Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Na vše máte jednoduchou teorii - v EU jsou samí hlupáci a ekoteroristé,my jsme Ti nejchytřejší a udělejme si to po svém. Jenže ono to tak není, my jen vše kritizujeme, ale nic pozitivního nenabízíme, natož abychom něco konkrétního udělali. V energetice jsme tu prospali minimálně 10 let, stačí vyjet za hranice a podívat se na střechy - nemusí to být Německo, stačí i Polsko. Svádění současných problémů na Green Deal, který ani nezačal, je mimo. Jednou z hlavních příčin je nedodávání plynu z Vámi jistě milovaného Ruska. Řešení situace prominutím DPH je naprosto nesmyslné a chaotické, jediný smysl je možná v tom, že hodí klacek pod nohy nové vládě.

0 0
možnosti
VV

A proruska kolona take. ;-D

0 0
možnosti

Rv Jsem překvapen chudými, že volí Andreje, i když nahrává bohatým!

Při zrušení superhrubé mzdy dostali chudí pár korun, ale bohatí dostali tisíce!

Nyní při snížení DPH by Babiš pomohl jen bohatým, kteří by platili za plyn podstatně méně, zatímco chudým by snížení vůbec nepomohlo, když mají platit o desetitisíce navíc a zpět dostanou jen pár tisíc korun! Jurečkovo adresné řešení je podstatně spravedlivější! :-)

2 1
možnosti
LH

rádoby pravičáci chválej daně ;-D

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti

Nulové DPH je podvod na chudých! :-)

0 0
možnosti
KJ

1) Drobná oprava - odpuštění DPH ve výši 21% je "sleva" ve výši 17,36%, aspoň podle trojčlenky to tak je.

2) Odpuštění DPH by pomohlo neplátcům DPH (tzn. fyzickým osobám nepodnikajícím a pak podnikatelům do 1 mil. Kč ročního obratu). Běžné společnosti, které odvádějí většinu DPH z energií, by to nijak nepocítily.

3) DPH je daň harmonizovaná v celé EU a nulová daň není v příslušné směrnici umožněna. Je zde určité riziko sporu s EK, což ale neznamená, že bychom se toho měli bát. Ministryně o tom ostatně již před válkou hovořila s panem okresním hejtmanem, eh pardon evropským komisařem a ten se prý tvářil blahosklonně. Pokud tedy rozuměl tomu, co mu naše polyglotka říká.

4) Výsledkem odpuštění na celý rok by bylo krom jiného další podseknutí příjmů státního rozpočtu a nárůst schodku. Někde jsem čet číslo 3 mld. Kč/měsíc.

5) Kořeny skokové změny jsou jinde, pokud se to neodstraní, jen se požár hasí benzínem.

Tím nemyslím, že bychom to neměli jako "dočasné" opatření udělat, jen bychom měli vědět, za jakých podmínek a rizik.

1 0
možnosti
DH

D25a70v27i26d 68H25o71r20á16k

16. 12. 2021 12:52

Vždyť to odmítnutí rozumnou částí Sněmovny těch populistických návrhů bylo správné, a nebojte, ono po nástupu nové vlády přibude těch potřebných jistě více a více.

Věřím zejména spolku SPOLU a jeho významným osobnostem, že se jim v čele s předsedou KDU-ČSL Mariánem Júrečkou, který zítra jako správný a odhodlaný ministr práce a sociálních věcí nastoupí do této funkce. A konečně nahradí nechvalně známou paní, která nám svou přezdívkou připomínala v mediích často vzpomínanou tragickou hospodářskou situaci jihoamerického státu Venezuela. Doufám, že především pan Jurečka konečně prosadí a podaří se mu uvést do praxe námi všemi pokrokovými občany tolik očekávanou a slibovanou důchodovou reformu.

A že konečně se přestanou zvyšovat a valorizovat ty již tak nehorázně vysoké a neustále se zvyšující penze, které užírají ze státního rozpočtu a vytvářejí další neustále se zvyšující schodek. A to nemluvím o takových nesmyslech, jakými jsme byli svědky v nedávné době, kdy marně a převážně v očekávání, že se to odrazí ve volebních výsledcích, předváděla naštěstí již zítra odstoupivší vláda. Jako příklad bych uvedl onen loňský nehorázně vysoký "Jidášský dárek" 5.000,-Kč, kteří bez ohledu na výše důchodů a finanční zázemí a zajištění dostali pod krycím názvem "Rouškovné" úplně všichni spadající do kategórie gerontů.

A to vše, a všechny tyto záseky do státního rozpočtu které nehorázně prováděla naštěstí nyní již odstupující vláda za jejího funkčního období, budeme muset my mladí svou usilovnou prací a ze svých daní uhradit, přičemž ani sami nevíme kdy a zda se nějakých penzí dočkáme?

A proto doufám, že toto nehorázné zvyšování penzí konečně skončí podobně jako tomu bylo za dob jednoho z našich nejlepších ministrů financí Miroslava Kalouska. A v koutku duše i doufám, že reforma penzí by mohla přinést nejen konec valorizací, ale snad případně zdaňování důchodů a snad dokonce přijde i nějaké to jejich snížení.

2 4
možnosti
Foto

Už zase tapetuješ, muezzíne?

1 0
možnosti
Foto

Mícháte hrušky s jablky. Nejdřív píšete o tom, že plošné snížení DPH by bylo dobré. Nebylo. Adresná podpora je lepší. A víte vůbec, že firmám se odpuštěním DPH nezlevní vůbec nic? A že už pár pekařů a sklářů kvůli energiím zkrachovalo?

Pak se pouštíte do energetické politiky EU. Ale taktně zamlčujete (jako vždy píšete velmi selektivě), že s tím zákazem plynu bylo řečeno i to pověstné "B", tedy že se musí rozvinout infrastruktura a trh s vodíkem.

A o tom to je. My opravdu tu ropu a plyn od turbanů a vašich ruských kamarádů pokud možno kupovat nechceme.

3 1
možnosti
JS

A z čeho se bude vyrábět vodík?

0 0
možnosti
MB

Co je plošně - tak je blbě. Přerozdělovač vlastně říká, že nemá absolutně žádný přehled. Cílí pouze na jedno. Oblibu populismu. Jiné poměry ve fabrice. Pokud si na to vydělá, plošně možno. Každopádně adresně a cílit. Pomáhá to a motivuje ...

Jak cílí náš ČEZ? Stát jej vlastní ze 70%. Dividendy tečnou směrem na MF. Tedy, do rozpočtu. Stát je předlužen. Nabízíte, jej zadlužit ještě více? Z čeho půjdou podpory? K čemu je dobré -plošně podporovat vysokopříjmové? Sněmovna úřaduje zcela správně. Toho neodpovědného populismu, bylo snad už dost ! :-)

4 1
možnosti
Foto

Plošně je i dálniční známka, nebo rohlík. To by taky mohla Pekarova Adamová snad platit víc. Tedy podle vaší logiky, pane Bučku.

6 0
možnosti
MK

To není spolek hlupců, to je banda tupců.

4 1
možnosti
MB

Přesně tak. Sdělují, že každý objem blaha, má své dno . Sedíme na něm. Jsou dvě možnosti. Zadlužit se ještě více. Nebo znárodňovat. ČEZ prakticky je. Ze současných dodavatelů je nejdražší! Kdyby byl 100% státní? Mohl by nám přitnout, ještě více ! ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik