Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi zajímavý článek, bedoukům je školení třeba, pro propagandisty, a těch tu je nejvíc, je však zbytečné. Nicméně stručné, jasné a kvalitní. KARMA !!R^

5 12
možnosti
JJ

Dneska střízlivej? Gratuluji:-)

3 3
možnosti
Foto

Na 22 000 polských důstojníků, politiků a umělců zavraždili střelou do temene hlavy příslušníci sovětské tajné policie na rozkaz Josifa Stalina v dubnu a květnu 1940 nejen u Katyně v západním Rusku, ale i na dalších místech dnešního Ruska, Ukrajiny a Běloruska. Jsou to pověstné dokumenty ze svazku číslo 1, který se po desetiletí skrýval v uzavřeném archívu politbyra ústředního výboru KSSS, a přístup k němu měli jen generální tajemník a šéf kanceláře aparátu ÚV.

„Všechny tyto dokumenty byly publikovány v textové formě. V roce 1990 jejich kopie na příkaz prezidenta Jelcina předali tehdejšímu polskému prezidentu Walesovi, a byly tak samozřejmě zveřejněny i v Polsku v elektronické podobě jsou oficiálně přístupné veřejnosti. Je mezi nimi hlášení lidového komisaře vnitra Beriji z března 1940, ve kterém navrhuje zastřelení a likvidaci zajatých polských důstojníků. K němu jsou připojena autentická rozhodnutí Stalina a řady dalších členů politbyra, to znamená Vorošilova, Molotova, Mikojana. V tomtéž svazku je i text usnesení politbyra z 5. března 1940, kterým vyjadřuje souhlas s návrhem Beriji na zastřelení polských důstojníků. Pramen : Agentura ITAR-TASS Novinky CZ, Právo. V době Vršvského povstní stál sovětská rmád u břehů Visly a dívala se jak německé letectvo bombarduje Varšavu a jak varšava hoří. Bylo zničeno 90 procent Varšavy. Krutý boj trval 63 dní. Daň za krátkou svobodu byla obrovská. Zahynulo na 200 tisíc lidí a sovětská armáda se dívala.; Stalin odmítl poskytnout spojenců letiště na které chtěli posílat pomoc. V se dívíte, že Polsko nepozvalo Putina. Stačí se podívat do dějin, jak Polsko v historii zkoušelo od Ruska.

19 0
možnosti
Foto

Nějak Vám v tom historickém expozé vypadla Katyň. Nebo jste taky přesvědčen, že to udělali Němci? Možná tam Poláci spáchali hromadnou sebevraždu.....Vy něco určitě vymyslíte..Pěkný blog.

14 1
možnosti
JM

Málo známý je i fakt, že v polských koncentračních táborech v letech 1919-1920 zahynulo okolo 50000 Rusů, Ukrajinců a Bělorusů.

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=612594

https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=612594

2 4
možnosti
Foto

Rusko žádnou druhou světovou nezná, mají jen tu jejich Vlasteneckou, která začala až 1941, pro Rusko je období 1/9/1939 - 22/6/1941 periodou spojenectví, kdy dodával nacistickému režimu potřebné suroviny pro vedení války v západní Evropě.

Varšavské povstání bylo prokazatelně úmyslně ponechané samo sobě z politických důvodů. Svaz povzbuzoval Poláky k povstání, sliboval pomoc, ale nejenže celý svůj postup zastavil, ale dokonce bránil spojeneckému letectvu povstání zásobovat letecky.

12 0
možnosti
MV

Koukal jsem na oslavy ve Varšavě které by však neměli být oslavami ale spíše vzpomínkou na všechna padlé a zabité v II SV. Přesto se většina projevů zabývala agresivním Ruskem a Krymem, za podpory především USA a Ukrajiny.Ostatně Pilsudsky již v 1934 začal rozhovory s Hitlerem o spolupráci za což byli v Anglii kritizováni.Ostatně ohlasy v zahraničí na projevy také nechválí

:Několik médií zveřejnilo vzpomínky tehdejších evropských a konkrétně polských vrcholových politiků, které svědčí o tom, že Polsko mělo zájem na odtržení některých území tehdejšího Československa, aby podle výroků tehdejšího polského ministra zahraničí, mělo společnou hranici s Maďarskem, což by vyhovovalo jeho politickým zájmům. Rovněž Polsko bylo připraveno bojovat na straně Německa proti Sovětskému svazu, kdyby se Moskva odhodlala vojensky bránit Československo.

Komentátoři zdůraznili, že tolik kritizovaný pakt Molotov-Ribbentrop, jemně řečeno, nebyl první a stejnou dohodu, kterou SSSR a Německo podepsaly v srpnu 1939, Polsko podepsalo s Německem mnohem dříve - ještě v lednu 1934. V této souvislosti několik ruští analytici připomněli, že lež a podrazy vždy byly nástroji polské diplomacie.

Připomněli, že právě za to Winston Churchill v roce 1939 označil Polsko za "hyenu Evropy". Našim čtenářům připomeneme přesné znění výroku Winstona Churchilla o Polsku: "A teď, když byly všechny tyto možnosti a výhody promarněné nebo odhozeny, Velká Británie se najednou vzchopí k činu a po boku Francie přikročí ke zaručení územní celistvosti Polska - téhož Polska, které se pouze před 6 měsíci s apetitem hyeny podílelo na plenění a zkáze Československa ... "

3 2
možnosti
Foto

Maršál Pilsudki, tak i jeho nástupce kategoricky odmítli spojenectví s nacistickým Německem. Ministr zahraničních věcí Polska Beck, řekl na adresu nacistického Německa : ....byli bychom porazili Rusko a pak bychom na Urale vodili Hitlerovy krávy na pastvu. Místo spojenectví s Německem v dubnu 1939 podepsalo Polsko s V. Británií smlouvu o spojenectví a ochraně Polska a k té smlouvě se připojila i Francie. Hitlerův plán se tím sesypal. Vše mu vycházelo a najednou tohle. Pokud chtěl zahájit válku, musel znát postoj SSSR. Obrátil se na Stalina a ten souhlasil s jednáním. Stalin znal nacistickou averzi vůči Židům a odvolal ministra zahraničních věcí Maxima Litvinova, protože byl Žid a nahradil jej Vjačeslavem Molotovem. Došlo k podepsání paktu Ribbentrop – Molotov o společném napadení Polska, byla podpesná smlouva o rozdělení sfér vlivu a smlouva o přátelelství a vzájemné pomoci.

5 2
možnosti
LM

Proč nepozvat Putina?

Němci se alespoň omluvily (můžeme se hádat zda to stačí či ne ,ale alespoň něco. Kdy se rusové omluvily polákům za pakt Molotov - Ribentrop? Byli to Rusové kdo zákeřně napadl Polsko a tisíce poláků zmasakrovali , přesto si rusové namlouvají ,že "osvobodily" Polsko.

7 1
možnosti
JJ

Proč má Rusko pro Poláky tak špatný kredit? Stačí se podívat do historie...až třeba do 15 století, nebo nověji Katyň...

6 0
možnosti
VN

To je součást přepisování historie. Dnes jsme ve fázi, že WWII rozpoutaly spolu Německo a SSSR. Za pár let z toho Německo vypadne a bude.

4 12
možnosti
EK

Varšavské povstání nechali Rusáíci utopit v krvi schválně, stejně jako nechali umírat Svobodovy vojáky na Dukle.

11 5
možnosti
Foto

Česká televize (nelze ji snad podezřívat z rusofilství), to ve svém historickém serálu Ruská válka, zřejmě vidí jinak.

1 2
možnosti
JB

J44i81r49i 42B44o45r

2. 9. 2019 13:23

Ještě dodatek,zjistil jste si důvod proč nebyl Putin pozván?

0 0
možnosti
Foto

Musím přiznat, že ne. Nemají se rádi s prezidentem Dukou?

3 1
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik