Vladimír Zeman

Viděl Trump v televizi totéž co já?

16. 04. 2018 11:39:58
Ospravedlnil útok na Sýrii tím, co viděl na záběrech v televizi. Nechce se mi tomu věřit, že by neměl lepší důkazy? To mu ta jejich CIA žádnou slávu nepředvádí.

Záběry záchranářů, jak v dýmu požárů odnášejí dusící se děti do bezpečí. Omývání jejich obličejů i celých těl. Hrůzostrašné záběry, které oblétly svět. Jedna přihlouplá otázka: Proč se ti záchranáři sami nechránili? Na ně ten sarin, nebo chlor (či co to bylo za svinstvo) nepůsobí? Ti záchranáři na sobě nemají žádný ochranný oděv, ani masky na obličej. Takže zase je to o tom, že napřed tasím, pak myslím. Prostě Amerika dnešních dnů. Černoch potřebuje čůrat, tak se v noci schová do stínu domu, na výzvu okamžitě nezareaguje (asi je jasné proč) a když pak konečně vyjde, tak jí koupí. To je představa Ameriky o poslušnosti, která jediná může uspokojit představu o jediné světové velmoci?

Částečně o tom promluvil i nedávno zesnulý režisér Miloš Forman. Že sleduje s jakou pravidelností se opakují stále tytéž metody k vynucení si poslušnosti a k šíření jediné pravdy. Už od dob inkvizice, zvrácenou ideologii fašismu, přes politické procesy v padesátých letech u nás, šíření komunistické pravdy až do roku 1990. Z krátkým obdobím oddychu je to tu znovu. Akce, okamžitý odsudek, nějaká snaha o dobrání se pravdy vyšetřováním, nic takového. Jako za dob Billyho the Kida. Vítěz je ten, kdo tasí a střílí dřív. Svět se vrací do dob války Severu proti Jihu. EU na tom není lépe, chystající se politické procesy ve Španělsku proti katalánským politikům? To jsme si asi už všichni mysleli, že už to nikdy nebude.

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou, odstřelovači na Majdanu, útok na dvojího agenta Skripala, teď útok raketami na Sýrii. Nic není vyšetřeno, viníka nikdo nenašel. Přesto se pálí. Argumenty nejsou, rozum se zastavil. Místo skončení války v Sýrii, se tam vypouštějí rakety. Asada stejně nikdo nezruší, ten může odstoupit jedině po případně prohraných volbách.

A co pane Trumpe o Severní Koreji? Kdo se takto předvedl, chce jednat o míru, spolupráci, přátelství?

Autor: Vladimír Zeman | karma: 40.45 | přečteno: 1843 ×
Poslední články autora