Povedené vládní taškařice.

9. 05. 2017 10:12:57
Výrazy pana předsedy ODS Fialy jsou určitě trefné a lze s nimi jenom souhlasit. Bohužel však jenom s těmi výrazy. Jinak je celkové vystupování ODS a jejího předsedy málo přesvědčivé.

Od strany, která má být představitelkou konzervatismu, pravicových názorů, názorů přísně logických, by člověk čekal daleko víc. Pravdu a nic než pravdu a tu držet za každou cenu.

V současné vládní krizi je těch veletočů až příliš. A to i od těch stran opozičních. ČSSD vynechám, pro mě je nevolitelná. Kalouskovy názory nekomentuju, jestli se jeho strana dostane do příští sněmovny, to bude hotový zázrak. Od ODS bych čekal víc, už proto, že to je strana, kterou jsem zatím vždy volil. Dnes vidím, že jsem jí volil, protože jí založil Václav Klaus a pak mi to zůstalo setrvačností. Teď to bude poprvé jinak.

Obvinit předsedu Babiše z krácení daní je nesmysl, na který by pravice neměla naskakovat. Jestliže výnosy z korunových dluhopisů nepodléhají zdanění, protože to tak rozhodl ministr financí Kalousek, tak je nikdo danit nebude. Finanční úřad na to ani nemá kolonku. A od ODS bych radši slyšel požadavek pro vyšetření, co vedlo ministra financí Kalouska k tomu, aby emisi korunových dluhopisů s nulovou daní z výnosů, umožnil. Dále po prověření, kolik vlastně by činil výběr daní celkem, kdy korunové dluhopisy emitovalo více než 500 podniků, tedy ne jen Agrofert. A požádat Kalouska, aby tu věc před sněmovnou vysvětlil.

Daňová optimalizace. Andrej Babiš už to v jednom rozhovoru řekl. Ta se učí na vysoké škole. Logicky každý podnikatelský subjekt hledá pro sebe nejvýhodnější způsob výpočtu daní. Samozřejmě pokud mu to zákon umožňuje. A zákon několik těch způsobů umožňuje. Každý podnikatel i živnostník to velmi dobře zná. Vždy jde o snížení daňového zakladu pomocí výkazů nákladů. Sám se divím, proč renomovaní ekonomové, a že jich je, to v novinách nevysvětlí. Nakonec i na tomto blogu. Paní kolegyně Šichtařová např. Zavedení EET není kontrola odpisu nákladů, ale kontrola evidence příjmů. To, že se to dá obejít, je jasné. Obejít se dá všechno, ale je to s rizikem. Takže vyšší daňový příjem pro stát to určitě přinese.

Jak je to s údajným zneužitím evropské dotace na Čapí hnízdo, to opravdu nevím. To musí někdo prošetřit. Proč to trvá tak dlouho, když někdo koná? Tu vyvstává otázka, koná-li vůbec někdo. A opět téma pro ODS. Tlačte na to! Ať se to vyšetří.

Kauza Babiše kvůli nahrávkám. V dnešní době, kdy lze pořídit kvalitní nahrávku na telefon, který už může mít teď prakticky každý, nelze samozřejmě uznat legálnost takto pořízené nahrávky. Na téhle vládě bude muset každý na poradě odevzdat svůj telefon sekretářce. Co když má ještě jeden? Takže všichni donaha, ale ani to nemusí stačit. Nějaký čip se ukryje v mužném ochlupení pánské hrudi snadno. Kam to ukryje žena si ani netroufám odhadnout. Takže lepší by bylo postavit pořizování takovýchto nahrávek mimo zákon.

V Babišově kauze je navíc pikantní to, že on přece mohl úkolovat své zaměstnance. Tedy jestli byl ten novinář jeho zaměstnanec. Předseda vlády přece taky úkoluje své ministry. Kdejaký šéfredaktor nepustí nějakou reportáž a není obviňován z potlačování svobody slova. Navíc Babiš už dobu noviny nevlastní a ten novinář se jeho ptát i tak nemusel. Všechno je věcí té redakce. To by mohlo být sousto pro redaktory ČT Marka Wolnera.

Svoboda slova je úspěšně potlačována v celé Evropské unii a i v celém vyspělém světě. Co se hodí je šířeno veřejnoprávními médii bez jakýchkoliv okolků, co se nehodí je označováno za hackerské útoky na demokracii. Viz údajné ovlivnění amerických prezidentských voleb a i pokus o ovlivnění francouzských prezidentských voleb. Masivní kampaň médií ve prospěch Clintonové resp. Macrona je v pořádku, podpora Trumpa, resp. Le Penové je hackerská, tedy kriminální. Takže co tady nakonec bude? Jako za komunistů jedna z vrchu schválená pravda a ostatní samizdat? No pozdrav Bůh.

ODS bych přál aby se vzpamatovala ze svých nenávistných útoků na Babiše. Aby šířila názory, kterým lidé rozumí, které mají hlavu a patu, které jsou obyčejným selským rozumem vysvětlitelné. Český volič není zmanipulovatelný hloupými výlevy, těch si užil dříve dost. Je nutno mluvit srozumitelně. To dnes dovede pan předseda Babiš a pan prezident Zeman. Proto jim lidé věří.

Autor: Vladimír Zeman | úterý 9.5.2017 10:12 | karma článku: 32.23 | přečteno: 838x

Další články blogera

Vladimír Zeman

Paní Ursula zastropuje cenu ruského plynu.

Jak to chce udělat? Zastropuje stejnou cenu pro celou EU? Tedy my budeme platit stejnou cenu jako Němci? Hráblo jí, nebo nedohlédne dál, než z okna své kanceláře na okap vedlejšího bruselského paláce?

3.9.2022 v 10:33 | Karma článku: 38.63 | Přečteno: 1175 | Diskuse

Vladimír Zeman

Návštěva Nancy přinesla tolik potřebný klid do regionu?

Zahraniční politika Spojených států nemá chybu. Rusko za agresi proti Ukrajině se snaží potrestat absolutní izolací Ruska. Takže výlet šéfky Kongresu USA do Tchaj-wanu přinesl opak.

9.8.2022 v 9:21 | Karma článku: 35.11 | Přečteno: 1003 | Diskuse

Vladimír Zeman

Partie na Prima News řešila požár a drahotu.

Obé si vyžaduje komentář. Normální, nezaujatý, logický pohled na věc. Pohled na naší přírodu, v druhém případě pak na absurdity, které mají za následek tak vysoké ceny všeho.

1.8.2022 v 11:43 | Karma článku: 35.39 | Přečteno: 1131 | Diskuse

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

Tragédie, která postihla oblast Českosaského Švýcarska je zřejmě dosud největší. Strmé srázy, rokle, hala bala přes sebe poházené suché, kůrovcem zničené stromy. A všude spoustu suchých větví, vysoká podestýlka suchého jehličí.

27.7.2022 v 11:37 | Karma článku: 31.13 | Přečteno: 767 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 11.65 | Přečteno: 113 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 13.88 | Přečteno: 304 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 370 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 665 | Diskuse
Počet článků 757 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1346
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...