Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč vlastně přišla ona hračka naší doby a generací, klimatická změna, když to dospěla do fáze, orientace jen na prostředí Evropy, kde už to hraničí se stavem sebelikvidace, a za ty desítky let se už investovalo biliony a ekonomika nese obrovskou zátěž. Zde třeba odsíření elektráren a průmyslu, přechod na bezolovnatý benzín, zalesňování ..

Každá nová generace opět zase míří sebemrskačsky na evropské prostředí a utahuje kohoutky k velké radosti okolních civilizačních predátorů.

Proč se politici a mladí nevěnují třeba stavu v Africe, kde máme velkou oblast, jež vytváří a tlačí do Evropy vlny horkého vzduchu, tedy Saharu, ale vlastně jsou to pásy kolem celé planety. Tím se i světově mění cirkulace vzdušných mas, a je zde nerovnováha vůči polárnímu proudění, jež se oslabuje a blokuje, tak že vlny veder a mrazů trvají déle.

Pak tu je fenomén obratníku Raka, kdy Slunce nejvíce rozpaluje Saharu, vrací se zpět k rovníku, podzimní rovnodennosti.

Lze dodat, to že současné postavení pevnin, vytváří dvě fáze, fáze zalednění a fázi pouští ...

Právě Afrika a stav zde probouzí Evropu z ženské logiky vnímání světa jako harmonické rodiny, už jednak exodem, jednak klimatickým tlakem, jednak potřebami surovin.

Zde je potřeba opět mužská logika a návrat ke geopolitické roli Evropy, stabilizátoru, celého regionu.

Svět už není globální, ale dělá se na regiony a dnes je zde válka o ně ...

0 0
možnosti
Foto

Pokud bude ČEZ státní a vyplatí akcionáře a vyhneme žalobám, tak na závěr se stejně se bude dál s elektřinou obchodovat na burze. Na burze se dohaduje nejlevnější cena, která je přijatelná pro chudé státy

1 0
možnosti

Pak i může nastat situace jež roky vládne mezi mobilními operátory, kde máme jedny nejdražší data v Evropě ...

0 0
možnosti

to je tedy guláš, smíchat CHKO s bezzásahovostí, prales dělit podle vlhkosti, atd. Pane autore prales je definován skladbou rostlin ne vlhkostí, ale Vy jste někde zachytil deštný prales, a je to. A prosím až to půjde vypněte pc vyražte do dané oblasti a podívejte se na topografii dané lokality a možná Vám dojde že les není jen smrková továrna na dřevo, kam se dá dojet uklízet

0 1
možnosti
Foto

V tomhle počasí není požár lesa nic vyjímečného.

Podle vašeho pojetí lesa, by se v něm muselo denně uklízet a luxovat.

0 0
možnosti

Zase chyba už v perexu!

Plus plno dalších, gramatických i faktických v textu.

Jak to, pane Zemana, jenom děláte?

Takový chytrý člověk a tolik kopanců!

0 1
možnosti
Foto

K65a68r25o76l 15W47i74l20d

2. 8. 2022 17:44

Pane Trčálku, nechte už pana Zemana na pokoji. Pořád ty samé výtky, až je to trapné...

0 0
možnosti

A13d90a40m 24M58a59l52ý

1. 8. 2022 14:55

Autorův omyl hned na začátku článku: Nejedná se o CHKO České Švýcarsko, nýbrž o Národní park České Švýcarsko.

Autor dále rozjímá, jaká má být nebo nemá být míra bezzásahovosti v CHKO a přitom se plete již v tomto ;-)

4 1
možnosti
Foto

Vaše tvrzení o CHKO a bezzásahových oblastech nechápu, jsou mimo mísu, realitu i legislativu. A pokud nepamatujete hořící les, je to možná neurologický problém, popř. autoselektivní paměť. Odmítnutí klimatické změny je i tím na opravdu vysoké odborné úrovni. Ovšem pravou lahůdkou je oslí můstek k drahotě, americké loupeži ruské ropy, kterou zarazil hrdinný Putin, a odborné tanovisko k privatizaci. To by se teda určitě a každopádně mělo tesat. Výběr výchozího materiálu je na každém z vás.

6 0
možnosti

Tak tady tremp a ekologický odborník ví, že se chodilo do lesa na roští a šišky. A pročpak asi? To jsme si sakra rychle zvykli na levný plyn a elektřinu, že nám ani nestálo za to sledovat cenu, kdo z vás před rokem, nebo dvěma lety studoval faktury, kdo jim rozuměl? To je změna co? Najednou jsou z některých odborníci na energie a přesně vědí, jak mít zase klídek, teplíčko i když smrádeček po spálené a vyvražděné Ukrajině.

Raději budu chodit na šišky, než líbat boty Putinovi. Je mi šoufl z těch co to mají obráceně.

5 0
možnosti

To právě choďte, také na klestí a popadané dřevo. V lese bude čisto, jako dříve bývalo a následky požáru se sníží. Co s tím má společného Putin ovšem nechápu.

4 0
možnosti

když sae dívám na lidi kolem sebe (Praha), je to Matrix - každý je zaměřen na své velmi úzké existenční problémy. Ale společnost je vždy postavena tak, že se moci zmocní malá skupina lidí, která si postupně přisvojí co nejvíce zisku z daní. Nakonec to končí tak, že ti nahoře mají všeho až moc a ti dole, na základně pyramidy skoro nic. Otrokářství, feudalismus, kapitalismus takhle prostě funguje--koneckonců každá diktatura, tudíž i ta komunistická.

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik