Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J46a88n 80S84v33a61t67e59k

30. 5. 2019 15:07

Nesouhlasím.

Ideální by bylo, kdyby po volbě do Evropského parlamentu a přihlášení se jednotlivých stran a hnutí do jednotlivých frakcí některé tyto frakce spolu vytvořily (euro)parlamentní většinu a tato většina by následně vytvořila vládu = Evropskou komisi. Jen by i nadále muselo platit, že v této Evropské komisi (vládě) musí mít každá země EU svého zástupce. Jistě, u některých zemí by to znamenalo, že členem Evropské komise (vlády) by mohl být zástupce strany, která je členem některé k frakcí, tvořících většinu v Evropském parlamentu, zatímco na domácí scéně taková strana ve vládě není, jenže - současná situace, kdy do Evropské komise je delegován tu socialista, tu liberál, tu lidovec atd., vede nutně k tomu, že Evropská komise není skutečnou "vládou", jak je tvořena v jednotlivých zemích (zpravidla) na základě tamní parlamentní většiny.

Evropská rada jako vláda by nutně byla dost "neakceschopná" a navíc by to vedlo k tomu, že by její členové (zástupci vlád jednotlivých zemí EU) v mnoha věcech stáli proti sobě a dohoda by v některých věcech byla prakticky vyloučená. Taková Evropská unie by nejspíš byla cizím zemím (zejména velmocem) leda tak pro smích.

Chceme-li pro Evropu zachovat její významné postavení, je nutné minimálně navenek působit pokud možno jako subjekt mezinárodního práva s jasnými postoji na řešení výzev, které před současnou lidskou civilizací stojí. Jinak budeme hrát stále méně a méně významnou roli (a jednotlivé země EU, honosící se vlastní "zahraniční politikou", by byly o to více bezvýznamné a dá se říct spíše k smíchu).

1 0
možnosti
JL

Pane Svatku, vase vidina ve vytvoreni vlady s vetsiny clenu EU Parlamentu, je neuvazena myslenka (receno slusne). Staci se podivat na cesky system vytvoreni nutne koalice ihnet po volbach a potom prace teto koalice a nachazite odpoved na vasi myslenku. Tento utvar by NIKDY radne nepracoval. Sam si hned v druhem odstavci sveho prispevku stezujete na "neakceschopne" evropske rady. Vase myslenka by se presne podobala teto rade.

Reseni, ktere je nutne na vytvoreni pracovne schopne vlade, je v dnesni dobe pro EU nemozne. Silna vlada je soucasti federacniho uskupeni. To dnes v EU neexistuje. Dale nebudu rozvadet.

0 0
možnosti
DR

Komu slouží EP? V prvé řadě k vlastním korytům všech těch darmožroutů kteří v něm sedí. A všech těch ostatních poněvadž každý poslanec má x různých poradců.

2 0
možnosti
MK

V tak krátkém článku jste třikrát zopakoval "Babiš vítězí". Vcelku vám rozumím, chcete si to užít protože to zřejmě bylo naposledy.

Každý vidí, že to Babišovo vítězství už není, co bývalo. A hlavně to byla katastrofa pro jeho potenciální koaliční partnery, kteří míří pod hladinu. S kýmpak asi po příštích volbách Babiš uzavře koalici?

2 0
možnosti
SN

:-)......Pane Kando, nesílím Váš optimismus, že předsedou příští vlády bude přítel Sudeťáků Fiala, nebo už značně fyzicky opotřebený Bartoš, jak oba deklarují. !!

0 0
možnosti
Foto

/Platí pouze, že silné Česko může existovat toliko v silné Evropě.

4 0
možnosti
RS

R83u31d16a 72S15l49a23v40í23k

30. 5. 2019 10:54

A v čem je Česko silné? Kromě remcání, fňukání a planých keců?

5 1
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik