Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P29e24t96r 24N19e69d83v74ě24d

22. 7. 2022 17:55

EU chce úsporu 15% náš úžasný premiér chce 20 % . Jen jestli to také vysvětlil akcionářům a majitelům společností které obchodování a distribuce plynu přináší penízky. Jak níže připomíná pan Matuška, voda je příklad, jak dopadne šetření...zvýšením ceny si ty úspory lidí ve spotřebě snadno vykompenzují...

Miluji svého premiéra. Jen doufám, že pod výrokem nenechat nikoho padnout je myšleno i umrznutí...

2 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

A63d12a88m 72M29a53l12ý

22. 7. 2022 13:17

Ruský plyn není špatně. Špatně je ruská válka!

5 1
možnosti

Další bolsevik, který vidí za všem Ameriku... volební právo by mělo být podmíněno IQ testem...

5 3
možnosti

Tak to by jsi už nikdy nevolil.

2 4
možnosti

Šetřit je špatně? To zná každá normální rodina.

Nikdo státům ani vám nic nenařizuje a USA s tím nemá nic společného.

Takže podle mne od vás jen další úmyslný blábol.

11 0
možnosti
Foto

Snížení spotřeby plynu znamená jedno snížení ceny za plyn.

1 1
možnosti
Foto

Snížení spotřeby plynu neznamená snížení ceny, ale pouze snížení platby za spotřebu.

A u vody snížení spotřeby vyvolalo prudký růst ceny vody.

7 0
možnosti

Financial Times: „Solidarita EU se otřásá, protože národy zpochybňují plán na snížení spotřeby plynu“

https://www.ft.com/content/cf84dde3-9020-4ee7-a6d0-2809863da2d8

Země včetně Španělska a Portugalska odmítají návrh na snížení spotřeby o 15 % před zimní krizí v zásobování. Návrh, aby evropské země snížily spotřebu plynu před možnou zimní krizí v dodávkách, vyvolal mezi hlavními městy EU hašteření a pochybnosti o jeho schválení na schůzce ministrů energetiky příští týden. Plán Evropské komise „Ušetřete plyn pro bezpečnou zimu“, který ve středu doporučil všem členským státům snížit spotřebu plynu mezi srpnem a březnem o 15 procent oproti průměru za předchozích pět let, se setkal s přímým odporem Portugalska a Španělska. a vážnými výhradami z několika dalších zemí EU.

„Nemůžeme přijmout nepřiměřenou oběť, u níž jsme ani nebyli požádáni o předchozí stanovisko,“ řekl portugalský ministr energetiky João Galamba. Španělská ministryně energetiky Teresa Riberaová přidala zastřený útok na Německo, které spoléhá na ruské dodávky z více než poloviny své spotřeby plynu: „Na rozdíl od jiných zemí jsme si my Španělé nežili z energetického hlediska nad poměry.“ Německý ministr energetiky Robert Habeck ve čtvrtek odpověděl: „Platí zásada – my v Evropě musíme šetřit plynem, a to znamená, že i ty země, kterých se omezení dodávek plynu z Ruska přímo netýká, by měly pomáhat jiným zemím. Jinak neexistuje žádná evropská solidarita. Brusel je pod tlakem, aby našel způsoby, jak čelit vážným ekonomickým otřesům v celém bloku, pokud by Moskva dále zhoršila dodávky energie. Ale jak se rýsuje zima, požadavek, aby členské státy snížily spotřebu plynu o 15 procent, znamená brzkou zkoušku jednotné fronty EU tváří v tvář ruské válce proti Ukrajině.

2 0
možnosti

Maďarsko minulý týden vyhlásilo energetickou nouzi a zakázalo vývoz do ostatních států EU. Institut Századvég, think-tank s vazbami na budapešťskou vládnoucí stranu Fidesz, ve čtvrtek uvedl, že nejnovější návrh z Bruselu porušuje základní práva EU. Ve stejný den se ministr zahraničí Peter Szijjártó setkal v Moskvě se svým ruským protějškem Sergejem Lavrovem, aby požádal o dodatečné dodávky plynu . „Evropská komise, která útočí na Maďarsko nepodloženými obviněními z právního státu, přišla s plánem, který ignoruje právo EU, což porušuje základní práva, stejně jako individuální i národní suverenitu,“ uvedl.

Paříž, která se spoléhá na ruský plyn pouze jako část svých dodávek, se veřejně nevyjádřila k nesouhlasu s plánem, ačkoli ministryně energetiky Agnès Pannier-Runacher ve středu řekla, že „musíme předvídat a koordinovat naše kroky, než stanovíme stejné cíle. pro každého“. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová trvala na tom, že členské státy musí projevit solidaritu: „Vím, že jsou to testovací časy, ale . . . časy testování vyžadují, abychom byli dobře organizováni a dobře koordinováni na evropské úrovni.“

Scénáře modelované Komisí naznačují, že v případě silné zimy a vážného přerušení dodávek plynu by HDP EU mohl klesnout až o 1,5 procenta. „Solidarita je zde ohrožena, protože členské státy již řekly, že s cíli nesouhlasí,“ řekl Phuc-Vinh Nguyen, výzkumný pracovník z energetického centra Jacquese Delorse. „Budou to ekonomické náklady, a pokud budou všechny členské státy jednat samy, bude to stát víc než jen řešení. Pokud se například zhroutí německý průmysl, celkově se propadne celá ekonomika EU.“ V současné době je návrh na dobrovolné snížení plynu, ale komise uvedla, že by to mohlo být povinné, pokud existuje „podstatné riziko“ „významného zhoršení“ dodávek plynu, ale neuvedla konkrétní čísla pro srovnání požadované prahové hodnoty.

0 0
možnosti

to, ze odebirat plyn od agresora, ktery vrazdi a nici sousedni nazor, nam nikdo nemusi rikat. to kazdy soudny clovek pochopi sam, pane Zemane

6 0
možnosti

Pane Valíčku, nad Vaším vstupem jsem umístil, jak to vidí soudné státy EU podle Financial Times. To je ta solidarita, na kterou plně spoléhá pan premiér Fiala.

Nu a ještě jeden odkaz.

K lokajům se vždy bude chovat každý jako k lokajům. Skutečné postavení „premiéra“ Fialy a jeho vlády, všech vládních koaličních stran – důsledek jejich „zahraniční“ politiky v EU. To, co sám pan Fiala charakterizuje tak, že ho mají v EU všichni rádi. A dobře poslouchejte oč jde věcně. Kterak pan premiér Fiala řídí EU.

ttps://http://www.youtube.com/watch?v=iPvLVFjH9bU

5 3
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik