Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co to je za diskusi? Referendum že není závazné? Takže ani referendum o našem vstupu do EU není závazné? To jako můžeme kdykoliv vystoupit? Jen tak bezevšeho. Přijde vláda a řekne, vystupujeme z EU, neboť referendum o našem vstupu nebylo závazné?

Takže referendum o brexitu závazné je a britský parlament má jediný úkol, vystoupení legislativně provést. S dohodou by to snad bylo lepší, jestli to nejde, tak bez dohody. Předčasné volby se konají právě a jenom proto, aby mohla být nalezena nejschůdnější cesta, která bude znamenat co nejnižší poškození obou stran.

Kdyby to mělo být jinak a referendum o brexitu by bylo prohlášeno za neplatné, pak bych očekával od britské justice zahájení velmi ostrého vyšetřování kauzy brexit, z hrozbou velmi vysokých trestů, protože náklady, které kvůli brexitu vznikly musí už být astronomické (práce na již dvou vypracovaných dohodách a množství zvláštních schůzí parlamentu - u nás jedna schůze sněmovny stojí 5 miliónů denně).

Demokracie je o tom, že vůle lidu musí být naplněna. Nástroje vůle lidu jsou volby a dále referenda vyhlášená po splnění zákonných podmínek země, která referendum vyhlašuje.

0 0
možnosti
JP

Jste ukázkou dost primitivního pojetí demokracie a někde lžete- nebo se mýlíte - sám sobě. Celý problém je čistě britský, nemohou se dohodnout mezi sebou. Vyplývá to i z toho,že rozdíl v referendu byl pouhá 2 procenta a "Boris" v kampani před referendem prokazatelně lhal a sliboval nesmysly. Je to poučení pro používání referenda v tak závažných otázkách, diskutovat by se mohlo i o výši potřebného kvóra pro změnu. Přál bych si, aby Británie konečně odešla a nebrzdila hlubší integraci. Ale Vaše pojetí, jednou se-dokonce těsně - rozhodlo, musí to tak navždy být, je mylné. Sám upozorňujete, že nyní dorůstají mladí, kteří jsou více pro EU. Já dodávám, mladší a vzdělanější jsou pro EU, tak je to i u nás.

1 1
možnosti
JT

J82i29r47i 61T90i72c57h83y

8. 11. 2019 17:18

Ano, uz se to neda poslouchat. Vule obyvatel vyjadrena v referendu nebyla uskutecnena, byla zbrzdena cinnosti zradnych a neschopnych politiku.

2 1
možnosti
Foto

Kterých těch co nechtějí dohodu nebo těch co nechtějí tvrdý brexit.

Jaký Brexit si vlastně Britové odhlasovali

0 2
možnosti
DR

Perfektně napsáno. Karma. R^Úplně nejlepší by bylo ten slavný Eurosojuz a náš Senát rozpustit.

5 1
možnosti

A vás komouše too:-)

0 0
možnosti
Foto

Je zvláštní jak se vždycky zastánci referend toho referenda bojí když jim nevyhovuje.;-D

Když proběhlo referendum o Brexitu tak když pominu, že nebylo závazné (už to ho mohlo ovlivnit) tak především byla kampaň plná lží a velkohubých prohlášení a nikdo nevěděl jak to bude po odchodu byly slibovány nerealné věci.

Dnes když se ví za jakých podmínek může GB odejít by naopak bylo žádoucí aby voliči rozhodli jestli opravdu odejít nebo setrvat v Eu a pokud vyhraje odejít tak zda odejít s dohodou, které bylo dosaženo nebo odejít tzv. tvrdým Brexitem.

3 5
možnosti
DR

No jistě. Výsledek se mi nelíbí a tudíž to bylo plné lží. Zatímco pokud by to dopadlo obráceně, tak všichni mluvili čistou pravdu.

5 2
možnosti
VH

No - napsal jste to hezky. Teoreticky máte pravdu.

Jenže Váš výklad je v hrubém rozporu s evidentními snahami Labour Party brexit potopit. O nic jiného se pan Corbyn nesnaží. (Přidejte irské a skotské strany.) Nové referendum (ať už o brexitu jako takovém, či o vyjednaných podmínkách) není vůbec, ale vůbec vyloučeno.

Kdyby tomu tak nebylo, dávno by existovala brexitová smlouva s podporou všech stran britských i evropských.

1 1
možnosti
Foto

;-D

Tak a zase zpět do reality. Referendum ve Velké Británii není právně závazné, takže celá ta část, jak píšete o tom, co se musí, je absolutně zbytečná a nesmyslná.

Evropský parlament je stejně demokratický jako jakýkoli jiný bez ohledu na floskule typu "zájmy ČR" - ty nota bene nikdo nedefinoval, je to naprosto prázdný pojem, který si ledé vašeho typu vyplňují různými nesmysly, na jejichž detailech se neshodnete ani mezi sebou. (Mimochodem hlavním důvodem odchodu VB z EU byli imigranti ze střední a východní Evropy, což byste věděl, kdybyste o tom alespoň něco věděl)

A to vaše vymezení, co by Senát měl či neměl, to je už jen taková humorná tečka.

Zákonodárná moc v České republice náleží Parlamentu. Parlament je tvořen dvěma komorami, a to Poslaneckou sněmovnou a Senátem. Tečka.

5 7
možnosti
Foto

No, to jste mi to dal. Takže potvrzení toho, že absence demokracie je zjevná. Výsledky referenda že nejsou závazné? A co volby? Zájmy ČR? Oni jsou snad větší zájmy než jsou zájmy ČR? Samozřejmě v kontextu státních zájmů. Tedy zájem EU je nad zájmy ČR? No to tedy račte prominout.

Důvodem odchodu VB jsou imigranti, ale hlavně panovačná politika Bruselu, která národní zájem VB nerespektuje, stejně jako ostatních členských zemí. Některým zemím se to líbí (Německu), vydělávají na tom, jiné se s tím nesmíří. A to je brexit.

6 1
možnosti
PN

O jaké demokracii to mluvíte? Demokracie v principu je možná pouze tam, kde je svoboda slova a tedy různé osoby a skupiny mohou předkládat ideje, obhajovat je a snažit se pro ně získat podporu. Pokud máte stát (Velká Británie samozřejmě viz například causa Tommy Robinsona, ale i ČR, kde se do vězení dostal zpěvák za dvě slova v písničce) kde existuje pojem verbálního trestního činu a za příspěvek na sociální síti nebo veřejné gesto či projev můžete jít do vězení, v takových státech samozřejmě žádná demokracie není. Protože obhajovat a šířit se smějí pouze "ty správné" ideje. Tak taková "demokracie" zde byla i za nacistické okupace o socialismu vůbec nemluvě. Takovému Hutkovi by dnes varianta jeho písničky "Havlíčku Havle" neprošla ani náhodou.

6 2
možnosti
PK

Senát je naprosto nepotřebná instituce, bratři Slováci mají více rozumu a proto ho nepotřebují, snad to někdy lidu dojde. Brexit, ten Angličani dotáhnou do konce. A co se týče nás, nejsme v UK a tak bych se rád přimluvil aby se EU vrátila před Maastrichtskou dohodu, kdy každý stát měl za sebe svobodu rozhodovat, jaké direktivy přijme, nebo nepřijme. Ale..

7 2
možnosti
JB

J39i40r20i 48B44o73r

8. 11. 2019 10:32

Hlavně tam před Maastrichtem nebyli takoví roze****či jako je V4.

0 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik