Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když slyším slova rozpočtová odpovědnost, tak se mi hned otvírá kudla v kapse když si vzpomenu na tu Nečasovu ekipu.

2 1
možnosti
Foto

J18i77ř60í 10K51i72n67d93l

19. 10. 2021 19:06

Ne zaměstnanost za vlády za Nečase byla 3, 5 procent. Je to lehké dohledání Mezi lety 2007 a 2013, kdy byl Miroslav Kalousek ministrem financí, byl průměrný podíl investic 10,3 %. To je více, než kolik dosahuje průměr v letech 2018–2020 (8,9 %), tedy během vlády Andreje Babiše.I tohle lze dohledat. Kalousek byl mnistrem financí v době krize a Babiš v době ekonomické konjunktury

3 2
možnosti

Pane Kindle, opět zde a manipulujete! Napište sem, kolik miliard Kč je těch Kalouskových 10,3% a Babišových 8,9%. I to lze dohledat!!!

1 1
možnosti

..... sa obávám, že nám hrozí vláda národního překvapení a v tý rozpočtový odpovědnosti sa to projeví nejdříve, nejvíce a nejhůře!,- zatím je všecko prozářený sluncem, pravdou a láskou, ale až vodletí Ježišek, začnou sa dít věci!

1 0
možnosti
Foto

J77i21ř68í 20K96i69n37d24l

19. 10. 2021 18:43

R^R^R^Za Nečase byla na šesté až osmé nejnižší nezaměstnanosti v rámci Evropské unie. Důchody se zvedly o 465 kč. Prosadila dva úsporné státní rozpočty, snížila rychlost zadlužování a výdaje ve státní správě. Za to například Česko společně s Estonskem dostalo uznání Evropské unie a oběma zemím se zvýšil rating.

Počet státních zaměstnanců klesl o 10 tisíc za Babiše se zvedl o 50 000 . Byl změně sociální systém a stal se více adresný. Pracovní trh se stal pružnější díky novele zákoníku práce. Zvýšil se limit pro dohodu o provedení práce, odstupné se počítá podle počtu odpracovaných let u zaměstnavatele. Vláda také prosadila důchodovou reformu, o které se pouze diskutovalo 15 let. Prosadila církevní restituce. Pokud vláda šetřil, tak ne na obyvatelích, ale na státních zaměstnancích. Dnes díky inflaci si důchodce koupí méně než za Nečase.

2 2
možnosti

Klesl počet policistů, hasičů a vojáků! Poté se opět muselo nabírat!

1 1
možnosti

P53e77t54r 95B91u30r52i20a27n

19. 10. 2021 16:13

Kde vy na ta čísla a tvrzení chodíte? Kdy byla u nás nezaměstnanost 9%? Pokud si pamatuji, tak ta nejhorší v době realitní krize se pohybovala nad 7%.

O jakých obřích investicích to mluvíte? Půjčka od Providentu fakt není investice, lapidárně řečeno.

A co má znamenat tohle: Základní sazba důchodů stoupla o 10,- Kč.

Základní sazba důchodů? Co to je? A na kolik jmenovitě je podle vás stanovená?

5 2
možnosti

Buriane, přestaň se tady předvádět! Nezaměstnanost byla i 8 %!!! Investice Kalouskova vláda totálně zazdila. Stavebnictví se zastavilo!!! Zahájená výstavba dálnic: 2011, 2012- 0 km. 2013- 800 metrů!!! Výkupy pozemků 0! Projekty 0! Polsko i Maďarsko nás ve výstavbě předběhlo!!!! O důchodech nemá cenu mluvit, jen slovíčkaříš. RvRvRvRv

2 2
možnosti

R29e32n59é 29G79u88r64a62l

19. 10. 2021 15:53

Tak jasně že si tu historii zopakujeme - tedy tupým škrtáním alá Kalousek/Nečas. Který "pravicový" volič si ještě pamatuje, že jsme byli jediná země, která se ve finanční krizi 2x propadla do recese? Vždyť Kalousek je přece nejlepší finančák světa, aji cenu dostal (od bankéřů, protože je nechal na pokoji).

A tak si klidně kopejte do Bureše, jakej je to ekonomickej analfabet... A i když toho STBáka nesnáším, tak jako ekonom je o parník před těmi ekonomickými trotly ze SPOLU - a vynikající ratingy ČR i v roce 2021 (AA, AA-, podle agentury) mu dávají za pravdu. Japato asi, že na takové hodnocení nikdy nedosáhly ty slavné "pravicové" ODS 2-3-4 koalice? Ani vlády ČSSD? A to ani za za konjunktury? V době krize jsem to od nich ani neočekával - ale že se jí tak tupě proškrtají (zatímco kolem nás se investovalo) a hodí nás do další recese - to jim nikdy nezapomenu.

2 3
možnosti

Krutě pravdivé pane Gurale! R^R^R^

1 2
možnosti

Jen dvě poznámky: zrušit green deal už vlastně nejde, okamžitě se na nás vrhne Brusel a bude nás kopat do zadku. A za druhé: srovnávat se se státy jako Francie je velká chyba: ty jsou totiž schopny produkovat velké HDP, tudíž jim někdo půjčí, zatímco my jsme ekonomický trpaslík a zadlužováním se řítíme do průšvihu-

0 0
možnosti

Zrušit asi ne, ale omezit a přizpůsobit nám určitě.

0 0
možnosti
Foto

Vy a Bedřich Dvořák, dva ekonomičtí analfabeti. ;-D

6 4
možnosti

Ale zato politicti velikani, na to pani Jandova nesmite zapominat.

0 0
možnosti

V první řadě nám hrozí podobné komentáře, jako je ten Váš.

Mohutné investice do průmyslu, stavebnictví, ale i do zdravotnictví, sociální péče, školství, udržely v zemi vysokou míru zaměstnanosti (nejlepší v EU), i sociální spravedlnosti (zvýšení důchodů nad povinnou valorizaci). Naše zadlužení vůči HDP vrostlo (přes rekordní schodkové rozpočty) na míru, která nás řadí na čtvrté místo nejlépe hospodařících zemí v EU

Zdroj: https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=777539

Mohutné investice? Kde jsou? Do investic nešla ani koruna, všechno šlo do spotřeby. Tím se nalilo do ekonomiky cca půl bilionu korun, ale produktů, které by za ně šlo nakoupit, nepřibylo. Výsledek? Obří inflace, která teprve startuje a kterou ukočírovat bude velmi obtížné. Samozřejmě za potlesku těch, jejichž koně v letošním volebním slavíku nezabodovali.

Ano, je skutečně obdivu hodné, že se Babišově vládě za 4 měsíce roku 2020 nepodařilo navýšit státní dluh o částku, kterou Kalousek s Nečasem "nastřádali" za 3 roky. Ale v letošním roce to spolehlivě dohnali.

Pokud přepočítáváme poměr dluhu k HDP, pak musíme mít na zřeteli 2 věci:

1) I přes nevídaný nárůst (HDP) nominálně dluh ČR prakticky stagnoval. Bylo to způsobeno tím, že vláda si půjčovala levněji a těmi novými dluhy splácela ty, které nasekala předtím. Pokud by alespoň držela vyrovnaný rozpočet, musel by poměr dluhu k HDP výrazně klesat, což se nedělo.

2) Růst ekonomiky nebyl zásluhou vlády. Ekonomika rostla celosvětově, což se na té české, orientované na export, výrazně pozitivně projevilo.

To, že jsme přes to všechno pořád ještě relativně málo zadlužení, je tedy především zásluhou vlád před rokem 2013, které státní dluh držely na uzdě, a i v nejhorších dobách poklesu ekonomiky o více než 5 % držely schodek okolo 130 miliard.

Je dobře, že i přes obří schodky Babišovy vlády patříme mezi méně zadlužené země, a je třeba to udržet a zlepšit. I za cenu ztráty části "sociálních jistot". Politika zadlužování totiž vede ke ztrátě všech.

5 6
možnosti

Tak moc dobře si pamatujeme, že v dobách růstu HDP byla pro ODS průměrná rozpočtová sekera 100 mld. Kč / rok - a lepší to pro tuto partaj už nikdy nebude.

;-(

4 0
možnosti

A95d57a19m 53M76a86l36ý

19. 10. 2021 11:11

ANO, uklidit bordel po Babišově populistické vládě "rozpočtové idiocie" bude těžká práce, nevděčná práce.

Jestli se to nepodaří, tak za náš dnešní relativně pohodlný život na dluh zaplatí těžce naši potomci.

Komu to vadí? Babišovými voličům rozhodně ne!

5 4
možnosti

Tak ze zkušeností už moc dobře víme, že vlády za účasti ODS, TOP a KDU-ČSL rozpočtovou odpovědnost nikdy neměly.

;-(

3 1
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik