Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Jsou momenty, kdy je třeba se vykašlat na politické třenice - a je nuzno vzít rozum do hrsti. Asi to bude Důchodová reforma a stav ŽP. Nejsem žádný ekolog, nicméně vidíme to všichni. Sucho, ty plasty v moři - u nás zaryté na skládce - cosi neuvěřitelného. Je to tema průřezem, lhostejno zda pravičák - levičák. Budeme na suchu a v odpadcích sjednoceni, napříč spektrem ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Celkově souhlas a karma, ale taky se zastavím u zálohování petflašek. Problémů bylo víc, nejen místo na prodejně. Flašky byly z trošičku silnějšího materiálu a po několika použitích byly odřené, ošoupané a nelákaly ke koupi. Dalším problémem je nutnost postavit mycí linku plus zaměstnat její obsluhu a vyřešit, jak vyřadit flašky, ve kterých měl někdo třeba benzín. Když se připočte ještě cena za svoz z prodejen, vyjde nová petka na jedno použití levněji.

To už se mi víc líbí systém zálohování, kdy se petky vrací do automatů, které vrátí zálohu a petku sešrotují. To by se ale muselo zavést najednou i se sousedními zeměmi, jinak by vznikla "petková turistika" - přeshraniční zájezdy s auty plnými prázdných petek.

2 0
možnosti
JM

Z mého pohledu vůbec nejde o znovupoužívání PET flešek, ale o odstranění zdroje znečišťování. Ať se klidně zaplatí za nápoj ve flašce o 5Kč více na flašce, které se potom zase vrátí při jejím odevzdání případně vykopovat plastový odpad za peníze. Jinak bude všude bordel.

1 0
možnosti
DR

"I u nás už byly zálohy na petlahve, skončilo to údajně kvůli nedostatku místa v prodejnách, Taková hloupost."

Jen drobnost. Není to hloupost ale bohužel fakt způsobený obchodní politikou řetězců při neustálém přestavování prodejen na "ještě lepší než předtím" za poslední roky. Vlastní zkušenost.

0 0
možnosti
VV

Zajedte se podivat vedle. kazdy kram tam ma Automat na vraceni flasek. Funguje to, jen u nekterych retezcu vam flasku vrati, ze to neni z jejich sortimentu.

Ale vedle najdete Automat na u nich nezalohovane lahve. Lahev vezme, ale nic vam nezaplati.

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik