Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Komentáře voleb podle Putina se raději zdržím.

I tak máte v textu pár diskutabilních věcí. Třeba už to s „mocným zázemím pokořené Evropy“. Hitler sice získal výrobní kapacity a pracovní sílu, ale ne suroviny. Těch měl málo už v roce 1940. Přesto, že stál proti značně větší anglické flotile, prodal v tom roce nejnovější dostavěný těžký křižník do SSSR výměnou za suroviny. Bez kterých by nebyl pancíř pro zbraně, náboje nebo paliva. A bez kterých je zázemí na dvě věci.

Stejně tak se nebál vypovězení paktu se Sojuzem. Zato se bál Stalinových kroků. Ten v Zimní válce zaútočil na Finsko a ohrozil tak finské dodávky niklu a dřeva (výdřeva uhelných dolů). Pak obsadil pobaltské státy a tím si zkrátil na polovinu vzdálenost k obchodním cestám, po kterých do Německa proudila důležitá švédská železná ruda. Nakonec anexí Bukoviny a Besarábie se přiblížil k jediným pro Německo dostupné ropné oblasti v Evropě – té rumunské. Přidejte k tomu sovětské požadavky na získání válečných základen v úžinách vedoucích z Černého a Baltského moře. A hned víte, čeho se Hitler na podzim 1940 bál.

To, že k útoku na Skripala došlo po 10 letech jeho pobytu v Anglii, také není nic nového. V roce 1927 se Stalin zbavil Trockého, zakladatele Rudé armády. Ten byl nejprve vyhnán do Almaty a 1929 i z SSSR. V cizině pak vesele a v klidu psal o tom, jak Stalin zradil proletářskou revoluci, když jedná s imperialisty. To trvalo do roku 1939, kdy obrátil a začal Stalina chválit. A najednou nastal hon na Trockého, který byl ukončen vítěznou ranou cepínem. Jen tak mimochodem, její autor po odsezení trestu za vraždu odešel do SSSR, kde dostal vysoké vyznamenání ....

Co mně ale dostalo, je ta „desetinásobná převaha“ USA v jaderných zbraních. To máte prosím odkud? Já našel tohle - http://zahranicni.eurozpravy.cz/amerika/194370-rusove-predstihli-usa-v-poctu-rozmistenych-jadernych-hlavic/, nebo https://www.nbcnews.com/news/us-news/how-many-nuclear-weapons-exist-united-nations-calls-total-elimination-n804721.

1 0
možnosti
Foto

10-ti násobná převaha? Slyšel jsem to v diskusi na naší veřejnoprávní ČT. Jeden příklad za všechny. USA spustily nedávno na vodu už 10-tou letadlovou loď, HMS Franklin. Plně vybavené plavidlo nejvyšší bojové třídy. Spolu s flotilou křižníků a torpédoborců bojová jednotka nejvyšší kvality. Rusko má takovou jednotku jen jednu - nač taky víc, když nemá potřebu vyvážet svoji "demokracii" po světě jako Amerika. Protože dovedete si představit takové ruské plavidlo v Mexickém zálivu?

K tomu Trockému, máte pravdu, doba ale byla jiná. Rusko už 28 let není řízeno komunisty. Na to kritici Putina rádi zapomínají.

A nechat zavraždit nějakého odpůrce pár dní před volbami? To račte prominout, ruská diplomacie byla vždycky na vysoké úrovni.

0 1
možnosti

G52e95o68r81g18e 82H38o47l42y

19. 3. 2018 14:12

Jako vzdy, velice zajimave.

Na Vasi otazku na zacatku Vaseho blog (co na to zapad?) si musim vzpomenout na to jak zapad reagoval na udalosti v Polsku v 1982

https://www.washingtonpost.com/archive/lifestyle/1982/01/28/let-poland-be-poland/f1aaf3c2-6c86-4f50-a14e-702b1a7d7dac/?utm_term=.9dc992103fd3

0 0
možnosti
Foto

Velká Británie má dementní politické vedení, s tím se nedá niuc dělat Rv

1 1
možnosti
Foto

.... říká dementní kolotočář;-D

4 0
možnosti
Foto

Jejich arzenál je obranný, jen je schopný zasáhnout jakékoliv místo na Zemi ;-D;-D;-D

5 0
možnosti

Nejde jen o Ruský arzenál, ale i jejich ozbrojené mužíčky na východě Ukrajiny, kde na části Donbasu si střelbou krátí "dovolenou"!! Podobně jsou jejich žoldáci z brigády "Vagner" v Sýrii kde před měsícem utrpěli citelnou ztrátu téměř 200 mužů. Tam také těmito Putin nechává chránit svou vlast.;-D;-D

3 1
možnosti

Nějak se v dnešní době - a to i v mezinárodní politice - vracíme do procesů padesátých let tím zrůdným názorem, že podezření je totéž co důkaz.

2 1
možnosti

Rozkaz zněl jasně - lid potřebuje vnějšího nepřítele, tak nějakého určíme. A nějak už ho donutíme, aby tím nepřítelem byl.

2 1
možnosti

Skoro se ve zdejsi atmosfere bojim napsat, ze Vas nazor je uplne normalni. R^R^

5 1
možnosti

:-).........Souhlas bez výhrad s každým Vámi napsaným slovem ! R^R^R^

3 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik