Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

On je docela velký rozdíl mezi kauzami pana Svobody a Babiše.

Babiš je obviněn v podstatě z toho, že sprostě okradl stát pro svůj vlastní prospěch (a nejedná se u něj jen o Čapí hnízdo-podezřelých "akcí" je víc ).

Pan Svoboda není viněn z toho, že se jakkoliv obohatil, je viněn z toho, že se špatně politicky rozhodl-tedy (pokud je vinen) se dopustil něčeho neůmyslně. Fakticky u pana Svobody jde o to, že z mnoha špatných rozhodnutí jedno vybral a z toho je viněn, že způsobil škódu ačkoliv nikdo neřekl jaké jiné rozhodnutí tehd mohl učinit aby škoda nevznikla.

2 1
možnosti
AR

Piráti konečně prozřeliR^!!

0 0
možnosti
JK

"Neodstoupím nikdy" a kupředu levá, zvedá AB rudou vlajku komunistů. Proč vlastně, jako velkokapitalista a prý supermanažer, tam na prvním místě je přece vždy osobní zisk, až někde daleko vzadu jsou zájmy jiných firem, lidí, ekologie, drancují se za minimální náklady zdroje, materiál, půda, nerostné suroviny, energie, majetek (nejlépe bez investic), věda (na co draze něco zkoumat) a dnes především státní kasa a kasa EU, ze kterých tečou dotace. Velkokapitalistovi je úplně jedno kam potečou státní peníze (nejsou jeho), když to neomezí dotace, pošle je kam si jen komouši i socialisti řeknou, jen když bude mít moc řídit svoje toky. Aféry mu vadí, protože ti co ho chtějí u moci požadují víc úplatků, ale bere to jen jako další nepříjemnost, co se za odměnu dá vyřešit, jako vše, v to on opravdu věří.

Co by mu mohlo překážet? Morálka, tu nezná. Opozice, pomocí úplatků se převálcuje. Novináři, žumpa a hyeny, kromě vlastních. Rodina, klasicky odepsat jako každého bílého koně, směr blázinec (v StB se to vždy osvědčilo). Policie, státní zastupitelství, zpravodajci, soudy, tak bacha, vyměním všechny, stačí mrknout.

Jednoho se ale bojí jako čert kříže, bojí se tak, že se neváhá plížit po ulicích v noci jako zloděj, šeptat do mobilu a rozhlížet se tak jak to umí jen galérka. Jsou to lidi, kteří s ním nesouhlasí, dav vykřikující hesla a pískající. Ti co již vědí, že je okrádá a protože zlodějinu nelze vysvětlit, nezbývá než utíkat a schovávat se.

6 2
možnosti
PK

Zase dostanu mraky mínusů, ale reagovat chci.

První dva odstavce ani nebudu řešit, ale na ten třetí hodně moc chci.

Já to vidím jako ostudu AB, ale také to vidím jako velikou ostudu jeho odpůrců. V jakém smyslu?

Myslím si, že AB by šel položit kytku klidně i přes den, ale dokáži si představit, že mu to prostě lidé, zodpovědní za jeho ochranu zakázali. V naší zemi je poslední dobu díky manipulacím médií tolik obrovské nenávisti, že kdyby se AB objevil mezi těmito "mírumilovnými" demonstranty, tak by to nemuselo skončit jen u píšťalek. A on když se dav natlačí i na sebepočetnější ochranku, zavání to průšvihem.

Nechme stranou, jaký AB je. Nemám v úmyslu ho obhajovat, ale ani hanit. Tvrdím však, že položení květiny v noci byl sice trapný, ale v podstatě jediný možný způsob. Ostatně i Hamáček měl problém se k pietnímu místu dostat a to se dá říct, že nikomu nijak zvlášť vadit nemůže. Myslím si, že jediný kdo nemusel pokládat květiny v noci byl Okamura a tak mi jako zbabělec přišel. Ale to je na jiné téma. Řešíme Andreje.

Jen prosím. Než opravdu kliknete mínus, zkuste se alespoň trošku zamyslet, k čemu by mohlo vést, kdyby Andrej po reportáži paní Slonkové vstoupil mezi odpůrce.

2 2
možnosti
KS

Petr Klanwächter: moc často se nestává, aby tu někdo z voličů opravdu diskutoval R^

0 0
možnosti
PK

...tak je to diskuzní fórum, ne??? :-)

Ale k věci. Proč bych s vámi nediskutoval, i když asi stojíme každý na druhé straně barikády? Chováte se ke mě slušně, podáváte mi argumenty, nad kterými se musím zamyslet a nejste agresivní. Nevidím jediný důvod proč bych vám nenapsal, jak to vidím já. Navíc jsem si tak nějak slíbil, že v diskuzích se budu snažit být spíše optimistický a především...nebudu nikoho urážet. Chci se chovat jako člověk, ne jako hlupák, který má na očích klapky.

A já Vám za diskuzi moc děkuji.

3 0
možnosti
Foto

Piráti operují ve více zemích a pokládám je za pátou kolonu, jakýsi výsadek Sorosovců. Ne internetu je video, kde Bartoš demonstruje pro přijímání migrantů a to mi plně stačí. Piráti jsou i ti, kteří nelegálně obsadili žižkovskou Kliniku.

5 1
možnosti
PN

P96e36t90r 33N22ě26m25e19c

21. 11. 2018 9:03

Tak to dopadá, když si člověk zapomene vzít prášek :(

1 0
možnosti
JO

Místo prášku si vzal koblihu. Myslím, že pana Kmentu nečetl pozorně.

1 1
možnosti
KS

Zákoně k penězům Babiš možná přišel, ale určitě ne morálně.

1 0
možnosti
Foto

A kterou morálku máte na mysli?

3 0
možnosti
AM

A58d23a92m 17M51a65l87ý

21. 11. 2018 8:37

Příklon voličů k ANO je příklonem k oligarchickému systému.

Je to odklon od slušnosti a prosperity.

Současná vládní kolace je koalicí komunisticko estébáckou.

Chceme-li západní životní úroveň, nemůžeme zároveň veslovat na východ.

9 1
možnosti
PK

Nechápu, proč pořád všichni chtějí vidět onen váš "oligarchický systém".

Proč proboha neberete v potaz jen to základní tezi, že volič byl neskutečně naštvaný z toho, co se tady za vedení tradičních stran dělo? Lidé zkusili změnu a ANO má voliče především proto, že ekonomika frčí a lidé to cítí. Což se za vedení stran ODS a ČSSD prostě a jednoduše nedělo.

Uvidíte, že až přijde menší či větší krize, tak Andrej padne. Zatím ale nemají lidé důvod něco měnit.

Vždy se bavím když čtu, že se vytrácí demokracie. Kdy, kde a v čem? Jsou snad zavíráni novináři? Je snad někdo souzen za své výroky? Nesmí snad někdo vyjít na náměstí k demonstraci?

Ne, demokracie ohrožená není a jediný argument který beru je to, že trestně stíhaný premiér není to, co by jsem chtěl.

3 0
možnosti
PK

Ono je to v zásadě jednoduché. Piráti, jakožto ultralevicová strana, ač to nikdy nepřiznají, vlastně musí cílit pouze a jen na levicové, možná středové voliče. Tzn. že odliv voličů od stran ČSSD, KSČM a potažmo i ANO jim prostě vyhovuje.

Spousta voličů vidí akorát jisté pozlátko a slyší na nová jména. Piráti nemají program pro tuto zemi a ve sněmovně to vlastně i dokazují. Třeba to, jak se spojují s těmi, na které měli před volbami vzletné heslo "pusťte nás na ně". Nebo jak svými návrhy zákonů pošlapávají vlastní program. Např. zdanění sdílené ekonomiky nebo zákon, jež ukládá advokátům sprostě žalovat na své klienty.

Onen návrh na vyznamenání jistého básníka také byl sice malým, ale zjevným vyšlápnutím z jejich zásad.

Poté přichází trapné omluvy s tím, že je to fair, neboť jiní se přeci neomlouvají.

Víte, někdy Piráty kritizuji asi až příliš, neboť jsem byl jejich příznivcem. A to v dobách, kdy tato strana vznikala. Proto se mi její nynější směřování a zejména časté menší, ale dětinské přešlapy celkem příčí.

8 0
možnosti
PK

K druhé části vašeho článku.

Víte, ona obrana Andreje Babiše ve stylu, že všichni čeští zbohatlíci mají vždy někde nějaký škraloup....ano, je možné že mají a nelíbí se mi to.

Těžko s tím ovšem něco mohu dělat. Takhle byla nastavená pravidla po revoluci a někteří toho dokázali využít přímo pohádkově.

Ale vaše tvrzení mi trošku připomíná obranu jistého dr. Ratha a jeho krabice od vína. Někdy mi připadá, že ač je to bezesporu inteligentní člověk, tak staví obhajobu na tom, že takhle to prostě chodí. Jenže od byl narozdíl od jiných přistižen.

Máte tedy pravdu v tom, že kdyby se Andrej necpal do politiky, zjevně by po něm neštěkl pes. On šel ovšem s kůži na trh a musel prostě počítat s tím, že se najde spousta vlčáků, kteří se na něj vrhnou.

A ač vůbec nejsem příznivcem onoho tzv. Demokratického bloku, tak jim dám za pravdu v jedné věci. A to, že trestně stíhaného premiéra si tato země nezaslouží. A opravdu nechápu proč Andrej na téhle funkci tak lpí. Ostatně na premiérský post mohl obsadit někoho neškodného. Řekněme svou loutku a byl by klid.

Ostatně slováci udělali po vraždě Kuciaka a velkých demonstracích to samé a situace se tak nějak uklidnila.

Jenže potřeba Andreje být u moci je prostě vyšší, než klid v naší malé, ale hezké zemi.

2 0
možnosti
Foto

Piráti se snaží takovým jako Vy říci,že Babiš není celé ANO.Parlamentní volby vyhrálo ANO a ne Babiš jako soukromá osoba.Nějak jste zapomněl napsat,že Ano skončilo v Praze až páte a v Brně sice vyhrálo,ale získalo pouze 23 procent hlasu.Ano,Ostrava je jiná....Já jsem Piráty volil a udělal jsem dobře.R^

2 1
možnosti
PK

V klidu. Jednou vystřízlivíte. Otázka je jen kdy a jak. Prozatím se jen topí počítači, čmárá po zdi, chodí žrát na ruskou ambasádu a prosazuje program jiných stran.

Co přijde je ve hvězdách. Moc bych vám přál, aby vám spokojenost vydržela a pokud se tak stane, opravdu upřímně se vám za svá slova omluvím.

Osobně ale takovým uskupením nevěřím a bohužel si dovolím tvrdit, že dělám velmi dobře.

3 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik