Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Rozumně napsané, karma. R^

0 0
možnosti
JL

Fanoušci si myslí, že mají nšjaké zvláštní priveligium, narozdíl od ostatních lidí - a někdo jim musí názorně vysvětlit, že se pletou. Fašismus začíná vždy obdobně: agresivní jedinci vytvoří skupiny, organizované, a napadají své nepřátelé - na to bacha. !!

1 0
možnosti
JR

J79a25n 87R24á87ž

4. 8. 2019 12:27

Fotbal je mi lhostejný, nesleduji ho a kecy o Slavii nebo Spartě mne míjejí, ale binec, který dělají fandové na mnoha stadionech, mne klidným nenechává. Ukazuje smutnou pravdu, že stát není schopen vynutit na pořadatelích různých , nejenom sportovních akcí, aby zajistili na svoje náklady bezpečnost účastníků. Když nedokážou zajisti bezpečnost akce, musí dostat dočasný zákaz pořádání takových akcí a při opakování i trvalý.

Stát prostřednictvím svých represivních složek má zasahovat jen tehdy, kdy se situace vymkne z pořadatelům z kontroly a nebudou moci svými pořádkovými silami zabránit hromadným projevům násilí a vandalismu. No a pak musí státní represivní jednotky zasáhnout rozhodně a s odstrašující silou. Samozřejmě pak stát organizátorům zakáže pořádání akcí, jejichž bezpečnost nedokážou zajistit.

Nechápu, proč musí daňový poplatník, kterému je český(!!) fotbal šuma fuk, a věřím, že je nás většina, platit miliony za ochranu výdělečných akcí soukromých firem, jako jsou fotbalové kluby.

PS. Proč jinde lze soudně zakázat výtržníkům vstup na stadiony i doživotně a u nás je nejde ani identifikovat? Můžeme se také ptát, proč pronesení světlice, či dělobuchu na stadion je jinde považováno za trestní čin a u nás je to jen bagatelní přestupek.

4 0
možnosti
Foto

jen se obávám, že tu pyrotechniku nikdo na zápas nepronáší, ta už tam je nachystaná.

Někoho u nás podplatit, zas takový problém není.

2 0
možnosti
JR

J86a67n 88R62á42ž

4. 8. 2019 12:32

Může to tak být, ale jestli ji někdo použije, musí být rychle identifikován a ve zkráceném řízení i potrestán.

Četl jsem,že na stadionu Chelsea někdo ani nehodil, ale jen rozsvítil světlici, prostřednictvím záznamového zařízení byl ještě ten den identifikován a za tři dny stál před soudem, který mu na dva roky zakázal vstup na všechny stadiony v Anglii a při porušení tohoto zákazu mu hrozilo 6měsíců vězení. Takový trest a hlavně rychlost, jakou byl vynesen, je nejlepší prevencí vandalismu.

4 0
možnosti
AM

Souhlas. S magory se nemazlit, pokud by byl zájem, lze tyto magory identifikovat už dnes.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS