Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kecat o nesmyslnosti Senátu ukazuje jen neznalost Ústavy. Klíčové je že, bez Senátu nemůže projít změna Ústavy a už jen pouhá existence Senátu brání tomu, aby se vláda o změnu pokoušela. Většinou totiž je v Senátu jiná většina než ve Sněmovně (díky jinému volebnímu systému a jiné délce volebního období).

To, že tady autor píše, že hlasovat mohla jen třetina, to je kravina. Ano letos mohla hlasovat jedna třetina, před dvěma lety jiná třetina a za dva roky další třetina. Pokaždé se na občana dostane (pokud se nestěhuje tak, že vždycky mine senátní volby). Tento systém obecně dává takové malé vysvědčení vládě a umožňuje voličům korigovat případná neuvážená rozhodnutí. Se Senátem by minimálně byl mnohem složitější Únor 1948.

A že je to 2. liga? Ano je. Ale víte kam se postupuje po vítězství v 2. lize?

0 0
možnosti

Hmm, tak takový výraz mě nikdy nenapadl. Ale vystihl jste jej naprosto přesně. Senát = druhá liga, stručné ale přitom velmi výstižné. R^

3 1
možnosti
Foto

Drazí diskutéři.

Tento článek měl upozornit na to, že senát neplní svou funkci pro kterou byl zřízen. Nemá být politickou institucí. To jsme mohli mít 281 poslanců ve sněmovně. Sněmovna je politický souboj politických stran. Tam se hraje na politiku, v senátu to být nemá. To má být parta mudrců, stařešinů, lidí, kteří tomu dají punc životních zkušeností. Ale nebudou politikařit. Proto se dá jimi vrácený zákon do sněmovny přehlasovat. Aby neměl politickou moc nad sněmovnou. Na to nepotřebuju vystudovat politologii "Na růžku", ani docházet do "Pražské kavárny". Na to mi stačí vlastní rozum a přehled.

2 3
možnosti
Foto

ty blogy na téma zbytečnosti senátu by nebyly, kdyby tam Babiš udělal lepší výsledek.

3 1
možnosti

Je to všechno kampaň a může za to Kalousek...!p

4 0
možnosti

Konecne spravne usouzeni. Dekuji pane Cajthamle.

0 0
možnosti

Nějak jsem přehlédl, kde že jste studoval politologii. Kde?? Říkáte "Na růžku" v Praze

3. Jooo to je dobrá fakulta.

Takže, soudruhu, rychle do fabriky, sehnat samopaly, modré mundúry a rychle na nás.

Vy nám ten senát vyženete z hlavy...!!

4 1
možnosti

Nesouhlasím s vámi. Kdyby lidé většinově chtěli zrušit senát, hlasovali by pro kandidáty takových stran, které mají toto v programu. Nestalo se.

Kdyby lidem tolik vadila ODS, hlasovali by proti jejím kandidátům. Nestalo se.

ODS tyto volby vyhrála ještě výrazněji než Babiš ty loňské parlamentní a vám nezbývá nic jiného, než se s tím smířit. Vše proběhlo podle předem stanovených pravidel a demokraticky. Tak kde je problém?

7 0
možnosti
Foto

Senát je druhá liga a proto je to hornní komora parlamentu a předseda senátu je po prezidentovi druhý nejvyšší ústavní činitel. ;-D

2 0
možnosti
Foto

J14i27ř11í 65K72i28n94d43l

16. 10. 2018 10:26

Senát není důležitý už z toho důvodu, že v dnešním složení ztíží vládnutí Burešovi, kterému mu bude vracet zákony a na to má ze zákona právo a ty se budou muset projednat a přijmout znova, ale už nebude stačit ke schválení minimálně 67 přítomných poslanců, ale bude potřebovat o opětovnému schváení kvalifikovanou většinu, což je 101 poslanců. Kde je má Bureš vzít??? Jeho vláda je menšinová a drží se díky bolšánům a ti budou mít příležitost, jak si na Burešovi zmlasnout, Tak pryč s ním. ;-D;-D;-D

2 1
možnosti

Pokud jsou podle Vás funkční senátu obstrukce, pak buď nechápete jeho funkci a nebo máte zvyklosti ze státní správy.

2 2
možnosti

J76a64n 91Z29i17e66g47l50e32r

16. 10. 2018 10:10

Senát není nedůležitý už proto, že se spolupodílí na přijímání ústavních zákonů. Takže Okamura s obecným referendem má smůlu.:-)

5 0
možnosti

Pan Nožička má dovolenou?

Objektivní přikyvování panu prezidentovi je jeho práce.

2 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik