Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Na dnešní Německo taky nikdo nevytváří žádný nátlak za události, které jsou jen o 25 let starší... "

On je nebetyčný rozdíl mezi SRN a dnešním Ruskem ve vnímání své negativní části historie. Zatímco se německé vlády od 2.sv.války i tamní veřejnost omlouvaji neustále, kde můžou, či dokonce i vlády SRN kritizují i další vlády(což se téměř v českém tisku nepíše), které jsou laxní v přístupu ke svým radikálům, kteří používají německé nacistické symboly apod.), neboť tim uráží SRN, z ruské strany(hlavně vlády V.Putina) nevidím téměř žádnou sebereflexi(kromě několika ruských historiků), spíše omlouvání či dokonce, že máme být snad i vděční. Tohle by si z německé strany nikdo nedovolil.

Samozřejmě můžete namítat, že 2.sv.válka není stejná jako obsazení Československa v r.1968, ale můžeme vzpomenout i na další masakr Sovětů, např.stávkujících dělníků v bývalé NDR v r.1953, Maďarsku 1956 a příprava na obsazení Polska v r. 1981, Litva a Lotyšsko v r. 1991 atd., atd..

Znáte jediný případ, kde by vlády SRN něco podobného udělali?

Zatímco je SRN díky západních mocností plně funkční demokracií, o bývalých státech obsazených SSSR tohle říci nelze.

1 0
možnosti

"Mediální tažení proti vlastnímu prezidentovi. Kdo to kdy viděl?!

Tak například to viděl celý svět v roce 1972, kdy reportéři Carl Bernstein a Bob Woodward zveřejnili v deníku Washington Post kauzu, která vstoupila do dějin světové žurnalistiky jako aféra Watergate.

Kontrola mocných je totiž jedním z hlavních úkolů svobodné žurnalistiky v demokratickém světě.

4 0
možnosti
Foto

Článek neměl kritizovat svobodnou možnost médií se k čemukoliv vyjadřovat. Spíš to, že stále zpochybňují prezidentské volby. Aféra Watergate byl doložený trestní čin, kdo fandil Trumpovi, nebo naopak, přece nikdy trestním činem být nemůže.

4 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik