Vladimír Zeman

Kejhání potrefených - aneb tady je Babišovo.

4. 05. 2017 7:25:53
Všichni proti Babišovi. Nikdo s ním po volbách nepůjde. Nechutně zbohatnul a nikdo neví jak. To se vysvětlit nedá, zvlášť když to nikdo nechce poslouchat. To může Babiš předkládat jakékoliv zprávy, naráží na zeď hluchých.

Nechutně zbohatli jiní. Kellner, Křetínský, Bakala, Kožený, Horáček. Pravda ti nejsou v politice, i když např. Horáček se do vysoké politiky hodlá nacpat. Jak bude ten vysvětlovat své zázračné zbohatnutí? A to by měl při své prezidentské kampani udělat. A speciálně ČSSD má přece tolik hříchů na svých bedrech. Zbohatnutí Grosse, kauza Rath, kauza bytů OKD ve spojení s Bakalou. A co kauza Lidový dům? Splácet svůj obří dluh ČSSD nebude? Už dávno měl být na dveřích Lidového domu velký visací zámek a nálepka s nápisem - Exekučně zabaveno -. Kauza jihočeských nemocnic, obřích odměn jejich manažérů pod laskavým dohledem hejtmana Zimoly. Pamatujeme? Babišovo - do zdravotnictví se mohou lít peníze horem dolem, tu černou díru ulít nelze. Tady je příklad proč to nejde. Kauza Homolka ředitele Dbalého, další příklad.

Další kejhal - ODS. Když člověk poslouchá předsedu Fialu, tak si musí myslet, že se mu to zdá. Strana, která má na svém hrbu tolik kauz, přes podvody ve fotovoltaice, ve vedení Prahy a podobně. A to jsem je vždycky zatím volil. No už nebudu. A to některé bych rád v parlamentu viděl i dál. Senátora Kuberu, lékaře Svobodu na příklad. Jinak ale nevolitelná strana.

Babišovi se zazlívá Agrofert, nákup dluhopisů, optimalizace daní. To vše předtím než vstoupil do politiky. Tehdy ho měl někdo stíhat. Optimalizace daní je ovšem něco, co by měl každý finanční úřad přímo nabízet podnikatelům. Měl by na to být program, který přímo vybídne plátce daní k optimalizaci. Platíš zbytečně moc, srovnej si to. Jak se Babiš dostal k penězům, aby mohl vybudovat Agrofert? To nevím, třeba to ve svém vysvětlujícím materiálu sněmovně popsal. Jak se k nim dostal Kellner - založil privatizační fond, stejně jako Kožený. A jsou tu další - Kocáb třeba. Nikdo je nepronásleduje, tak to snad je v pořádku.

Jde o něco mnohem přízemnějšího. Pan Babiš předvedl zdejší politické scéně jak se to dělá. Sám s ohromnou zkušeností v řízení velké firmy, předvedl, že stát nic jiného než velká firma není. A předvádí to lidem, kteří nic jiného než sedět ve sněmovně neznají. Stát pod jeho vedením přešel s červených do černých čísel, prakticky vymizela nezaměstnanost. Výběr daní se zlepšil, protože dostal řád a smysl. To že zavedení EET způsobilo mírný růst cen v restauracích nezpůsobil jednorázový náklad na pořízení elektronického přístroje, ale spíž na dorovnání zisku. Dříve se asi možná přece jen úplně všechno nepřiznalo. Majitelům hospod a restaurací mnohem víc uškodí protikuřácký zákon z pera ČSSD.

Takže takhle to je. Velkopodnikatel, průmyslník, předvedl jak se to dělá. Předvedl to těm, kteří by jako vždy nepředvedli nic, nýmandům, co nic neumějí. To mu nedarují. Takže urychleně přijmout ústavní zákon, že do sněmovny za žádnou cenu nesmí vstoupit nikdo schopný. Ta spásná klička o střetu zájmů je tu přece vždycky.

Ten střet zájmů ale mají hlavně ti neschopní. Hlavně si tu odsedět ty čtyři roky, do ničeho se neplést, odmávat to s většinou. To je jejich zájem. Přesto, že padla vláda, tak tentokrát se to asi povede. Ty čtyři roky budou naplněny. Ale příště si takovou štiku do rybníka nepouštět.

Nezbývá než věřit, že voliči budou volit hlavou.

Autor: Vladimír Zeman | karma: 35.72 | přečteno: 1327 ×
Poslední články autora