Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řáděním pražských škůdců.

Další nesmyslný krok. V zájmu Pražanů je mít přátelské vztahy s Čínou. Současná politické rozhodnutí páně Hřiba tyto vztahy poškodí na dlouhou dobu poté, co bude odstoupen z funkce, Přitom stačilo v klidu počkat cca rok a půl, kdy tatato smlouva pozbude platnosti a v pohodě bez siláckých gest s vyhrožováním a vypovídáním vyjednat smlouviu novou, bez toho sporného článku.

Pan Hřib má zřejmě hodně primitivní myšlení, když mu nedošlo, že Čína či její hlavní město nemůže zrušit článek, který je základní pozicí Číny, protože by tím tuto politiku zpochybnili. Tuto politiku jedné Číny uznává většina států včetně 'EU i naše vláda. Jen Hřib a spol to popírají.

3 1
možnosti

Autore, zmotal jste páté přes deváté, pouze o té válečné sekeře z nadpisu se v blogu vůbec nezmiňujete.

Dejte si však pozor, aby proti vám nevykopala tu sekeru Čína. Výrok o tom, že "Tchajwan je samostatný útvar neobtěžovaný Čínou" by na to úplně stačil.

2 2
možnosti
Foto

Autore jsem rád, že v podstatě schvalujete to oč vedení Prahy usiluje. Tedy aby to bylo partnerství s Pekingem bez přesahu do vládní politiky tedy aby se neřešil Thajwan a další záležitosti, které s Prahou a Pekingem nesouvisí.

4 1
možnosti

P88e91t88r 26T62o34m69e91k

8. 10. 2019 9:44

To, že se pražský magistrát snaží zaktualizovat meziměstskou smlouvu Praha - Peking tak, aby neobsahovala žádné politické prohlášení je naprosto v pořádku. Nechápu co proti tomu máte, protože to tam nemá co dělat. A to, že dnešní Rusko za rok 68 nemůže není pravda, protože převážná většina rusáků tehdejší akci za okupaci nepovažuje, protože podle nich to byla bratrská pomoc.

9 2
možnosti
Foto

Proč rusáků? Jsou to snad Rusové. Napsal byste o příslušnících jiných národů podobně hanlivě např. němčouři, žabožrouti, rákosníci nebo čobolové? Jsem momentálně v Rusku jako turista a několikrát jsem se zeptal, jestli jim něco říká rok 1968 a Československo. Pro mladší a střední generaci je to skoro pravěk a něco o tom vědí jen muži důchodci a to ještě ne všichni. Vaše tvrzení, že převážná většina Rusů tehdejší okupaci schvaluje, je skutečně úplně mimo realitu.

3 0
možnosti
Foto

Zbožné přání roudochů, aby vliv USA klesal.Raději by nás přípojili k totalitní Číně a Rusku. Nějak jim to nevychází.

11 1
možnosti
Foto

Spojené státy byly v loňském roce pro české exportéry dvanáctým nejvýznamnějším obchodním partnerem. Mimo Evropskou unii se dokonce staly nejdůležitějším, když na druhé místo odsunuly Rusko. Domácí firmy na trh v USA loni vyvezly podle údajů Českého statistického úřadu zboží za 91 miliard korun a do Číny za 56 miliard korun.Obchod s USA stále stoupá s Čínou klesá.

8 1
možnosti

O Číně si každý může myslet co chce. Faktem ale je, že zákazy, bojkot či sankce ještě žádnou zemi politicky nezměnily. Jestli si někdo myslí, že číňané by se od nás mohli/měli něčemu přiučit tak by měl právě zajistit možnost výměny a kontaktů. O čem ta jedna věta ve smouvě ja? Je o tom, že v rámci kuturní a společenské výměny nebudeme řešit vnitřní postoje Číny - nám by se asi také nelíbilo, pokud by přijelo čínské divadlo a před představením poučovalo čechy, že benešovy dekrety musí být zrušeny, protože jsou špatné...

8 2
možnosti
Foto

Pane Zemane, sledovala jsem rozhovor na ČT24, - předseda senátu pan J. Kubera má podle mne pravdu - a Vy také. Praha je asi "pupek světa" - a novopečený pražský primátor Hřib formuje českou zahraniční politiku? Rv

5 1
možnosti

Určitě není pochyb o potřebnosti spolupracovat s Čínou. Otázka je, za jakých podmínek. Zatím se ukazuje, že jsme zhruba tam, kde jsme byli se SSSR. Ostrava se např. přátelila s Volgogradem, ČSSR ekonomicky sloužila jako provincie. Výsledky známe, dobré obchody - Za strojírenský vývoz jsme obdrželi tři buvolí kůže, kupu hlušiny nazývané rudou a soudružský úsměv k tomu ... Přišel krach ...

S Čínou je to lepší - to zkrachovalo ihned! Náš export stále klesá - Čínský roste o 13% ! Opět jsme provincií a tamní režim "podporujeme částkou", cca v objemu 419 mld. Kč. Miloš z toho má užitek - Sponzorskou smlouvu s Huawei a požitek - zahraje si na klavír. My se poradujeme z úspěchů Slavie a to je celé! Praha - logicky říká - spolupracujme, přátelme se, navštěvujme se - Jako lidé, zahraniční politiku dělá Vláda. Čína zase říká, u nás nemůže koncertovat ani Pražákovo kvarteto, protože nese název Prahy. Marně vysvětlovat, že jde o jméno zakladatele. Peking praví, to je fuk je to od hřiba Satana ... !

Můj dovětek - V jistém slova smyslu cesty páně Zemana chápu. Nechápu ovšem protistranu, která jej absolutně nepodporuje a žádná čísla se neobjevují. Tak jsme v opětovné roli prosebníků a ubožáků. Pravda, jde nám to opět docela dobře. Pokud by Zeman měl poctivě navštěvovat země, které nám tvoří HDP - Tak v Německu bydlí!:-)

6 1
možnosti
Foto

Podívejte se, pane Bučku, až budeme bydlet v Číně, pak je to jiná. Jen město Bejing (Peking) má téměř tolik obyvatel co celá česká republika. Pan primátor kritizuje Čínu, ruší smlouvy, za jejich akce proti demonstracím na Tchaj-wanu, proti demonstracím... Také se mi to hrubě nelíbí - ale je to jejich věc... Zrovna tak se mi nelíbí jak se k opozici chová turecký Erdogan - a možná i Macron a španělská vláda ke Kataláncům. My nezměníme svět, ani to, jaké mají v jednotlivých zemích vlády. A obrovskou komunistickou Čínu obvzvláště. To jsou jen výkřiky do tmy. Pražský primátor se má hlavně starat o poměry v Praze, o pražské kumunikace, bezdomovce, o nedostupnost bydlení v hlavním městě, a podobně. Ten jeho kapric s Čínou je jen pokrytectví a snaha o vlastní zviditelnění. Ať tu smlouvu s Pekingem zruší - devítimilionový Peking to samozřejmě nepoloží. Škodu utrpí bohužel někdo jiný... :-/Rv

3 0
možnosti

:-)......Napsal jste to výborně, ale pochválen, jak je vidno, zřejmě nebudete! Tady se projevil fakt, že když se člověk, kterého do té doby nikdo neznal dostane do vysoké funkce, tak ač akademicky vzdělaný, zhloupne, cítí se být najednou pupkem světa!

Pan VOdvářka zmiňuje jen Pražákovo kvarteto. Tam měly čtyři filharmonie domluvené šnůry koncertů za desítky milionů! O to je velkohubý primátor připravil. Já bych ho to nechal zaplatit!

Praha má prostě smůlu, co si zvolili to tam mají! R^R^R^

8 7
možnosti

Čau Stando ! U nás jako s obchodní bilancí s Čínou - mrazy! Můžeme si tady psát co chceme - Čísla ideologická nejsou. Pokud bude mít můj rodný Bruntál opět družební smlouvu s Dubovkou, souhlasím, Praha se musí přidat ! ... :-)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS