Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J47a33n 51S77v94a18t63e19k

27. 5. 2022 12:52

Volání prezidenta Zelenského, že Ukrajina má ve zbrani 700000 mužů, kteří potřebují těžkou vojenskou techniku ze Západu, aby vyhnali vetřelce ze své země, je zřejmě jen zbožným přáním. Protože, kde ta stále inzerovaná pomoc je? Naše tanky T72, ale hlavně obří dodávky zbraní z Ameriky? Pomoci se nedostalo ani obráncům Azovstalu, museli se vzdát.

Zdroj: https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787648

No ono těžko poslat techniku do obklíčeného Azovstalu, to by nedokázal ani terminátor či Superman.

Význam dlouhého odolávání obránců z Azovstalu vidím v následujícím:

1) Politický význam - i přes neuvěřitelné nesnáze se drželi, co to šlo, a dávali tak najevo nejen Ukrajincům, ale i světu, že se jen tak nevzdají (jakkoli jim nakonec nezbývalo se vzdát).

2) Přes všechny problémy vázali obránci s pluku Azov část ruských vojsk, které nemohli Rusové nasadit v jiných regionech.

3) Morální kredit - Ukrajinci nejen v Mariupolu prokázali, že jsou skutečným "politickým národem" (neplést si s tím, že je někdo jazykovým Ukrajincem, jiný jazykovým Rusem, další třeba Romem), který se rozhodl "nerýt v předklonu před ruskou sběří <<ústy>> v zemi" i za cenu neskutečných obětí.

Zejména bod 3 je něco, s čím Putin nepočítal. Jeho pohled na Ukrajince je podobný, jaký měl Heydrich (atentát na nějž si právě dnes připomínáme) - ten byl taky přesvědčený, že si Češi vůči němu nic nedovolí... Prostě pohled <<nadčlověka>>, jedno či Němce či Rusa...

Hanba Rusku! Sláva Ukrajině! Hrdinům sláva![UA]

3 0
možnosti
Foto

K63a90r26e29l 73C73a53c94h

27. 5. 2022 12:11

VID-20220310-WA0001.mp4

https://player.odycdn.com/.../0f6f7382359614754.../bb4308...

Nevím, jestli tyto odkazy překopírované z pošty budou aktivní, ale z nich je zřejmá geneze konfliktu, komentovaná západními žurnalisty. Kdo je schopen přemýšlení, měl by si to umět srovnat v hlavě.

0 0
možnosti
Foto

K92a23r63e68l 89C50a44c90h

27. 5. 2022 12:15

Žel Bohu to aktivní není a nejsem takový IT borec, abych to uměl přenést. Škoda.

0 0
možnosti

Žádná Doněcká ani Luhanská republika neexistují. Jsou to Rusy uměle vytvořené pojmy pro hloupé lidi k tomu, aby mohli zabrat cizí území.

Oba celky patřily a patří pod ukrajinský stát a Ukrajinci v nich měli většinu.

Neexistují žádní Doněčané ani Luhančané, doněcky ani luhansky se nikde nemluví, neexistovalo nikdy žádné Luhanské království, anebo Doněcký král, jejich historie, platidlo, kultura apod.

Obyvatelé těchto oblastí mají buď ukrajinské občanství a potom jsou ukrajinskými občany pro které platí Ústava země, anebo ruské, a potom jsou hosty v cizí zemi a mají se chovat s úctou a pokorou v hostitelské zemi.

Rus má svou zemi jinde.

8 1
možnosti

Právo národů na sebeurčení je jedním ze základních práv mezinárodního práva. Uvádí, že lidé mají právo svobodně se rozhodovat o svém politickém postavení, své státní a vládní formě a svém hospodářském, sociálním a kulturním rozvoji. To zahrnuje i jeho osvobození od cizí vlády. Toto právo na sebeurčení umožňuje lidem utvářet národ nebo vlastní národní stát nebo se připojit k jinému státu na základě své svobodné vůle

Dnes je právo národů na sebeurčení obecně považováno za normu mezinárodního práva, všobecně je považováno za obvyklou normu uznavané podle mezinárodního práva. Jeho právní povaha je dále uznávána v čl. 1 odst. 2 Charty OSN, Mezinárodním paktu o občanských a politických právech (IPBPR) a Mezinárodním paktu o hospodářských, sociálních a kulturních právech (IPWSKR).

1 2
možnosti

Putinův plácal si nedá pokoj...Buďme trochu zásadoví,diktátor Putin a jeho parta patří před mezinárodní soud za válečné zločiny. Ukrajinci všechny překvapili svou statečností, mají právo na svůj stát, o který mimo jiné usilovali i po první světové válce. Zvěrstva, která Putin provádí na Ukrajině - ničení civilní infrastruktury, skladů obilí, pohonných hmot, krádeže obilí, zemědělské techniky, třídění o odvlékání lidí do Ruska apod. nemají v dnešním světě obdoby. Čeští zemědělští podnikatelé na Ukrajině podávají přímá svědectví. U nás žije ukrajinská rusky mluvící rodina, která Putina nenávidí. Rusky mluvící Charkov Putina nevítal, ale ubránil se mu...Srovnávání s Tchajvanem apod. je úplně mimo. Po rozpadu SSSR se Ukrajina musela vzdát jaderných zbraní a byla jí Ruskem jako nástupnické zemi garantována bezpečnost a územní celistvost.

9 0
možnosti

Co to plácáte za nesmysly? Nikde, v žádné smlouvě, se neobjevil závazek, že se NATO nebude rozšiřovat. Tak už konečně dejte s tou to lží pokoj. Opravdu to není nic jiného než lež. Gorbačov by býval rád takový závazek získal, ale měl smůlu. Nikdo se k ničemu takovému smluvně nezavázal.

Ale v devadesátých letech bylo Rusku nabídnuto přidružení s výhledem na plné členství. Rusko odmítlo. Rusko neumí být jedním z mnoha. Rusko chce být ve své partě vůdcem a to by v NATO nikdy nebylo. Odtud vítr fouká.

17 1
možnosti

Jak uz rikal Lenin, ucit se, ucit se, ucit se. Ze vy jste se na to vybod? To co rekl Baker a Genscher pred televiznimy kameramy je i na papire. Najdete to na YouTube.

A i kdyby nebylo tak snad slovo chlapa plati a ministru zahranici dvojnasobne. Jinak to jsou zrovna taci lhari jak Putin. :-P

2 7
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti

J54i38r81i 32T10i77c33h94y

26. 5. 2022 16:14

Ono pane Zemane ani tak nezalezi, do jake miry mate pravdu a nebo jak jste se mylil. Odchylil jste se od linie tech jednostrannych, zavilych hlasatelu jedine pravdy a proto musite byt postaven na pranyr.

6 8
možnosti

Takže protože se pan Zeman mýlil oproti těm, co měli pravdu, tak on má pravdu a oni ne.

Chlape, vy jste génius!

6 0
možnosti

Ano, i já jsem pro zrušení paktu NATO, a vytvoření Globální aliance pro světový mír a odzbrojení, kterou by, jak jinak, vedlo samozřejmě Rusko. Protože jen Rusko chce mír a nic jiného. A ČR by tam mohli zastupovat Českoslovenští vojáci v záloze za mír, protože ti také chtějí jen mír a nic jiného. ;-)

4 0
možnosti

Ozvat se musím, ale už se mi nechce tyhle manipulace a vyložené lži vyvracet. Tak schválně, kdo objeví nejvíc lží?

Soutěž nechválilo MF, takže odměna je NIC.

5 0
možnosti

A ani to MF neschválilo. ;-)

0 0
možnosti
Foto

RvRvPo rozpadu sovětského impéria v r. 1989 se Gorbačov obrátil na USA a Západní Evropu se žádostí o vytvoření nového bezpečnostního paktu, který by zahrnoval i Rusko. Ministr zahraničí James Baker v Reaganově administrativě a Hans-Dietrich Genscher, ministr zahraničí Německa, ujistili Gorbačova, že se pakt NATO nebude dále rozšiřovat. Tohle je pane 1 000X vyvrácená lež i samotným Gorbačovem. Proč máte touhu stále dokola lhát a opisovat ptákoviny z proruských článků.Rv

18 3
možnosti

Protože autor nic jiného neumí. :-)

14 1
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik