platnými zákony ?! Zřejmě opozice.... Takže na vládu smutnou bilanci nikdo "neshazuje", jen objektivně hodnotí její podíl na chaosu a nerespektování zákonů a fatálních výsledcích. Navíc jmenovat nezkušeného právníka a manekýna ministrem zdravotnictví, to je zodpovědnost premiéra Babiše.

Poslední odstavec snad nemá smysl ani komentovat. Podle autora netřeba řešit rizika, stačí jen fakt, zda jsme nebo nejsme ve válečném stavu.

1 1
možnosti

Úvahami o Vrběticích ze sebe dělá člověk akorát blbce. Nikdo z nás neví o co tam šlo a nikdy se to nedovíme. Jediný nepřítel Ruska je Česká republika , protože USA je s ním již na hubičky. Holt jsem ze sebe udělali největší blbi v Galaxii a ještě to prohlubujeme Lex Dukovany. Toto už není lidská blbost , toto už je útok na naši republiku a příslušní aktéři by měli být po zásluze odměněni.

Rozvracení republiky je trestný čin, jehož skutková podstata je obsažena v § 310 trestního zákoníku. Patří tak mezi skupinu trestných činů proti České republice, cizímu státu a mezinárodní organizaci. Tož asi tak. Proto tímto vyzývám příslušné orgány aby konaly.

5 4
možnosti

Zeman má imunitu. Ten by mohl být souzen jen za velezradu. Leda pohnat k soudu jeho loutkovodiče. ;-)

2 3
možnosti

P57a61v95e43l 62V64é50b45r

23. 6. 2021 12:11

No, ohledně vyloučení Ruska z dostavby Dukovan: Přizvat si je, to by bylo jako pověřit Německo stavbou opevnění ČSR před rokem 1939...

3 3
možnosti

Proboha , kdo postavil Dukovany, Temelín ?

4 1
možnosti

Vy se tady snažíte naznačit, že měl NSS zavřít obě oči a posvětit nezákonnosti, které se děly za nouzového stavu? Takhle si představujete nápravu "tristního stavu české justice"?

6 3
možnosti

Vláda opakovaně nedbala upozornění legislativní rady vlády, že opatření jsou v rozporu se zákonem. Sklízí, co zasela. Amaterismus od začátku do konce.

6 3
možnosti

Vláda je odpovědná za svá rozhodnutí, to snad nelze popřít. Některá tato rozhodnutí jsou nezákonná a také jako celek způsobila smrt více lidí než jinde.

Vláda má morální a finanční odpovědnost, takže by se měla upřímně omluvit pozůstalým a odškodnit bezprávím postižené lidi i firmy.

Bohužel se to platí z naší peněženky, protože jsme takoví blbci a zvolili jsme si je. To nám Babiš a jeho podřízení roboti dávají najevo při každé příležitosti, "zvolili jste si mě (nás), tak trpte, já nikdy neodstoupím".

7 2
možnosti
Foto

Na tristním stavu naší justice má Benešová lví podíl. I když je autorkou výroku o justiční mafii, tak ona je jednou z největších justičních mafiánek.

8 3
možnosti
Foto

Ten, kdo chce obchodovat se zbraněmi musí mít k tomu licenci, kterou vydává náš stát. Není to věc jednoduchá a nesmírná náročná. Pokud ji dostane je zanesen do mezinárodní databáze obchodníků se zbraněmi, které jsou informovány o každém prodeji a nákupu zbraní a mají právo provádět kontroly. Licenci k nákupu zbraní a jejich prodeji vydává MPO Ministerstva průmyslu a obchodu a při tom úzce spolupracuje a koordinuje svou činnost se všemi dotčenými složkami státní správy Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem vnitra, Ministerstvem obrany a zpravodajskými službami. Ministerstvo vnitra vydává povolení z hlediska veřejného pořádku, bezpečnosti a ochrany obyvatelstva. To znamená, že určuje jaká munice se může ve kterém skladu uložit a za jakých podmínek. Dohlíží a pravidelně kontroluje uložení munice, tak aby její uložení odpovídalo zákonu MPO úzce spolupracuje a koordinuje svou činnost se všemi dotčenými složkami státní správy.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS