Že by vzpoura médií u nás?

Pořady generálního ředitele televize Barrandov Jaromíra Soukupa "Týden s prezidentem" a "Duel" jsou možná trochu hlavní mediální proud diktovaný Bruselskou byrokracií. A teď do toho i exkluzivně na TV Prima ZOOM pořad

Svět podle Putina - unikátní rozhovory režiséra Olivera Stona s ruským prezidentem Vladimírem Putinem. Co si má o tom nebohý konzument mediálního nátlaku myslet? Na jednu stranu tu máme zákonem schválený boj proti nepřátelským mediálním serverům, právě probíhající boj s prezidentem Trumpem stran Ruskem ovlivněných amerických prezidentských voleb a jasné stranění mainstreamu proti Trumpovi, dokonce vyhrožování Trumpovi vyvoláním procesu odvolání prezidenta.

Na straně druhé série rozhovorů s Putinem, která proběhla v Americe a pouhý týden poté i u nás právě probíhá. A v hlavním vysílacím čase, i když pravda nikoliv na veřejnoprávní televizi.

A stojí za to se koukat. Ono je to vlastně jednoduché, stačí si připomenout běh událostí, které zas až tak staré nejsou, aby si na ně člověk nepamatoval. Karibská krize - rok 1962, sovětská plavidla s nákladem raket pro vybudování raketové základny na Kubě. Vyhrocený konflikt až na samou hranu a odplutí sovětských plavidel až po ujištění americké strany, že budování raketové základny v Turecku bude zrušeno. Možná se svět doví, že právě toto rozhodnutí stálo život prezidenta Kennedyho. Události mnohem mladší, už dávno v éře demokracie v Rusku. Gruzínská krize, konflikt vyvolaný tehdejším gruzínským prezidentem, tedy vše jinak než jsme byli informováni západní propagandou, Ukrajinská oranžová revoluce, která vynesla na vrchol moci Viktora Jaščenka až po třetím (tedy už nelegálním volebním kole). A tragické události na Majdanu, nezákonné odstranění prezidenta vojenským pučem. Od té doby vleklá občanská válka na Ukrajině. Komentář Putina k těmto událostem se dá očekávat v dalších dílech. Sestřelené letadlo MH 17 nad Ukrajinou, slib daný holandskými vyšetřovateli, že nejpozději do konce března 2017 ukáží na viníka, kterého znají. Kde je konec března, kde je výsledek vyšetřování? Oznámeno bylo pouze, že tragédii způsobila raketa Bug, ale kdo vystřelil, kdo dal příkaz, to oznámeno nebylo.

Historie konfliktu na Blízkém východě je také pamětníkům známá. A je dobře, že to někdo v televizi (v tomto případě Putin) připomene. Nakonec vycházejí o tom knihy (regulérně - žádný samizdat), takže nic tajného to není. Stálé volání prezidenta Putina po spolupráci při řešení konfliktu v Sýrii s USA, nabídka konečného mírového řešení. Odpovědí jsou jenom další sankce, které nemají sebemenší smysl, ale vyvolávají jenom napětí mezi velmocemi. Opravdu jsou ti neokonzervativci tak mocní, že z nich má prezident Trump strach? Pak ovšem naděje světa v něj vložené přijdou v niveč.

Přesto, tyto pořady na našich televizních kanálech, jsou nadějí, že to snad nebude všechno jenom o propagandě, jako za komunistů. Že i ta televize, jako nejmocnější médium, dokáže uvést věci na pravou míru. 

Autor: Vladimír Zeman | středa 21.6.2017 7:15 | karma článku: 36,29 | přečteno: 1493x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13

Vladimír Zeman

Nás se Unie fakt bát nemusí.

1.7.2022 v 11:40 | Karma: 32,03

Vladimír Zeman

Premiérova promluva k národu.

23.6.2022 v 16:20 | Karma: 39,34

Vladimír Zeman

Je těžké ve vládě být.

30.5.2022 v 11:24 | Karma: 34,33

Vladimír Zeman

Laikovi nezbývá než se divit.

26.5.2022 v 11:13 | Karma: 34,88

Vladimír Zeman

Něco o kolektivní vině.

25.4.2022 v 11:51 | Karma: 35,26
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik