Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Protestuji proti tvrzení, že EET přineslo státu vyšší daně.

Za prvních osm měsíců letošního roku stoupl výběr sociálního a zdravotního pojištění o 12%. Z toho lze logicky odvodit, že při stejném výběru daní jako loni by tyto daně měly vzrůst rovněž o 12%. Pokud by EET přineslo jejich nárůst, musel by být letošní výběr o více než 12% vyšší.

Výběr daní se však zvýšil pouze o 10%, což prakticky znamená, že vlivem EET se výběr daní snížil. Je to důsledek toho, že část subjektů s podnikáním skončilo a další část přešla do šedé ekonomiky.

8 1
možnosti
Foto

Ale ta Vaše poslední věta je poněkud v rozporu s Vaší druhou větou, první v druhém odstavci. Těžko subjekty v šedé zóně platí zdravotní a sociální pojištění.

0 0
možnosti
VH

V období leden - srpen vzrostly příjmy DPH meziročně (za stejné období) o necelých 10 %.

Tržby v maloobchodě za leden - červenec vzrostly o více než 7 %, ve službách téměř tolik. Uvážíme-li, že spíše rostou tržby za průmyslové zboží (za které se ve zlých dobách šetří, podílí se na růstu DPH vyšší spotřeba domácností nejméně osmi procenty.

Takže pokud za něco mohou instrumenty pana Babiše, jsou to nejvýše dvě procenta DPH (4,5 mld. Kč). Ty utratil Sobotka jediným mrknutím. Samozřejmě, že ta dvě procenta mohou být i jen nahodilým výkyvem, odložením proplacení vratky apod. Rozhodně naní DPH nic, zač by bylo nutné Babiše zbožňovat.

Rada do života: Snažte se vytipovat lháře. A tomu nevěřte ani pozdravení.

8 3
možnosti
VK

Dnes jsem slyšel jednoho renomovaného odborníka. Ten uvedl, že s věkem ubývá kognitivních funkcí u jedince a to v každém směru. Při znalosti tvorby vaší, páně Bicery, Hermánka ( tam se k věku přidal Argus), a dalších bloggerů, mu musím dát za pravdu. Nedivím se, že jsou starší lidé častěji oběťmi různých podvodníků.

4 1
možnosti
VH

Zjistěte si, prosí, než budete příště zase fabulovat, co je a co není možné.

Není možné uvalit vazbu, pokud není osoba trestně stíhána. A poslance nelze trestně stíhat, pokud není zbaven imunity ("vydán k trestnímu stíhání"). Takže pokud sněmovna nevydá, nebude muset žádný soudce uvažovat, zda s vazbou souhlasit či nikoliv. (Výjimkou je případ, kdy je poslanec při činu přistižen a zadržen /viz Rath/. I v tomto případě musí dát nejprve předseda sněmovny /v krátkém termínu/ dodatečný souhlas se zadržením a pak sněmovna vydat.)

PS: Jsem rád, že chápete, že kauza ANO spíše posílí. To by si jistě dopředu uměli spočítat všichni. Takže teď vysvětlete, proč byli tak blbí a kauzu si objednávali

5 1
možnosti
Foto

Špatně čtete, prosím čtěte pozorněji. Napsal jsem přece, že by museli vyšetřovatelé pořádně zabrat, aby mohli soudci předložit žádost o vazbu. A nestihnou-li to, pak to nemělo smysl, protože případné nové zvolení těch pánů by znamenalo nové kolo vydávání. To mohli nechat už na novou sněmovnu, případně pár týdnů počkat jestli ti pánové náhodou zvolení nebudou. Každopádně by tím ušetřili dost času a hlavně by podezření, že to bylo načasované kvůli snaze poškodit ty pány ve volbách, nebylo.

Zásadně nikdy nefabuluji, snažím se pouze upozornit na nesmysly.

1 4
možnosti
VH

Myslíte, že příští sněmovna bude darebáků úplně plná? Takže darebáky nevydají?

Dotaz 1 - Podle Vás může v případě poslanců !přehlédnout" povinnost jednat neprodleně a žádat jen když se to nebude "nehodit"? Nebo raději vůbec ne (pořád se přece hlasuje o něčem velmi důležitém).

Dotaz 2 - Můžete vyjmenovat všechny situace (alespoň ty, na které si vzpomenete), kdy "se to nehodí"? (Nápověda: Volba orgánů sněmovny, sestavování vlády + hlasování o důvěře, jednání a hlasování o rozpočtu, ...)

5 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že příští sněmovna bude plná darebáků. Pro vydání musí být věc úplně jasná. Jel nalitej, někoho přepad, něco ukrad, něco zpronevěřil. Ten poslední bod pro kauzu Babiš neplatí, kauza je deset let stará, navíc nikomu nebyla způsobená škoda. Nepočkalo se na audit Olafu, takže ani EU není poškozená. Žaloba je postavená na vodě, s tím, že ten vyšetřovatel nejvýš kauzu zastaví, nic horšího se mu stát nemůže.

Ale to načasování mu zřejmě stálo za to.

1 9
možnosti
Foto

takže vlastně schvalujete rozkrádání

11 0
možnosti
NM

...úhel pohledu..právníka nebo opozičního poslance npř. na rozdávání trafik v kauze Nagyová se taky různí ale z mého pohledu to bylo rozkrádání i když mi bude deset právníků tvrdit opak....

2 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik