Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže podle autora měl asi Dubček požádat o pomoc NATO! ;-D

4 0
možnosti

Když jsme u té naší bývalé ministryně kterou sice nemusím, nicméně nemám důvod jí v tomto nevěřit, tak byť to s tématem nesouvisí, mě spíše zaujalo nebo spíš šokovalo její nedávné vyjádření nad stavem té naší slavné a chrabré české armády.

Ve výzbroji máme staré ruské radary pamatující ještě Napoleona, kterým za dva roky končí životnost, 2/3 našich tanků je úplně mimo provoz a ta zbývající ještě s otazníky a dělostřelectvo není schopno téměř vystřelit poněvadž všechna děla jsou též mimo.

Tak k čemu je vlastně ta naše armáda? Na vyhazování peněz v pochybných misích když nejsme díky tomu schopni doma zabezpečit ani jejich základní výbavu anebo jenom k tomu aby velitelským strukturám naši spojenci rozdávali plíšky na hruď a plácali po zádech jak jsou úžasní? Rv

1 1
možnosti
Foto

Rada bezpečnosti OSN jednala o okupaci Československa hned 21. srpna 1968 na základě žádosti Kanady, Dánska, Francie, Paraguaye. Sovětský velvyslanec tehdy zdůrazňoval, že invazní vojska zakročila na žádost československé vlády a kvůli údajnému nebezpečí napadení země ze Západu. V projevech většiny členů RB OSN, především zástupců Spojených států, Velké Británie, Kanady, Dánska nebo Paraguaye, zaznívala slova o agresi, invazi a cizí okupaci. Postoje západních zemí se v RB OSN střetly s postoji Maďarska a Sovětského svazu, jehož veto jakožto stálého člena RB OSN znemožnilo přijetí dvou rezolucí odsuzujících okupaci. Americký velvyslanec po vetu pronesl slova, která se zdají prorocká. „Aby nebyly pochyby, velvyslanče Maliku, to, co vůdci SSSR provedli, to, co vaše vláda udělala, vás zničí ...,“ řekl tehdy Ball. Postoj představitelů Československa se v následujících dnech po výhrůžkách v Moskvě „změnil“ a 27. srpna 1968 československá stálá mise při OSN požádala, aby Rada bezpečnosti projednávání tzv. československé otázky stáhla.

2 0
možnosti

Rada Bezpecnosti o cs. stiznosti nejednala vubec. Rusi jako staly clen rady meli pravo veta a to take tehdy pouzili. Pletete si radu s VS, tedy s Valnym Shromazdenim OSN. Rusi pouzili jejich osvedcenou taktiku, stiznost vetovat a tim dosahnout zdrzeni a ziskat cas protoze svolani VS vezme cas. Ten stacil Rusum k unosu predstavitelu strany a statu a prinutit je podepsat potupny protokol a hlavne provest personalni zmeny, mezi odstranenymi byl i min. zahranici Jiri Hajek, samozrejme Kriegel, a Ota Sik. Nez se VS OSN stacilo slezt, Rusi bourlivou situaci po prichodu okupantu jakz takz stabilizovali a cs. stiznost byla z poradu jednani VS OSN stazena, i to si Rusi v Moskve od unesenych cs. politiku vynutili.

1 0
možnosti
Foto

Vy, považujete za normální aby při pietním aktu, mluvil komunista a agent StB. To je stejné, jako kdyby při pijetním aktu obětem nacismu, mluvil bývalý nacista. Já tam být, tak pískám a křičím stejně jako ti přítomní. Prostě dám najevo, že projev takové osoby je hodně za hranou. Viděl jste jeho fotku, jak se díval na protestující lidi. On se všem smál v jeho obličeji bylo pohrdání lidmi. Hnus. Ten závěr jeho projevu, to už byla hodně silná káva.

4 1
možnosti
Foto

V Moskevském protokolu vodstvic 11 je uvedeno : V souvislosti s projednáváním tzv. otázky ČSSR v Radě bezpečnosti OSN vedoucí představitelé KSČ a vlády ČSSR prohlásili, že československá vláda se neobracela se žádostí o projednání této otázky v Radě bezpečnosti.

Představitelé KSČ informovali, že vládou republiky byl dán pokyn čs. představiteli v New Yorku ohradit se kategoricky proti projednávání otázky o situaci v ČSSR v Radě bezpečnosti nebo v jiném orgánu OSN a kategoricky žádat vypuštění tohoto bodu z programu jednání. Takže méně si vymýšlet.

4 0
možnosti

Takže SSSR přepadl a následně okupoval, dle mezinárodního práva suverénní stát, nicméně svůj satelit a Západ měl kvůli tomu rozpoutat válku. Diplomatické a morální odsouzení zaznělo jasně, komunistické strany na Západě tím skončily.

Jsme v NATO, takže už se naštěstí nic podobného nestane!

6 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli tu naivitu jen hrajete.

1 0
možnosti

Máte přece nějaký věk - proč se dopouštíte vědomých lží!? Rada bezpečnosti OSN jednala o okupaci Československa hned 21. srpna 1968 na základě žádosti Kanady, Dánska, Francie, Paraguaye, Velké Británie a USA. Navrženou rezoluci však VETOVAL Sovětský svaz. V r. 2013 mělo být Hájkovi uděleno in memoriam státní vyznamenání, jeho syn Jan Hájek však odmítl účast na aktu předávání kvůli nesouhlasu s některými kroky prezidenta Zemana. (Vyznamenání tak uděleno nebylo). Fotografie z archivu Organizace spojených národů zachycují atmosféru [>-]jednání.https://www.rozhlas.cz/historie/1968/_zprava/jednani-o-okupaci-ceskoslovenska-v-rade-bezpecnosti-osn--481773

4 0
možnosti

Západ nás nehodil přes palubu, protože jsme byli součástí východního bloku. A pořád u nás vládli komunisté, i když reformní. Ministr zahraničí Jiří Hájek v RB OSN protest proti okupaci vznesl, ale pak samo Československo požádalo o to, aby se o vpádu vojsk Varšavské smlouvy nejednalo.

2 0
možnosti
Foto

Takže jste mi to potvrdil. Západ nás hodil přes palubu. Protektorátní vláda přece s Mnichovem taky nakonec souhlasila. Tak kde je rozdíl?

1 2
možnosti

J86a20n 73P21a43v80l88i45š

23. 8. 2018 10:38

Zajímavý a přínosný blog.Ovšem jako vždy se najdou tací,kteří u tohoto blogu žádný přínos nenajdou.Dávám karmu.

1 1
možnosti

Ovšem jako vždy se najdou tací, kteří si nevidí dál, než na špičku vlastního nosu.Rv

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS