Diskuse

Slavíme samet.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

A umělé vytváření problémů. Proto, aby se mohly zdůvodnit ty šílené počty neziskovek u nás, které se dobře živí na státním rozpočtu. Proč jich je tolik? (někde jsem četl, že víc než dvě stě), protože se mají dobře.

Zdroj: https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?

Jaké šílené počty neziskovek? I když ve skutečnosti jich je určitě podstatně víc, než dvě stovky, snad v každé obci mají dobrovolné hasiče, zahrádkáře, fotbalový klub....

V našem městě, které mělo po válce cca 20 tisíc obyvatel, kvetl až do roku 1948 bohatý spolkový život; nejstarším spolkem byl ostrostřelecký sbor, založený už v roce 1836. Před "vítězným únorem" bylo ve městě 198 nejrůznějších spolků, klubů a tělovýchovných jednot, které se svou činností trvale zapsaly do historie města.

Dnešní nevládní (neziskové) organizace navazují na humanistické tradice, na nichž Masaryk stavěl ideu státu, jsou základním kamenem občanské společnosti.

Podstatou neziskových organizací, na něž se s oblibou útočí, je snaha pomáhat.

Nevládní organizace mají mj. i důležitý ekonomický dopad. Podle vládní studie z roku 2015 odpracovali lidé v těchto organizacích na 44 milionu hodin zdarma, cena této práce činila 5,5 miliardy korun a celkově neziskový sektor vyprodukoval práci v hodnotě 56 miliard korun.

(zdroj: vlada.cz, http://bit.ly/2m29ISi)

Jen zlomek nevládek je dotovaný z veřejných peněz, ovšem jedněmi z nejštědřeji dotovaných nevládních organizací jsou politické strany.

Například v roce 2013 činil státní příspěvek na jejich činnost 468 670 002 korun a příspěvek na volební náklady 483 407 200 korun. Dohromady tedy v jednom kalendářním roce získaly téměř jednu miliardu korun. ,

6 0
možnosti
AT

Paní Blahová, vy už jste se asi nevrátila k diskuzi pod blogem o Grospičově blábolení, tak položím otázku ještě tady: jak bych se mohl dostat k vaší publikaci vzpomínek aktérů zablokování bechyňského letiště proti sovětským okupantům? Moc by mě to zajímalo a mého otce ještě víc.

0 0
možnosti
LH

Opět demagogie kolik jsme si čeho koupili dříve a nyní za průměrný plat.

Hromada věcí se neplatila nebo jen minimum.1KWh..0,30 kč. voda (alespoň u nás na vesnici..paušál 30kč na osobu a rok), domovní daň 30 kč, odpady se neplatily, neplatila se revize kotlů, revize komínů, STK, emise, neplatily se léky.A výrobky vydržely 20 a více let.To jen demagogové říkají, že bylo za komunistů dráž než nyní.Ale nikdo Vám už nespočítá denní průměr rodiny za 20 let.Tenkrát za tu dobu stačil jeden spotřebič (pračka, lednička, televize atd) dneska za tu dobu nejméně 3.Tenkrát do práce stačila týdenka, dneska musíte mít auto, takže si spočítejte nákup dvou aut do rodiny + výdaje na ně.A nezapomeňte, komunisti zdražovali jednou za deset let, tenhleten režim zdražuje každý den, takže tohleto je potřeba také zahrnout do dvacetiletého průměru.

A také se nikde nepíše, že tenkrát na průměrný plat dosáhlo 2/3 lidí, dneska na ni 2/3 lidí nedosáhne.Článek na netu...Průměrná mzda překonala 34 tisíc, ale dvě třetiny lidí na ni nedosáhnou...

Takže od pana autora opět demagogické přebírání kapitalistických bludů, kterými se oblbují mladí lidé.

1 5
možnosti
Foto

Třeba ty léky se opravdu neplatily.

Ovšem těžko platit to, co prostě není.

4 0
možnosti
DR

V podstatě se autorovi ani nedivím. Vzhledem k tomu co EU předvádí bych se ani nedivil, pokud by časem k těch eurovolbám nechodil nikdo.

1 2
možnosti
Foto

Pane autore, to žalování venku se mi také krajně nelíbí. Je to politicky chybné a nevkusné; připadá mi to, jako bych vynášela drby a pomlouvala svoji vlastní rodinu, i když mě v ní také třeba něco trápí. Špinavé prádlo se pere doma, popřípadě se roztrhá na hadry, ale v žádném případě mně ho neperou u sousedů.

2 0
možnosti
Foto

Pro Vás, autore, je Severní Korea ideálním prostorem. Tam nejsou žádné z Vám vyjmenovaných komplikací. Pravda, nebudete mít asi denně plné břicho, nebudete moci přejít hranici, aniž by Vám někdo ustřelil kebuli, o tom, že byste si v hospodě zanadával na režim a zůstal na svobodě další den netřeba také mluvit. Ale když všechny tyhle marginálie pominete a vylepíte si doma portréty dynastie Kimů, budete v ráji.

1 2
možnosti
Foto

Proč nediskutujete k věci a hned vyrukujete s nesmyslem a posíláte autora článku do Severní Koreje? V diskuzích pod svými články mažete zcela slušné a k tématu příspěvky, a ten Váš je jaký?

2 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik