Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdykoliv se nějaký mafiánský stát rozhodne zabrat nějaké cizí území, nesmíme ho jako západ provokovat, naopak, musíme se s ním kamarádit. Bude na nás hodný. Amen.

2 0
možnosti

Přesně tak to dělá NATO !

;-D

0 0
možnosti
Foto

J20a62n 16Š77i46k

10. 8. 2022 7:39

Takže co tedy? Podle Vás by bylo nejlepším řešením další speciální operace?

1 0
možnosti

Tchaiwanci i Číňané už spustili vojenské manévry - a bude to hezkých pár milionů vyhozených do vzduchu - jen díky tomu, že tato stařičká důchodkyně se chtěla zviditelnit !

;-(

1 1
možnosti

Zaznamenal jsem, že Bílý dům neměl z Nancy výletu (obdivuji že je tak vitální při 80+)radost a prezentoval to spíše jako její soukromou iniciativu.

U nás zase byl dost častý názor, že cesta nebyla vhodná. USA v podstatě válčí přes Ukrajinu s Ruskem a že přes Pelosi oslabují její politickou pragmatičnost. Asi nehrozilo sestřelení letadla, ale Čína to přes "Rusko" vrátí nebo může vracet.

Politika je svin.tvo.

0 0
možnosti

Jen několik doplnění, není BRIX, ale BRICS a Japonci se z WW2 poučili a na nikoho neútočí jako RF, Vietnamci severní zaútočili na ty jižní, Korejci severní na ty jižní a Drážďany bombardovali svazy spojenců na žádost SSSR, ale vy tam máte USA a chybí jen ta mandelinka a wolstrýt.....

7 1
možnosti

Vietnamci jiste nemaji zadny duvod, aby meli radi Cinu nebo ji podporovali. Jiste si pamatujete jak se Cina ,v roku 1979 pokusila, jak rekla "udelit Vietnamu lekci". Cinska vojska tekrat na uzemi Vietnamu vpadla, ale ten vpad mel jen kratke trani a Cinane byli z Vietnamu vypuzeni.

2 0
možnosti
Foto

Tak podle vás by tam klid přinesl jedině Putler s těmi svými vražednými hordami.:-/

6 6
možnosti

To je neštěstí, už jsem se radoval, že jste někde hodně daleko na dovolené.

3 1
možnosti

co prinesla, jeste uvidime

vzpomenme na snidani prezidenta Mitteranda s opozici v CSSR 9.12.1988

chapu, vam se to mozna nelibilo, ale hodne lidi takovou aktivitu Francie prijalo a stacil necely rok....

pekny den preju

10 0
možnosti

NP je žena , která si bude obhajovat svůj názor bez ohledu na jeho možné dopady a návštěva byla zcela zásadně její rozhodnutí, což potvrdil i pan Kirby, šéf WH pro bezpečnost.

Pan prezident zase požádal Čínu, aby neeskalovala napětí a mj. pronesl, že politika jeho vlády se v tomto punktu nemění.

Kdo má zájem o amipolitiku k současnému dění, doporučují přečíst poslední vystoupení pana Trumpa k levičácké politice demokratů a k tomu, že dovolili ruskou agresi atd. je to rozhodně zajímavý názor patrně dosti velké části republikánů...

2 2
možnosti

Doporučuji vystoupení pana Trumpa....;-D

2 2
možnosti

A technická k tomu. Vystrčil byl první oficiální návštěva. Jeden vejlet a bude v místních čítankách, to se obchodně vyplatí. Taiwan vyrábí spoustu věcí a na rozdíl od Číny, která s velkou slávou koupila Slávii a tři domy v Praze a pak poslala předražené, nefunkční zdravotní pomůcky, Taiwan poslal prachy a po kovidu i delegaci k obchodnímu jednání. Jeho návštěva byla důležitá, pro Taiwance, co si o tom myslí světová média, není důležité.

Vy jste toho napsal spoustu, ale čítanka nebude, to naštve, co?

Nancy ukázala v Taipei své skvělé plastiky, Joe zatím vypravil letadlovky. Ona totiž Čína kdysi odkývala jistý Betton Wood, kde se domluvilo, že USA ohlídají volnou plavbu tak, aby každý, včetně Číny, mohl poslat loď kamkoliv po světě bezpečně a dělat obchody. Tak to - za plotem komunistického světového lágru - fungovalo dodnes. Americké lodě v průlivu neútočí na Čínu, jen jí znemožňují porušit svobodu obchodní plavby, kterou Čína vyváží čtyři pětiny zboží.

Ale máte pravdu, klid na invazi, okupaci to nedává.

10 0
možnosti

" Nancy ukazala". Nancy ukazala nejen skvele plastiky, hlavni ucel jeji navstevy bylo ukazat jeji podporu Taiwanu a jeho prezidentce Weg v jejich usili ziskat nezavislost. Pote co zemreli sokove obcanske valky Cankajsek a Mao tse tung se "dve Ciny" vydaly kazda svou cestou. Na Taiwanu doslo k politickemu uvolneni a rozvoji svobod, hospodarskych i politickych. Kontinetalni Cina se zpocatku rozvijela podobne, jenze na konci let devadesatych se ukazalo jaci cinsti komuniste skutecne jsou. Nekolik tisic ucastniku studentske manifestace rozdrcenych pod pasy tanku mluvi za sve.

Nancy vzdy pevne stala na strane svobody, na strane Tibetu (setkala se s Dalajlamou), na strane Ujguru a na Taiwanu. A to bez ohledu politickou stragii, prednejsi jsou ji jeji vlastni principy a zasady. Taiwan za 4o let od smrti Cankajska stal svobodnou zemi a dasahl 22 mista, mezi 180 zememi sveta v kvalite zivota. To znamena skolstvi, zdravotnictvi, socialni system atd. Byt pohlceni, podrobeni komunisty by znamenalo pozbyt vsecko co vybudovali. Vubec se jim nedivim, ze si preji nezavislost. Kez by byli vsichni politici tak zasadovi jako Nancy! S nasim Havlem by si jiste rozumela.

4 0
možnosti

Jsou dve druhy lidí. Jedni jezdí do Jižní Koreje, Japonska na Taiwan dělat obchody. Ti druzí se ženu do Pekingu dělat podrazy. Rassputin a jeho budoucí "tchán" Panda, ten korejský magor s účesem tvaru záchodové štětky, ta brazilská obdoba Muhamarra Kaddáfího, to jsou holt hrdinové té vaší fronty.

Nebojte, poté, co Korejec pošle těchsvých sto tisíc, prostě poskytne carovi jeden svůj celý koncentrák, Panda jistě nabídne k použití ten milion Ujgurů a Tibeťanů, ti se na Ukrajině také budou hodit na práci...

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS