Diskuse

Kejhání potrefených - aneb tady je Babišovo.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Zemane

vy ve svém blogu tvrdíte, že Babiš koupil dluhopisy a optimazoval daně předtím než vstoupil do politiky. Jaká jsou nesporná snadno dostupná fakta:

Babiš je předseda politického hnutí ANO od srpna 2012

Babiš si koupil první část dluhopisů v roce 2013, kdy se zúčastnil voleb do poslanecké sněmovny jako předseda politického hnutí od od října 2013 je poslancem.

Druhou část si koupil až v roce 2014 kdy byl už v ledna jmenován do funkcí vicepremiéra a ministra financí.

Pane Zemane, vyjádřeno:

řečí diplomatů: Pane Zemane, o vašich tvrzeních by se dalo s úspěchem pochybovat

řečí Klause: Pane Zemane, vy se hluboce, ale opravdu hluboce mýlíte

řečí faktů: Pane Zemane, to co uvádíte je v rozporu se skutečností.

Pane Zemane, opravdu si myslíte, že předseda politického hnutí, poslanec parlamentu, místopředseda vlády a ministr financí není politik??????

1 0
možnosti
Foto

Tak jo, nakoupil dluhopisy už jako předseda politického hnutí. Ale to se mu nedá vyčítat. Optimalizace daní se vyučuje už i na vysoké škole, jak správně připomněl pan Babiš. I o tom se zmiňuji ve svém článku. Výnos z korunových dluhopisů se nedanil - vymyslel Kalousek a Sobotka to potvrdil. To možná pochopili už i oponenti Babiše.

Takže jediné co na Babiše je, jsou ty nahrávky. Správně podal pan Babiš trestní oznámení. Nahrávky nezakládají trestní čin, trestní čin vzniká až trestním konáním. Za to je trestním činem pořizování nahrávky za účelem dehonestace protivníka.

Navrhoval bych vrátit se po letech opět do pozice právního státu.

0 1
možnosti
Foto

Souhlasím s každým odstavcem Vašeho blogu.

Stran získání majetku má máslo na hlavě Kalousek, Sobotka, Klaus (zloději mu ukradli za miliony šperků, a to těsně po revoluci.Kde na ně vzal, když jsme měli tehdy přibližně každý stejně), Babišovi se daří a mohl by se na politiku "vykašlat", ale chce pracovat dál a já mu pořád věřím.

0 2
možnosti
JC

Připomíná mi to výčitku jednoho kamaráda: ty si to auto můžeš odepsat z daní. A já na to: ale na to auto musím nejdříve vydělat.

Mluvte k hluchým. Nemá to cenu. Ne nadarmo existuje rčení: kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.

2 0
možnosti
JH

Máte pravdu! Babišovy st-bácké praktiky s nahráváním oponentů, to každý neumí. Na Slovensku nám vykvetl skutečný český vlastenec! Už i česky skoro umí. Čest jeho skvělé práci!!

2 0
možnosti
ON

Nenahráli spíš jeho když chtěl přes své média likvidovat oponenty? Ale každopádně to co udělal je v demokratických státech automaticky konec jakékoliv další politické kariéry. Bohužel u nás máme demokracii, ale ne demokraty. Takže mu to opět projde. Vždyt už mu prošlo mediální ovlivnování při policejní reorganizaci kdy mf dnes psala doslova vymyšlené články a měla informace které mít standartně nikdy nemohla.

1 0
možnosti
AT

Autore onoho veselého čtení, když se provalily skandály jiných politiků, mezi nimi i těch jmenovaných, také jste je bagatelizoval s odkazem na hříchy jiných?

P.S.: přebytkový rozpočet, nízká nezaměstnanost a rostoucí HDP není zásluha současné vlády a už vůbec ne Babišova. Ten jenom šel náhodou kolem, když se republika svezla na konjuktuře našich hlavních partnerů.

9 0
možnosti
Foto

Babiš to celé povýšil o řád výš. Dřív se odstupovalo za prohřešky v milionech (Grossův byt ...) dnes se neodstupuje za prohřešky v desetimilonech. Naopak. Původce je autorem a asi 30% národa opěvován. Co bude tedy další level?

11 0
možnosti
Foto

Takže takhle to je.

Je logické, že obdivovatel Babiše ho bude chválit a vynášet do nebes, negativa cudně opomíjí. Na druhou stranu to bylo přínosné, při čtení 2. poloviny jsem se dost nasmál, zejména u pasáže vychvalující daňový přínos, kde vám vůbec nevadí, že to byl když ne podvod, tak minimálně ekvilibristika s čísly a manipulace skutečnosti.

I já doufám, že voliči budou mít rozum a nenechají se stále oblbovat.

12 2
možnosti
JK

Hezký ironický článek. Babiš samo pekl se jmenovanými kluky a dělal to samé co oni. Kdy asi ANO 2011 !!! vstoupilo do politiky a kdy byly vydány dluhopisy označené 2012, a prodány (část) byly už na ministrování kupce. Zbytek je v podobně vtipném duchu. Jó zviditelnění kontrastů je potřeba.

1 0
možnosti
ZS

Příliš bych jeho zásluhy na hospodaření státu nezveličoval.

Díky intervencím ČNB, na které neměl žádný vliv, si stát po několik let půjčoval na záporný úrok, exportéři těžili ze slabé koruny a mohli tak nabírat další zaměstnance. Stejně tak se dařilo Německu, na kterém je naše ekonomika závislá. Jsem zvědavý, jak si pradí se složitějším obdobím, které zákonitě musí jednou přijít.

EET nebylo dobře připraveno, což se projevilo mnoha výjimkami, o kterých se začalo jednat hned po jeho zavedení. Jsem zvědavý, zda bude slibovaný přínos skutečně v řádu mnoha miliard, čemuž stále moc nevěřím.

Celkově za jeho panování vzrostla už tak hodně vysoká administrativní zátěž, závažné problémy typu důchodové reformy se neřeší, a nejsem si vědom, že by stát najednou fungoval efektivněji.

5 0
možnosti