Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94a38n 65Š56u26r63c

28. 2. 2018 10:40

Nebylo by pane Dvořáku se na tyto naše neplodné debaty vykašlat? Vy máte svůj názor, já zase svůj a tak o čem se bavit dále. Dáme to za plichtu a je to. Necháme Babiše, Okamuru a komunisty ať nás zase klidně dovedou před rok 1989, že? My to můžeme změnit jen u voleb a ty zatím ještě nejsou.Tak to naše chytání za slovíčka ukončíme, stejně to nikam nevede, co vy na to?

0 0
možnosti
Foto

Proč ne, i když si myslím že Babiš nás zavede spíš do roku 1928 a možná i hlouběji. Komunisti jsou schopni nás tak maximálně dovést k záchvatu smíchu. A z Okamury spíš budem tlouct hlavou do zdi. Nebezpečí vidím taky, ale jinde.

0 0
možnosti

Ono je to vlastně pro komanče škoda, že je nezrušili, či že se alespoň sami nepřejmenovali na nějaké to Demokratická levice a pod. Všichni by byli spokojeni a Filip mohl třeba sedět, místo Mogherini, v Bruselu.;-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za diskusi, ale. U řady mých článků jsem si všiml, že někteří diskutující článek nečtou. Název a asi i mé jméno je hned nabudí k odsouzení a urážkám. To co je v článku důležité, je to, že KSČM je parlamentní stranou už takřka 30 let po konci komunistů v Evropě. Nikdo jí nezakázal, nikdo nezrušil ani její symboly. Proč to nikdo neprovedl, když se různé strany a spolky zakazovaly? Např. Dělnická strana.

Po 30 letech její permanentní účasti v zákonodárném shromáždění je nutné s ní jednat, s tím neudělá nic ani pan Vodvářka, ani paní Jandová. Jsou tam, protože je někdo volil. Já je nevolil. Tím, že je nikdo v těch revolučních letech nezrušil, jim dal šanci se znovu prosazovat. Oni by se možná nazvali jinak, nebo by sublimovali do jiných stran (což mnozí udělali), ale KSČ by nebyli. A už by po nich dávno pes neštěk.

A o vládě by se vyjednávalo jednodušeji. Takže prosím, pečlivěji číst.

2 1
možnosti

J11i47r48i 84T40i44c96h87y

27. 2. 2018 16:23

Problem je v tom, ze kdyby se komunisticka strana zakazala, prejmenovala by se a pokracovala by dal. Mel byt vydan zakaz uverejnovani jakychkoli komunistickych symbolu, nazvu a ideologie, tak jak to bylo v Nemecku provedeno s nacistickou ideologii a jejimy znaky.

1 0
možnosti

J51a37n 23Š52u36r88c

27. 2. 2018 15:55

Pane Stanislave Nováku, pod svým jménem jste to o sobě kdysi napsal dobře: "Starý, mrzutý a zapšklý dědek !" Ale měl jste ještě dodat - zamrzlý v rudém myšlení. A to se říká, že věkem člověk zmoudří...ale tady to neplatí.

6 3
možnosti

:-).......Pane Šurci, mýlíte se! Sice jsem si to tam napsal schválně, to už tak v mém věku bývá. Jsem stár, jak Metuzalem, ale....pořád jezdím na koni a denně se potkávám s lidmi o dvě generace mladšími,

Druhou mou zálibou je muzika. POřád příležitostně hraju, mladým i starým! Viděl jste smutného a otráveného muzikanta? Já ne.

Ale......jsem realista., Paměť mi zatím slouží a protože jsem se narodil před válkou, vím, jak jsme vítali květy Rusy, kteří nás osvobodili. Měli jsme statek, tak u nás také nocovali. Důstojníci v pokoji, vojáci na slámě u koní. Je mi na zvracení z přepisování dějin. S komunisty jsem si užil! Víte, co je to být syn kulaka? Ale svět se vyvíjí, věci se mění. Co bylo, bylo...historie se neopakuje, ačkoliv s tím mnozí vyhrožují.

Opakuje se jedině v případě Německa. KDyž se Hitlerovi nepodařilo zničit Evropu, má k tomu současnou politikou EU, velmi dobře nakročeno. Poroučím se, vážený pane! !!!!!!

0 3
možnosti

Ještě by bylo vhodné, abyste se vyjádřil k jedné věci: Komunisté se v okolních zemích (i na Slovensku) přejmenovali na Stranu demokratické levice a podobně a během krátké doby zmizeli ze scény. Ne tak u nás: Nepřejmenovali se a daří se jim. A pokud byste byl důsledný, pak byste se pokusil vysvětlit, proč u nás před válkou i po válce byli komunisté velmi silný a po válce drtivě zvítězili. Na Slovensku ne, tam v r. 1946 vyhrála demokratická strana. V sousedních zemích jim musela k moci dopomoci Rudá armáda.

4 0
možnosti
Foto

K38a10r34e28l 62C91a20c10h

27. 2. 2018 14:12

A proč by neměl promlouvat? Pokud je nějaká strana řádně registrována, zřejmě byla ministerstvem vnitra shledána stranou, která v současné době neohrožuje demokratické principy našeho státu. Je-li to strana parlamentní, je nutno s ní počítat a také s ní jako s parlamentní jednat. Vyčítat dnešní KSČM justiční vraždu Milady Horákové popř. Heliodora Piky, je prakticky totéž, jako vyčítat dnešní Katolické církvi justiční vraždu Jana Husa popř. Jeronýma Pražského. Představitelé obou institucí se za tyto politováníhodné činy již několikrát omlouvali, leč pro některé kritiky je to stále nedostatečné, či spíše to vhodně využívají k získání konkurenčních výhod. Nevidím dnes žádný důvod, aby president nemohl promluvit na sjezdu kterékoli z parlamentních stran. Dehonestovat kvůli tomu presidenta je nechutné. Právě tak se mi nelíbí dnešní hysterie rozpoutaná kolem údajně nepřijatelných výroků pana Okamury ohledně záležitosti tábora v Letech u Písku. Opět je to jen záležitost zneužívaná v politickém konkurenčním souboji. Normálnímu občanovi už tyto pseudokauzy lezou krkem.

2 7
možnosti

KSC se mela postavit mimo zakon uz v roce 1945.

4 0
možnosti
Foto

J41a72k73u15b 62R96o38t63h

27. 2. 2018 13:57

Pardon, ale mýlíte se. V roce 1921, ihned po pokusu o násilné převzetí majetku demokratické socdem.:-/

7 0
možnosti

A byla to taková zásadová strana, plnila úkoly sjezdů na min. 105%, uctíval se Max, Lenin, Brežněv a Gottwald a teď tohle. Na sjezd si pozvou osobu exkomunikovanou ze strany, tu co je k vládnutí nepřizvala a hrubě je odkopla i když příležitost byla lepší než dnes a budou poslouchat projev velebící velkokapitalistu a apely na to, že na něj mají být hodní.

Obyčejní soudruzi si musí říkat: "Co to na tom ústředí dělají za blbiny". Ale soudruh předseda to v úvodním projevu vysvětlí jednou větou: "Jdeme cestou kterou nám naši nesmrtelní vůdci" (viz výše) "předurčili a přesně v duchu hesla, že jakákoliv cesta vedoucí k vládnutí a převzetí moci je dobrá. V našem boji za socializmus vytrváme ať to stojí co to stojí". Tohle soudruhy uklidní, protože předsedovi se věří víc jak vlastní pravé ruce při intimní chvilce.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS