Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně zaujala ta věta o tom že plošné mnohahektarové solární elektrárny vytvářejí suchý a horký vzduch. Máte odkaz na nějakou vědeckou studii která to potvrzuje, nebo jste prováděl vlastní výzkum?

1 4
možnosti
Foto

Neprováděl, ale existují články, které mi dávají za pravdu. Logické to je, každá plocha, která vede dobře elektřinu, vede také dobře teplo. Nad soláry tím pádem musí logicky vznikat teplý vzduch. Ale rád se nechám poučit.

4 0
možnosti
Foto

Zapomínáte na to, že část sluneční energie se mění na elektrickou, a že panely část záření odrážejí.

Kdyby tam nebyly, co by se se slunečním zářením stalo? Dopadalo by na zem - a? Zákon o zachování energie znáte?

Buď by stejně ohřívalo zemský povrch, nebo by se ukládalo vlivem fotosyntézy do rostlin, ze kterých by se tatáž energie časem zase uvolnila.

Zabránit ohřevu zemského povrchu slunečním zářením lze jen pomocí zrcadel.

A znáte např. Peltierův článek? Je to rafinovaně udělaný kus dobře vodivých kovů, které se naopak průchodem elektrického proudu OCHLAZUJÍ.

Vážený, zopákněte si fyziku.

0 0
možnosti
Foto

Tak pane, teď se podržte. Aby člověk mohl sám nějakým zásahem ochladit Zemi, musel by nejspíš dokázat Zemi nějak zastínit, nějakým slunečníkem - viz efekt úplného zatmění Slunce Měsícem - dojde k malému potemnění a lehkému snížení teploty.

To zatmění tím slunečníkem doufejme nikdy člověk nedokáže, to by byl asi definitivní konec. Co si máte vy zopáknout? Asi všechno.

0 0
možnosti
Foto

A opravdu potřebujete vědecký rozbor na to, že černé, nenasákavé FV panely se chovají podobně jako betonová plocha nebo vyasfaltované parkoviště?

4 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik