Vladimír Zeman

Slezte z toho lustru Donalde! Vidím Vás.

29. 05. 2017 7:35:48
Americký prezident na velké cestě za Velkou louží. Napřed potěšil svou návštěvou Saudy, aby se poté zúčastnil zasedání NATO v Bruselu, a na závěr summitu G 7 na Sicílii. Velká cesta, velkého státníka.

Návštěva Saudské Arábie, sunnitského režimu. Po zničení sekulárního státu Iráku, svržením Saddáma Husajna (sunnitského režimu), předáním moci v Iráku šíitům. Teď boj Američanů proti šíitům v Sýrii, Sadatům režim je šíitský, válka v Jemenu je tažením šíitů proti sunnitům. Zničení sekulárních států Afganistán, Irák, Libye, Egypt, velká snaha o zničení sekulárního státu Sýrie. Toť vizitka Ameriky v oblasti Blízkého východu a středomořské oblasti severní Afriky. Neumím si představit o čem se mohli Trump a Saudové bavit. A hlavně na čem se mohli shodnout. Mír do oblast může přinést jedině velmi úzká spolupráce s Ruskem, to je nad slunce jasnější.

Jenže na zasedání NATO v Bruselu se Trump určitě dozvěděl, že na Rusko je třeba uvalit další sankce. Pan Stoltenberg mě připadá jako člověk z jiné planety. Boj a zase boj. Dokonce chce jednotky NATO nasadit přímo do bojů na Blízkém východě. To může skončit stejnou katastrofou jako v Jugoslávii. Nechte jednotky NATO radši svému politickému nicnedělání, nedokázali se zapojit do řešení migrantské krize, ve skutečném válečném tažení mohou jedině ztroskotat. Samozřejmě, dvě procenta ze státního rozpočtu, to je minimum, aby se měli pánové velitelé a váleční stratégové dobře.

Summit G7 na Sicílii taky proběhl v duchu této doby. 6 států požaduje vyšší sankce proti Rusku, za Krym a Ukrajinu. Trump se nepřipojil. Že by přece jen tak snadno nenaskakoval na pokračující kampaň států EU proti Rusku? Jest mnoho nevysvětleno. Nizozemští vyšetřovatelé letu MH 17 vyhlásily v listopadu 2016, že s určitostí 100% způsobila katastrofu tohoto letu raketa BUG, zastaralý typ sovětské výroby. Kdo vydal rozkaz a kdo zmáčknul spoušť, že s určitostí oznámí do konce března 2017. Kde je konec března a kde je prohlášení nizozemských vyšetřovatelů? Stále není plně vyšetřen případ letadla Germanwings, totiž pohnutky sebevražedného činu pilota. Má snad obyvatele Evropy uklidnit zpráva, že útočník v Manchesteru byl vlastně rodilý Angličan? Tedy nikoliv migrant ze současné vlny. Dokonce se dvěma ukončenými ročníky na univerzitě, tedy žádný hňup? Proč se náhle zradikalizoval? Kolik takových v Evropě je, jen se čeká až se zradikalizují? Bezpečnostní služby prý evidují 20000 takových, z nich 3000 velmi nebezpečných. Zasáhnout proti nim nelze, musejí napřed něco udělat. Pak se při vyšetřování prohlásí, že bezpečnostní složky o něm dávno věděli. A tak nezbývá než poté deklarovat nerozbornou jednotu a že nás nic nerozhodí.

Prezident Trump také odmítl závěry pařížského summitu o globálním oteplování. To moc dobře udělal, protože něco tak diletantského může přijmout jedině, z politických důvodů, Evropská unie. Kdy už se pochopí, že každý instalovaný megawatt v solárech nebo větrnících, musí mít svou stejně hodnotnou alternativu v klasických elektrárnách. Jednoduše proto, že v noci a v bezvětří tyto zdroje elektřinu nevyrábí, přesto poptávka po ní zůstává. Před cca 14 dny jsem jel do Vídně přes Mikulov po nové dálnici v Rakousku. V krásné vinařské oblasti na rakouské straně počítala má žena větrníky. Když už jich bylo dvě stě, tak toho nechala. Honem pryč odsud, to je šílená krajina. Něco podobného chce postavit Daniel Křetínský, majitel fotbalové Sparty, v Krušných horách, v oblasti Abertamy. 130 větrníků. "Táto, to jsou panorámatá". A další hláška z českého filmu: "To není země, to je zahrádka". To jestli si necháme vzít, tedy tu zahrádku, tak se můžeme jít bodnout. To těm našim potomkům, necháme pěknej binec. Ale jestli ty nevzhledné větrníky udržíme na tom počtu, kolik je jich teď, tak budeme v Evropě rarita, neboť budeme jediní. Poláci obestavují svou stranu Krkonoš, o Německu nemá cenu mluvit. Odtud ta katastrofa pochází.

Autor: Vladimír Zeman | karma: 24.43 | přečteno: 421 ×
Poslední články autora