Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

georgesco

5. 5. 2011 9:48
***

To muší bejt pravda, říkali to v televizi. :-P

0 0
možnosti
JK

King_von

5. 5. 2011 9:23
Karma

Pěkný článek :o)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

5. 5. 2011 8:52
Klaus se už od Hájka distancoval, co vy?

Píšete: "Pánové Petr Hájek, Ladislav Jakl i pan prezident Václav Klaus pouze stále poukazují na to, že média si s námi dělají, co chtějí."

Jenže Klaus se včera od slov Hájka ohledně Bin Ladina distancoval. Co vy? Nebudete mít dilema? Ke komu se přikloníte?  Bin Ládin existoval nebo je to jen fikce?

Raději si dobře prověřte, zda včerejší Klausova slova nejsou zase jen mediální fikce. :-)

0 0
možnosti
JM

JardaM

5. 5. 2011 9:15
Re: Klaus se už od Hájka distancoval, co vy?

Já myslím, že jste to Klausovo vyjádření nečetl nebo nepochopil. On v podstatě řekl, že stanovisko pana Hájka není stanoviskem Hradu a že se panu Hájkovi evidentně nepodařilo předat to sdělení tak, jak chtěl. Jinak si nemyslím, že by se na Klausově vztahu k médiím cokoli změnilo

0 0
možnosti
MS

Michal007

5. 5. 2011 8:24
Hájkovy výroky lze podle mne charatkerizovat

s klasikem, že si tak trochu zapřeháněl. V médiích jsou běžné zjednodušení a posuny reality, ale plnokrevné fikce nejsou časté. Hájkovo vyjadřování je poměrně komplikované, a novinářské zkratky toho lze často jako fikci označit. Někde se zřejmě mimo realitu dostává, a to je pro novináře příležitost vylít s vaničkou i nepříjemné dítě. S odhlédnutím od úletů má v mnohém o médiích pravdu a škoda, že ji diskredituje.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

5. 5. 2011 8:55
Re: Hájkovy výroky lze podle mne charatkerizovat

Obvinit USA, že si zorganizovaly 11. září samy a že hromadně zavraždily úmyslně několik tisíc vlastních občanů je jen takové malinké zapřehánění? Jako občan si může dovolit říkat co ho napadne, jako vysoký státní úředník nikoliv. Jinde by ze své funkce letěl na hodinu.

0 0
možnosti
P

proost

5. 5. 2011 8:14
Kritika

Tak nevím, nesleduji tahle hradní, podhradní a nadhradní individua zas tak hodně, ale pokud mě paměť nešálí, tak pan Hájek měl také cosi společného s novinařinou. Mám to snad chápat tak, že nyní utrpěl prozření a zjistil, že i on nám kázal bludy, nebo to mám chápat tak, že všichni okolo něj jsou zlí a špatní, jenom on nikdy nemanipuloval lidmi?

To co říká, že média tu jsou od toho, aby vytvářela veřejné mínění a říkala nám co je dobře a co špatně je samozřejmě pravda (alespoň pro velkou většinu médií to platí). Ale schází mi tam trošku ta sebereflexe někoho, kdo dělal to samé.

0 0
možnosti
JM

JardaM

5. 5. 2011 8:26
Re: Kritika

Abych se ho trošku zastal, pokud se nemýlím, tak patřil ke spoluzakladatelům Reflexu, v 90. letech, dokud byl Reflex ještě nezávislý, tak to byl úžasný časopis, byl zcela vyjímečný. Tématy i zpracováním. Např. seriál Odyssea 2000 o české historii no to bylo něco - témata zpracovávali přímo historici.... Pak to prodali Ringieru a dnes se to skoro nedá číst. Na všechny strany z toho čouhá snižování nákladů a zvyšování příjmů a propaganda (tam kde potřebují).

0 0
možnosti
F

fogy2

5. 5. 2011 8:03
Vykladač vykladačů

Úplně nejraději mám lidi, kteří mají potřebu mi vysvětlovat, jak to ten druhý vlastně myslel. :-/

0 0
možnosti
FV

analytik05

5. 5. 2011 8:12
Re: Vykladač vykladačů

U tebe je to už prostě konečná......

0 0
možnosti
JM

JardaM

5. 5. 2011 7:48
Převeliká karma

Každý hlas vlastního úsudku je potřeba vyzdvihovat. Zejména v dnešní době televizních bavičů (už ani ne komiků, komik či klaun - to je instituce,  jen bavičů) a lifestylových celebrit Je úplně jedno jestli je Hájek kreacionista nebo cokoli jiného. Na svůj názor má právo a má právo jej veřejně prezentovat. A jiný člověk má právo s ním vést kultivovanou polemiku. To co se místo toho děje je jen vizitkou naší doby, kterou spoluvytvářejí masmédia. Ta vyrábějí chápání reality dle přání svých vlastníků a za účelem zisku (většinou, občas je propagandistická hodnota důležitější než zisk). Ono je to vůbec směšné. Oni nám vymývají mozky a my jim za to ještě platíme. Ať už přímo či nepřímo. Děkuji vám za článek

0 0
možnosti
FV

analytik05

5. 5. 2011 8:13
Re: Převeliká karma

R^

0 0
možnosti
SS

Solomon Short

5. 5. 2011 3:40
+1

musim souhlasit.

0 0
možnosti
IB

Iwan

5. 5. 2011 2:52
Geniálně napsáno!

Souhlasím s autorem! Geniálně napsáno. Mediální fikce je strašně stará věc. Například Galileo prohlásil, že se země točí, chytla se toho lidská hloupost (pravá media jestě nabyla) a od té toby je nám stále medii podsouváno, že to tak je. Kdo se dnes odváží prohlásit, že vesmír se točí kolem nás? Nikdo! Jen tací, jako je pan Hájek a jemu podobní, mají odvahu hlásat takové odvážné blbosti. A čeho se dočkáme, až začnou používat další fikce a to "selského rozumu"? Na to už se těším. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PK

kraken

5. 5. 2011 0:49
souhlas

Dřív jsem svého jmenovce nemusel, ale spoustu názorů má dobrých. A hlavně se nebojí si dělat úsudek vlastní hlavou, přemýšlet a nebojí se jít proti proudu.

Ohledně téhle kauzy mě samotného jako první věc (při zprávě o zabití Usamy) napadlo "Tak už mu Američani vyřídili novou identitu někde v Argentině a je čas tuhle hru ukončit." Protože dřívější přátelství UbL s rodinou Bushů, stejně jako různé divné věci z jeho projevů a vystoupení (např. že je neříkal on) jsou vcelku známé.

Je to upozornění na to, že my sami vlastně nic nevíme. Se zprávami jsme odkázáni na média a ty manipulují s lidmi, jak chcou. Protože ony zprávy a informace jsou z velké části plošně neověřitelné. A pokud jsou ověřitelné, dají se emočně zabarvit naopak (ad. kauza Kájínek, kauza VV - Kmenta - Kočí atd.)

A co mi ještě přijde zvrhlé, že se Obama osobně díval na tu popravu. Hodně ostrá reality show. Myslím, že to sledovat nemusel, dostal by jen report.

Petr Zip Hájek (jehož hlavní účet urpěl dukátvou inflaci)

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik