Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

1300 W cyklista sice v extrémním okamžiku dokáže vydat, ale to jen na pár vteřin (např. sprinter v závěru etapy). Jinak závodnící jezdí na podstatně nižší čísla (dle zátěže řekneme 300-500 W).

Já jako člověk, co najezdí akorát pár tisíc km ročně dokážu krátkodobě (řekněme několik minut) jet třeba lehce přes 300 W, ale pak musím zvolnit.Trochu trénovanější a mladší člověk by to třeba udržel v klidu pořád.

Van der Poel dal loni do jedné aplikace záznam své tréninkové jízdy. Jel zhruba 32 km po absolutní rovince rychlostí 31,5 km/h (tedy zhruba za hodinu to měl objeté). Přitom měl průměrnou tepovku 115, tj tepovku kterou máme při lehoučké zátěži (srovnatelné třeba s obyčejnou chůzí u normálního člověka). Oni totiž tito sportovci vytrvalci mají extrémní výkonné srdce (díky tréninku) a utáhnou klidový tep klidně 30-40, zatímco běžný netrénovaný člověk má třeba 70.

Na vašem elektrokole byste ani tomu van der Poelovi nestačil (ale spíš kvůli technickému omezení 25 km/h).

Je potřeba si uvědomit, že špičkoví sportovci jsou úplně jinde než my normální lidi. Samozřejmě díky intenzivnímu tréninku.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli je toto konec diskuse, ať tak nebo tak, dost mě zklamala. Článek měl vyvolat diskusi o tom jestli neúčast Ameriky na mezinárodním antidopingovém programu WADA je správně a proč, ale hlavně co to je krevní doping a jestli je možné aby člověk dosáhl výkonu 1,8 koňské síly. Zvlášť když ti vrchaři, kteří převáděj takové výkony, jsou jak pavouci. Lehcí, hubení, nohy jak sirčičky.

Poslední vítěz Tour s přirozeně nízkým hematokritem 38 byl Andy Hampsten v r. 1988. Za Armstrongovy éry dosahoval hematokrit v některých týmech až 60% (tým Gewiss).

Armstrong byl odejit. O okysličování krve jako dopingu se už nemluví. Protože to už není?

Můj článek nečetli ti správní, kteří by byli schopni fundovaně diskutovat. To mě mrzí, protože odborné, nezaujaté pohledy na fungování WADA mě chybí.

0 0
možnosti
JP

Opět se vrací studená válka? Autor ji určitě dobře pamatuje a každému je jasné, na které straně stojí. Dovolit si něco proti Rusku je hrozný zločin...Rusko jede systémem státního dopingu jako za socialismu, podvody v Soči nerozporují ani Rusové. K nápravě nedošlo, musí přijít bolestný trest, aby se to změnilo. Jen připomínám, jak Američané sami zcela zničili kvůli dopingu svého cyklistu Armstronga.

2 2
možnosti
Foto

Politické zásahy do sportu jsou bohužel daleko horší než jakýkoli doping. A rozhodnutí WADA politické je Rv

2 3
možnosti

jasně...ty a Standa Novák....:-P

1 2
možnosti
AL

Další zajímavý článek s tématikou o které autor něco ví.

Myslím si, že máme informace pouze z jedné strany a ještě k tomu hodně filtrované, abychom byli schopni posoudit skutečný stav problému.

Díky za napsání.

Karma.

3 5
možnosti
VV

Rusko dostalo za poslední roky spoustu příležitostí dát věci do pořádku a připojit se ke světové antidopingové komunitě v zájmu svých sportovců a poctivého sportu, ale místo toho si vybralo pokračovat v podvodech, zapírání a lžích...vše posvěcené státemRv

5 3
možnosti
MJ

Ale spíše se tento problém snažíte zpolitizovat,Vy pane autore. V konání Wada není vůbec žádné politikaření, protože každý stát, který se účastní vrcholných sportovních akcí jako OH, MS, kontinentálních mistrovství atd, má na svých soupiskách jmenovitě všechny sportovce ,kterých se to týká a to včetně kvalifikacích určených k těmto vrcholových akcí. Tyto soupisky včetně rozvrhu hodin pohybu těchto sportovců jsou povinně předávány právě komisařům Wada. Komisaři potom jezdí po různých státech naprosto náhodně kontrolovat jednotlivé sportovce odběrem - moči. No a Rusové ve větším počtu než ostatní sportovci tyto pravidla porušovali -proč asi ,-tak komisařům došla trpělivost a navrhli to co navrhli, tak jaké politikum, pane autore.

7 3
možnosti
JN

J94o17s60e85f 13N49i89k11l

30. 12. 2019 14:37

R^dík...zajímavé čtení...

3 5
možnosti
JV

Jediný, kdo do sportu tahá politiku, je Rusko.

10 3
možnosti
PK

..politikaří? Ale tento požadavek na diskvalifikaci přišel přece od samotných sportovců ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik