Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore... Pirk a Šmucler.

Oba se chtěli zalíbit veřejnosti. Mysleli, že vykročili k politické kariéře tou správnou nohou. Bohužel , škaredě se spletli. Onehdy jsou nakoukl do učebnice infektologie z 80.let.O koronavirech je tam jedna věta. V učebnici profesora

Slavíka, pozdější, budou ty věty asi dvě. Nevím, podívám se. Ale vsadím se o basu piv. Pochybuji, že Šmucler nebo profesor Pirk, mají učebnici infektologie ve své knihovně.:-)

0 0
možnosti

Churchill nás v Jaltě zaprodal a pak se divil, že je tady nějaká železná opona.

Churchill, stejně jako Curzon, Lloyd George neměli o východní Evropě ani ponětí.

Hleděli si svého impéria. My jsme pro ně byli Asie. Jak říkal Metternich : na východ od Vídně začíná Asie./ nejsme na východ od Vídně ale platilo to i pro nás/. Lloyd George dokonce silně protěžoval sovětské Rusko při rozhodování o poválečných hranicích a těšil se na obchod s bolševikem.:-P A Churchill doslova lezl do zadku Stalinovi. V Jaltě už to ovšem nebylo nutné ! Naopak, měl nás hájit.

Uhájil jen Řecko. A v tom roce 1947 ,ve Fultonu, se zřejmě ten vás Churchill probral za alkoholová opojení a došlo mu, co způsobil. Rovnováha v Evropě se opět posunula v neprospěch Británie. Chamberlainovi zase nevoněla silná Francie Britové vždy dbali na "rovnováhu" v kontinentální Evropě, a tak" trochu"

pomohl Hitlerovi. Mnichov, to byl jeho nápad, nikoli Daladierův.

Tož tak, syncy, a přestaňte už otravovat s tím Churchillem. A teď vztekle mínusujte. Větvičku na vás.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

... a na vás Chocholouška

1 0
možnosti

Jako pokus o politické školení je to docela dobré. Jen jste zapomněl zmínit počet obětí hrůzovlády Stalina (cca 40 miliónů obětí) a Mao Ce-tunga (80 miliónů). Jsem rád, že v nové studené válce už nejsme na straně jejich pohrobků.

2 0
možnosti
Foto

Winston Churchill v roce 1946 železnou oponu v Evropě nevytvořil a nezakreslil do mapy. On jen přesně popsal již existující stav. Tu železnou oponu spustil svými činy Sovětský svaz.

6 0
možnosti

Tak ještě další rok a jsme promořeni všici, jen smůla, že ta získaná imunita není tak silná, aby se to obešlo bez vakcinace....jo Winston, kéž by ho cosi nyni naklonovalo do české kotlinky...R^

0 0
možnosti

Nejvýznamější lékaři Pirk a Šmucler - to myslíte vážně?!!

2 0
možnosti

V případě pana Pirka určitě ano...

0 0
možnosti
Foto

Zásadní omyl, tu železnou oponu Churchill nevytvoří, on na ni pouze upozornil

7 0
možnosti

Přesně tak. A ještě je vtipné, že autor vzpomíná války ve Vietnamu a v Koreji a automaticky předpokládá, že jdou na vrub USA. Obě ovšem rozpoutali komunisté s Moskvou za zády. Tomu se odbornou terminologií říká: nakálet si do vlastního talíře.

4 0
možnosti

Politická agitka spolu se školením oddanosti jedinému správnému světonázoru ve formě hlášení o stavu covidu. Zajímavý pokus.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS