Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Nedalo mně to, a otevřel jsem alespoň diskusi: tiťání v titulku je už fakt hardcore, který přesahuje veškerou míru. RvRvRv:-P:-P:-PRvRvRv

Když jste, autore, nezvládal látku ZŠ, proč se s tím jako slušný člověk neskrýváte?

1 0
možnosti
Foto

Po skončení druhé světové války na základě poválečných dohod západní země demobilizovaly a také snižovaly své vojenské stavy. SSSR naopak své ozbrojené síly rozšiřoval a Komunistická strana SSSR, dávala nejevo, že nepřítelem pro SSSR je západní Evropa a USA Ve všech zemí, která osvobodila sovětská armáda v rozporu s dohodami v Jaltě docházelo k ovlivňování voleb, zasahování do vnitřních záležitostí osvobozených, zemí a nastolování komunistického režimu v těchto zemí a k potlačení základních lidských i občanských svobod v těchto zemí. Jednalo se např. o ohrožení suverenity Norska, Turecka a Řecka, dále o převrat v únoru 1948 v Československé republice nebo o blokádu Berlína v témže roce. V důsledku těchto událostí Belgie, Francie, Lucembursko, Nizozemsko a Spojené království uzavřeli v roce 1948 tzv. Bruselskou dohodu, která se týkala společné obrany v případě ideologických a vojenských hrozeb vůči nim.Pokračováním rozšíření společného obranného systému bylo jednání se Spojenými státy americkými a Kanadou o vytvoření jednotné Severoatlantické aliance, založené na vzájemných bezpečnostních závazcích mezi Evropou a Severní Amerikou.

3 0
možnosti
Foto

Právě po Únoru 1948 ohlásil SSSR další podstatnou demobilizaci svých ozbrojených sil.

1 0
možnosti
AR

Zde je zbytečné debatovat zde s rudými rusofilskými osobami, protože nechtějí si přiznat to, že Putinův Kreml zbrojí o stošest. Ekonomika v RF stagnuje, ale finance pro vojsko se hrnou dokonale. Že životní úroveň obyvatelstva klesá je známo, ovšem tuto skutečnost oni v prokremelských serverech typu AE News, Sputniknews.com a dalších si nepřečtou. Nedivím se, že i země Balkánu se začaly připojovat do obranné společnosti NATO, záruky klidu a míru v Evropě!!

5 0
možnosti
DR

Teď jste to těm darebným jinochům, co mají tu drzost mít jiný názor než máte vy ten jediný správný, fakt natřel. Skoro nebudou spát.

Záruky klidu a míru. To jste opsal z některého ze sjezdů KSČ že. ;-D

1 4
možnosti
DR

Jen je mi divné že kromě NATO natotata, celý ten humorný spolek okolo Černého, Kalouse, Dvořáka a Zabilanského tu nejásá když jsme se dnes dozvěděli že Koudelka z SK Chvojkovice Brod obdržel ušácký plíšek za chrabrost. ;-D

1 4
možnosti
Foto

Právě teď bylo uvedeno na ČT 24, že NATO vzniklo jako protiváha Varšavské smlouvy. Ta ale byla založena až v r. 1954.;-D

1 1
možnosti
Foto

Tomu se,pane docente, říká předvídavost. Neboť pozdě bycha honiti. ;-D

4 0
možnosti
MB

Co pořád řešíme? Jsme malí, ve středu Evropy - Neutralitu nelze mít. (Mj., v ryzí podobě ani neexistuje). Švýcarsko vydalo Afolfovi Židy, hlídalo vklady, vojska stejně přes území přejdou. Rakousko uznáno jako oběť = Stejně vydává náklady na obranu. Tedy Svazek - NATO. Krásná doba do příchodu D. Trumpa! Jedu ve vlaku - jízdenku nemám - Prakticky zadarmo! Máme armádu - asi 23.000 mužů, sranda. Dobře, budeme mít 33.000 vojáků - Co to řeší? To, že jsme Malí, neznamená, že máme projevovat Malost. Chvála NATO a naší pozici v ní ! Plaťme dluhy :-)

8 0
možnosti
DR

Správně. Bez NATO ani krok. R^:-)

2 3
možnosti
DR

"Jens Stoltenberg, generální sekretář NATO a prezident USA Trump si leželi v náručí."

Ano viděl jsem. Bylo to velmi dojemné, nicméně vzhledem ke známému ušáckému patolízalství Stoltenberga až za hrob i očekávané.

A na ČT24 už se svými klasickými žvásty perlil i tradiční mluvka Šedivý. Ještěže dnešní TV má tu výhodu že se dá DO přepnout jinam a nekazit si podobnými primitivy chuť. R^

1 6
možnosti
OZ

Nekaz si ji, dej si tlačenku a pivo....

5 1
možnosti
PD

Rusům se nelíbí, že členové NATO mezi sebou neválčí a chtějí se bránit - to není nic pro ně s jejich plány do budoucna.

7 0
možnosti
Foto

Když už, tak se zamyslete, proč Pobaltské státy a Polsko se bojí Ruska a chtějí na svém území základnu NATO ??? No a třeba proč vzniklo NATO a kdo vznik této organizace inicioval a proč se Francie vrátila zpět do NATO:

8 1
možnosti
Foto

Polsko a Pobaltské státy se bojí Ruska, protože vstoupili do NATO.

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS