Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Nesdílím váš názor, že je úplně jedno, jestli si tělo vytvoří EPO samo vysokohorským tréninkem, nebo je do těla vpraveno umělě, injekčně. Nesouhlasím s tím, že vysokohorské soustředění je taky doping. (Simulace vyské nadmořské výšky kyslíkovými stany je morálně hraniční, ale pořád si tělo něco tvoří samo.)

Pokud člověk tři týdny dře jak kůň vysoko v horách (nebo v nížínách a v noci spí v kyslíkovém stanu) a díky řídkému vzduchu postupně mobilizuje tělo k vyšší tvorbě EPO, tak je top něco jiného, než když se do děla EPO dostane uměle, injekčně. Tam jsou i docela velká zdravotní rizika. Proto je to doping.

5 0
možnosti
AL

Jednou jsem předběhl jednoho ufuněného tlustého pána s vrchovatým vozíkem, protože jsem měl v ruce pouze plastovou flašku vody.

To by člověk nevěřil, co se o sobě toho dozví. :)

Tak už to chodí, ti co prohrají budou vždy nespokojení a ti co prohrají a nemají charakter budou házet špínu na vítěze. :)

A protože se mi v životě daří, ve volbách pravidelně sázím na správné "koně", tak vám autore rád dávám karmu, abych vám dodal více sil v boji s vašimi "nepřáteli."

:-)

3 4
možnosti
MB

Čau Arnolde, vše je o úhlu pohledu - Přítel x nepřítel. Já vrcholového sportovce beru jako živnostníka v sportu, jako firmu. Navíc je s.r.o., věk, zranění ap. Můj názor laika - Jednotlivci si asi pomáhají jak se dá - Jde o jejich živnost ! Pochybení s nečestností vyloučit nelze - Dělá to pro rodinu, chce žít, kariéra se krátí ....

Bude asi rozdíl, zda jde o Vědecký program státu - SSSR Rusko - To musí vítězit vždy ! Podobně NDR M. Kochová, nebo ČSSR H. Fibingerová, O. Zaremba (ap). I sranda, tu Kreml - Tu Brusel dotace firmám ! Podivný dopink ! Ze záhadných popudů se pomůže firmě, aby obstála. Dílo se zdaří ! Logicky se pak zase jde pomáhat té druhé - Ta zase zaostala ! Smysl to žádný nedává, nicméně líbí se to! Podobně to vidím u živnostníků ve sportu. Abakumová vítězí, oštěp letí daleko. Tož zase přistál v jakési laboratoři ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Já jsem jen zvědav, kdy ty sportovkyně z Vámi velmi obdivované velké, svobodné, čisté, pravdomluvné a férové země vrátí ty odebrané medaile z olympiády v Soči, aby je mohly dostat sportovkyně naše, které tak moc nechválíte ani neobhajujete.

9 0
možnosti
Foto

Pane Flaško, tento článek je o sportu, nikoliv o politice. Sport se musí od politiky umět distancovat. Obhajuji sport, vadí mi jakékoliv vnášení politiky do sportu. Toť vše.

2 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik