Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

A uložiště jaderného odpadu které nikdo nikde nechce, by si mohl pan Havlíček vybudovat doma ve svém sklepě.

0 2
možnosti
JB

J62a50n 53B61u16r94i85a46n

10. 7. 2019 8:58

Jen jedna technická - spalování biomasy význam má - ta biomasa totiž narostla tím, že CO2 odčerpala z atmosféry. A když biomasu necháme v přírodě, tak se kupodivu přirozeně rozloží zase až na to CO2 (pokud tedy nespadne do nějakého močálu, kde se z ní za nějaký ten milion let stane uhlí).

1 1
možnosti
Foto

Ale když tu biomasu spálíme, tak ten "odčerpaný" CO2 okamžitě zase vrátíme do atmosféry. 8-o

1 0
možnosti
Foto

Ono je sice hezké, že všechny naše vlády mají kladné stanovisko k výstavbě dalších jaderných bloků, ale konkrétní činy stále chybí. Připomínám, že byl už rozjetý tendr na výstavbu dalšího jaderného bloku v Temelíně. Tendr pak byl stornován, protože tehdejší ministr financí Andrej Babiš nechtěl ČEZu poskytnout vládní garance.

A tak se neustále vytvářejí nové energetické koncepce a připravují podklady k tomu, aby "nějaká příští vláda mohla rozhodnout". Bohužel, všichni naši politici uvažují v horizontu příštích voleb do poslanecké sněmovny a výstavba jaderného bloku výrazně převyšuje jedno volební období. Prostě chybí politická odvaha rozhodnout a tak se výstavba nových jaderných bloků neustále odkládá. :-(

1 0
možnosti
JB

J63a92n 36B26u10r43i57a79n

10. 7. 2019 9:01

Je to jen a pouze o těch garancích. Trh s elektřinou je totiž mimořádně deformovaný - do cen se promítají dotace na zelenou elektřinu a elektřina z jádra se ze ziskem prodává jen v období, kdy je zelené elektřiny nedostatek.

1 0
možnosti
MV

Málokdy uvede ČT tak objektivní pořad, za který díky především ministru HavlíčkoviR^

4 3
možnosti
Foto

Němci už si drbou hlavu, co s tím, už i největší aktivisté si všimli, že větrníky zrovna nekrášlí krajinu, takže to tam všude vypadá jak průmyslová oblast, k tomu mají prakticky nejdražší elektřinu. Jenže obnovit provoz v jaderkách není úplně zadarmo a to ostatní je fuj fuj. Havlíček zase tak osvícený nebude, spíše ví, že v Německu to jde do kopru a v současné době se tam už dohadují, co s tím.

5 2
možnosti
DR

Odklánět se od energie jaderné a díky tomu znovuobnovovat uhelné elektrárny, tak tomu říkám přímo bezva západní nápad. To opravdu nevymyslíš. ;-)

8 7
možnosti
JF

Ty ne, ty tak stačíš na tu tlačenku:-)

4 6
možnosti
LJ

U jaderných elektráren je jeden velký problém: financování. Když se někdo dnes rozhodne, že bude stavět JE, tak začne platit za projekty, přípravu stavby... a peníze se mu začnou vracet až za 20 let! Na tak dlouho vám žádná banka nepůjčí. Rusko nabízí, že v případě že bude vybrán jako dodavatel Rusatom, zajistí financování stavby. Havlíček řekl, že financování stavby zajistí dceřiné firmy ČEZ, aniž by upřesnil, které má na mysli. Předpokládám, že tedy i tento problém má naše vláda vyřešený. USA mají projekt modulární JE, která se do provozu uvádí postupně. Po nějaké přijatelné době, řekněme 5 let, začne elektrárna dodávat do sítě malý výkon, například 100 MW. A ten se po stupních zvyšuje. Kupodivu takovouto JE začali stavět v Číně.

3 0
možnosti
VH

1. Obecně je jedno které. Prostě ty, do kterých budou přesunuty volné prostředky ČEZu.

2. Bylo rozhodnuto (ovšem kolikáté je to rozhodnutí vlád a majoritních vlastníků), že budou vytvořeny dvě dcery - JEDU II a JETE II.

1 0
možnosti
PK

Jo má to v hlavě srovnaný, je vidět, že není členem žádné politické strany...;-D

6 5
možnosti
Foto

Pan Havlíček je řitní aplpinista našeho nejznámějšího imigranta Hrabiše. Proto si ho do vlády vzal aby Hrabišovi dál posílal dotace, když je EU zatrhla!

4 3
možnosti
MB

Toto je zřejmě první krok Vlády, který má nějaký smysl., Koncepční řez směru s generačními přesahy. Není rovněž bez zajímavosti, kdy bylo v TV sděleno, že Německu nečinilo žádný problém, aby za 1 rok - provedla 2 legislativní zásahy do podpory Sorálních elektráren. Směrem dolů, pochopitelně. Co řečnivé Vládě k odvaze zase chybí ? ... :-)

4 0
možnosti
JF

Jestli bude chlapec vést své ministerstvo tak jako své firmy, samé krachy, insolvence a podezřelé financování, tak teda dóbro došli.... :-/

9 4
možnosti
JF

Nezapomněl jste pane Sekle, že pan Havlíček je velký nepřítel protiruských sankcí a velký zastánce spolupráce s Ruskem za všech okolností? Proto asi to vaše mínus s Novákem, že?

4 3
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik