Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, jo, do nástupu Marie Benešové byla naše justice úplně vzorově nezávislá. Dokonce tak, že byla nezávislá i na zákonech. Tam, kde i Ústavní soud rozhoduje podle politické objednávky ( a to Rusy vůbec nemám ráda), toho jedna ženská mnoho nezmůže.

2 0
možnosti

P47e60t63r 19B48u13r58i34a66n

14. 5. 2019 11:20

O když v něčem máte jistě pravdu, váš diametrálně odlišný přístup ke kauzám ODS a ANO spíše dokazuje, proč se takové kauzy táhnou.

Zatím co u ODS to máte odbyto slovy- byly tam vazby? Byly! Tak hotovo. Ale u Čapáku žádné vazby neřešíte a podsouváte jen: datum žádosti o dotaci a 5 let let oficiální činnosti.

Ale právě Čapí hnízdo je ukázkovým příkladem účelového obcházení zákona ve smyslu krádeže. To je takové jednání, kdy je sice formálně dodržena litera zákona, ale konání jde přímo proti jejímu smyslu. U Čapáku nejde primárně o to, kdy byla firma oficiálně vyjmuta, kdy zažádala o dotaci a jak ji použila, ale kdo to všechno řídil a kdy byla zpátky svému loutkovodiči vrácena. Až tehdy byl dokonán čin podvodu. Protože podvod bývá většinou ze 2/3 legální a bohulibé jednání. Podvodem se stává až v poslední fázi.

Jen připomenu: Čapí hnízdo bylo přepsáno na Babišovo údajně psychicky labilní děti, přičemž se Babiš chlubil, že to celé byl jeho projekt. Manažerské a právní vedení mělo z Agrofertu, tam také sídlilo a odtud o všem rozhodovalo a řídilo. Agrofert si svým vlastním jménem pro Čapí Hnízdo vzal půjčku. Taktéž obří reklamní zakázky, na budově mezi poli, mu zadával Agrofert a odepisoval si tím z daní miliony. Těsně po vypršení dozorované lhůty se Čapák bez problémů a za naprostý účetní pakatel přepsal zpátky pod Agrofert.

Proti tomu je nařčení, že někdo, kdo neměl oprávnění, někoho jiného úkoloval jen škraloup na mlíku.

9 0
možnosti
Foto

Ale to je snad problém těch dotací samotných. Že je možné to obejít a nedopustit se ničeho. Čapí hnízdo spolklo miliardu, samozřejmě, že těch 50 milionů je jen takový drobek. Podmínky pro čerpání dotace byly dodrženy, s tím se nedá hnout. Kauza je vedena jenom proto, aby otrávila Babiše a on se slovy - tohle nemám zapotřebí - z politiky odešel. Doufám, že to neudělá. Mojí podporu má.

U kauz ODS - trafiky, kabelky a vojenské zpravodajství mám jenom toto. Tehdy jsem ještě ODS fandil. Teď už ne, protože takové mlácení slámy jaké předvádějí její představitelé jsou moc i na slabší povahy, než jsem já.

1 4
možnosti

J14a37n 97R26á67ž

14. 5. 2019 10:16

Dobře popsáno!

Benešová je zcela zástupný důvod. Demonstrovat jen ryze proti Babišovi už k účasti netáhne, demonstrovat jen proti Zemanovi taktéž, tak si museli profesionální organizátoři demonstrací vymyslet nějaké nové téma.

Osobně si nemyslím, že je zrovna v zájmu občanů demonstrovat za demisi sotva jmenovaného ministra, který deklaruje plán zjednodušit a zpřehlednit justiční systém a chce zvýšit osobní odpovědnost soudců za rychlost i kvalitu svých rozhodnutí! Zájem na zamezení realizace plánu ozdravění justice má jen justiční lobby, která se panicky brání změnám a organizovat proti tomu demonstrace mohou jen politici s "prošlou" dobou životnosti nebo egoncentristé, kteří neví, jak na sebe jinak upozornit.

PS. Že ministr spravedlnosti může osobně zasáhnout do tak politicky exponované kauzy, jako je "Čapí hnízdo" ve prospěch Babiše nebo dokonce, že má ministr reálnou možnost tuto kauzu zastavit, tak to si může myslet jen naprostý hlupák!

4 5
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik