Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J27i54r13i 68T49i36c14h73y

11. 7. 2019 17:48

Jestli se nemylim, tato zena mela pohovor v levicacke CBC, velmi vstricne k takovym politikum. Nebyla schopna odpovedet na jednu konkrektnejsi otazku o emisich, vytacela se a placala obecnosti.

1 0
možnosti
VV

Domnivam se, ze Ursula von Layen toho na rozdil od vas o prirodnich vedach vi mnohem vic.

Nach dem Abitur am Gymnasium Lehrte studierte sie von 1976 bis 1977 Archäologie. 1977 wechselte sie zur Volkswirtschaftslehre an den Universitäten Göttingen und Münster. 1978 besuchte von der Leyen die London School of Economics and Political Science (LSE). 1980 nahm sie ein Medizinstudium an der Medizinischen Hochschule Hannover (MHH) auf, das sie 1987 mit dem Staatsexamen und ihrer Approbation als Ärztin abschloss.[8] Anschließend war sie Assistenzärztin an der Frauenklinik der MHH. 1991 promovierte sie zur Dr. med.[9]

Nach der Geburt von Zwillingen 1994, als sie bereits Mutter von drei Kindern war, führte sie ihre Facharztausbildung nicht fort. Von 1992 bis 1996 lebte sie mit ihrer Familie in Kalifornien, als ihr Mann an der Stanford University beschäftigt war.[10] Nach der Rückkehr nach Deutschland war sie von 1998 bis 2002 als wissenschaftliche Mitarbeiterin bei Friedrich Wilhelm Schwartz in der Abteilung für Epidemiologie, Sozialmedizin und Gesundheitssystemforschung an der Medizinischen Hochschule Hannover tätig, wo sie 2001 den akademischen Grad eines Master of Public Health (MPH) erwarb.[11]

1 0
možnosti
Foto

Archeologie, medicína, ekonomie, sociální medicína ... Paní vystudoval všechno možné, nic z toho ale nejsou přírodní vědy.

0 0
možnosti
DR

Máte pravdu, nezmění. Jednoho starého dědulu který byl naprosto mimo realitu, pouze nahradí poslušný panák hrobařky celé Evropy a tj. kancléřky Markelové. Vše pojede ve starých a zaběhnutých kolejích.

0 0
možnosti
JR

J97a67n 24R86á36ž

11. 7. 2019 15:42

Úvodem: Údaje Mezinárodní energetické agentury dokládají, že se podařilo zastavit dlouhodobý růst vypouštění oxidu uhličitého a loňský rok byl i přes růst světové ekonomiky už třetím v řadě, kdy tyto emise celosvětově stagnovaly.

Ovšem: Hlavním zdrojem emisí CO2 při činnostech člověka jsou stále uhelné elektrárny a teplárny. Jejich útlum paradoxně brzdí dogma udržované enviromentálními a politickými hlupáky, že jaderná energetika nepatří mezi zdroje "zelené energie"

Příklad neblahých důsledků této idiocie na životní prostředí můžeme nalézt v Polsku, kde už začala být v devadesátých letech budována jaderná elektrárna Żarnowiec, která měla mít čtyři jaderné reaktory a instalovaný výkon 1600 MW. Její stavba však byla na nátlak eurounijní zelené loby zastavena. Takže se v Polsku rozšiřuje masivně těžba hnědého uhlí a udržují v činnosti i uhelné elektrárny, které nemají účinné odlučovače ani popílku, ani síry, jako mají elektrárny u nás.

Důkazem této chybné politiky například je, že se u Elektrárny Bełchatów (Lodžské vojvodství), spalující uhlí s vysokým obsahem pyritové síry, ke stávajícím blokům na 4200MW, přistavěl v roce 2011 nový blok o výkonu 858 MW a tím se stala největší hnědouhelnou elektrárnou na světě. Kolik vyprodukuje CO2 a spotřebuje vápenné mouky potřebné pro zachycení oxidu siřičitého ve spalinách, si nedovedu ani představit.

3 0
možnosti
Foto

Bafne jedna sopka a CO2 naroste na dvojnásobek, někde se změní poměry v oceánu a CO2 klesne. Člověk na obsah CO2 v atmosféře nemá žádný relevantní vliv.

0 0
možnosti
Foto

Záleží jak se to definuje - vždy jde o okrajové podmínky - pokud do bilance EU zahrnete i přírodu a hranice EU v součtu má dáti dal neopustí ani gram uhlíku (když už řekla, že bude bilancovat jen uhlík) budeme uhlíkově neutrální (vypustíme x tun oxidu uhličitého a dovezeme místo něj nějaké stromy nebo uhlí z třetího světa) ;-). Je to stejné jako s "nulovými" domy, které se pro svojí nulovost musí osadit solárními panely, které, když svítí v létě sluníčko, tu bilanci vyrovnají se zimním ztrátovým provozem. P.S. Jaderná elektrárna moc velkou uhlíkovou stopu nemá, může mít i zápornou, když se stejně šalamounským způsobem použije "jakoby" část vyrobené energie na její stavbu, provoz, výrobu a likvidaci paliva a její následné rozebrání.

0 0
možnosti
Foto

Nezbývá, než doufat, že si Flinten Uschi (tak jí prý říkají sami Němci) bude počínat obdobně jako na postu ministra obrany Německa, kde se jí podařilo rozložit Bundeswehr téměř na atomy. Když to samé udělá s Evropskou komisí, bude to na medaili:-).

6 1
možnosti
JV

Vždyť víte, že politici jsou schopni docela vážně hlasovat o libovolném přírodním zákonu a ještě se rozčilovat, že ono "poručíme větru, dešti" nefunguje podle jejich závazného usnesení. Už se těším, snad se toho dožiju, že budou hlasovat o snížení zemské přitažlivosti, protože by to ušetřilo spoustu energie, kterou je nyní nutné použít na přesun zboží.;-)

1 0
možnosti
SB

Voltaire ve svých novinách protestoval proti zemětřesení v Portugalsku. Protestoval ve jménu lidství, jménem zahynuvších Portugalců.

2 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik