Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Babiš "velkoryse přehlédl..."?? Ale jděte. Panu Babišovi moc nic jiného nezbývalo. Jen holport s SPD. A do toho se mu nechtělo. Proto vzal na milost ČSSD.

Pan Zeman měl být žalován již v roce 2013, kdy si udělal z naší parlamentní demokracie srandu poprvé: Ačkoliv sněmovna nabízela jmenování premiérky s většinovou podporou parlamentu (a parlamentní většina a její "důvěra vládě" je to, co teprve dává jakékoliv vládě plnou legitimitu) jmenoval zlomyslně, arogantně a proti cílům ústavy vládu Rusnokovu. Vládu, o níž nikdo nepochyboval, že důvěru nedostane. Tím arogantně, namyšleně ingnoroval Ústavou dané právo parlamentu. Toto vládu pak (ač bez důvěry a tedy ze zákona v demisi) držel téměř půl roku.

6 1
možnosti

Když už psát sci-fi, tak ať to má alespoň trochu drive.

0 0
možnosti

Nespletl jste si příjmení v tom titulku? Nemělo tam být "pane Zemane"? :-/

2 0
možnosti

:-)......Pane autore, popsal jste to velmi přesně! Sobotka odmítl Šillerovou, nastoupil Pilný! Lidé nejsou hloupí, jak by si mnozí rádi přáli. Nastoupil Babiš, udělal pořádek, preference ČSSD letěly volným pádem dolů, tak se objevily dluhopisy ty také nezabraly, tak výtečník ministr vnitra...reorganizátor policie bez projednání v parlamentu, když se šlo po špičkách ČSSD, Chovanec vymyslel Čapí hnízdo! Marnost nad marnost!

Většina normálních lidí ví o co kráčí! Už se těším na výsledek...bude z mého hlediska, výborný!

A nakonec jedna super zpráva.....

Evropská komise otočila. Pozastavenému projektu Agrofertu proplatila dotaci 4,5 milionu korun? To zas bude velké zklamání pro demoblok a Piráty s Bartošem v čele! R^R^R^!!

3 3
možnosti

Pane Nováku, všimněte si - pan Sobotka, tedy premiér, odmítl paní Schillerovou. Porušil možná koaliční smlouvu, ale ne Ústavu. To je výsada pana Zemana.

Čemu říkáte Babišův pořádek? Moc by mě to zajímalo!

Čapí hnízdo vymysleli lidé z Agrofertu (nejspíš pana Babiše nevyjímaje). A pan Babiš celé podvodné kolečko sám v parlamentu perfektně popsal.

Většina normálních lidí ví, oč tu kráčí. Žel, nejméně třetina voličů je zřejmě nenormální.

Kdy prosím naposledy EK proplatila dotaci? (Nemluvě o tom, že 4,5 mil. je v objemu Agroferťáckých dotací srandička.

2 1
možnosti

Žádný politik, který dostal od lidí důvěru ve volbách, nemůže nechat ústavu na pokoji a to v jakém koliv smyslu svého jednání a konání,Zeman ji porušuje jak na běžícím pásu a Babiš mu podkuřuje a to jsou prosím šéfové tohoto státu - hanba takovým lidem - a i hanba těm co jim dali hlas ve volbách.

7 4
možnosti

Správně, je potřeba opět zavést kádrování voličů. R^

5 1
možnosti

A kdo tu leží, to je český lid, jenž českým pánem zrubán jest a zbit" Napsal J. Vrchlický. Mohl tvořit dále, námětů o nesvornosti je plno - 1948, 50 léta, 1968, Normalizace. Podobně Jan Hus - Rozhodnutí toho, kdo žije v hříchu - Nejsou platná a vůbec se nemusí respektovat! V tom okamžiku jsme ovšem bez prezidenta Zemana! A zase by se dalo - "A kdo tu leží, je agent Bureš, co hlásal, že bude líp - jenž hradním pánem zrubán jest a zbit" ... :-)

5 2
možnosti

Možná se vám jeví, že Babiš leží na zádech, ale i kdyby to byla pravda, tak pidimužíci z opodemoblogu mu nesahají ani po kolena ;-D;-D

6 1
možnosti

Karma.

Je zajímavé, že "objektivní" veřejnoprávní média si na porušení koaliční smlouvy ze strany ČSSD tj. "vyhození Babiše" z vlády a už nepamatují a ani na kádrování nestranné Schillerové, která na rozdíl od Šmardy působila v oboru léta.

5 1
možnosti

Mám vašemu titulku rozumět tak - Ústavy si pane Hamáčku nevšímejte a ignorujte jí.

Vždyť to dělá i prezident.

9 3
možnosti

Mýlíte se.

Ona ta jak kauza jmenování Pocheho, tak kauza jmenování Šmardy nemá vlastně nic společného s ústavností, je to docela obyčejná politická kauza. Hamáček a ČSSD si dali do koaliční smlouvu podmínku, která holt koliduje s ústavou v tom, zda premiér má co mluvit do nominací ministrů. No a Babiš se Zemanem jim to dali jen vyžrat. Je to jen politická kauza.

Jinými slovy, jak může Zeman jakkoli porušovat ústavu při podání FORMÁLNÍHO návrhu předsedy vlády. Jak může být protiústavní konání, kde prezident a premiér nejsou v žádném sporu. Jo, když hrátky s ústavou začne Hamáček a ČSSD, těžko se mohou divit odpovědi. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

6 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS