Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ruští biatlonisté Shipulin, Babikov, Loginov zahájili biatlonovou sezonu na světovém poháru ve Švédsku. Přitom kvůli nim, hlavně kvůli Loginovovi se nekonalo mistrovství světa v Tjumeni. Tady mohou startovat? Jak to, v minulé sezóně se kvůli nim chtěl prát Foucarde a i naši byli jak podebraný. A oni startují, ale na olympijských hrách asi startovat nebudou. Velmi podivné šachy, MOV zakazuje, co IBU povoluje. Guláš v režii vyvolených, nikoliv však povolaných.

0 0
možnosti
Foto

Stále mi chybí názory na informovanost ve věci testování dopingu. To jest proč nejsou všechny ty výsledky jakýchkoliv odběrů někde publikovány, aby člověk mohl zjistit jak dopadl třeba takový Marte Foucard (nic proti němu, je to pouze příklad). Prostě, že jsou testováni i jiní. Nic než o spravedlnost a čistotu sportu snad ani nejde.

1 0
možnosti

Podle autora a některých diskutujících jde o celosvětový komplot vůči Rusku.

Ptám se tedy proč, když Rusko je demokratické, dodržující lidská a občanská práva, vojensky neobsazuje cizí území, opozice má volný prostor pro své názory a i v tom sportu hraje fair play?

Kde se stala chyba?

3 0
možnosti
Foto

Rusko vojensky obsazuje cizí území? Snad SSSR za 2. světové války?

1 1
možnosti
Foto

J71i10ř44í 92K92i18n80d73l

30. 11. 2017 10:39

Vyšetřovatel WADA Richard McLaren, uvedl, že Rusové poznatky z jeho 1166 zveřejněných dokumentů nepopírají, zpochybnil však jejich pohnutky, které je k přiznání vedly. Je toho názoru, že tak učinili proto, aby zastavili další a detailnější vyšetřování. V dějinách sportu nejde o první tak masivní dopingový podvod. V 80. letech existoval podobný program v tehdejší Německé demokratické republice, podezření o síti ilegální podpory provázejí v posledních dekádách Čínu.

0 0
možnosti

Pane Kindle,

nepochybně budete schopen uvést konkrétní odkaz na to co prohlasil McLaren. Rád si přečtu celou zprávu v originální verzi, protože vím k jakému zkreslení dochází při dalších interpretacích.

Ostatně těch uváděných 1166 dokumentů je jen zdánlivě sbírka důkazů. Tady kvantita měla nahradit kvantitu. když se na jednotlivé dokumenty podíváte, tak zjistíte, že McLaren do této sbírky zařadil cokoliv, kde byly zmíněni ruští sportovci bez ohledu na to, zda je to pro jeho úkol relativní nebo ne. Některé dokumenty jsou tam uvedeny duplicitně. Skutečně jednoznačné kvalitní důkazy tam stěží najdete.

Sami si můžete poodívat jak "kvalitní" či spiše nekvalitní je zpráva neznámého "experta" o údajné manipulaci s lahvičkami, na základě níž jsou dnes vylučováni ruští sportovci. Pominu to, že zřejmě není zpracovat čístý dokument a nechává tam nesmyslné záhlaví a zápatí. Skutečný problém představují neostré, nekontrastní, nejasné a rastrované fotografie - zkrátka děs - mají představovat důkaz? nebo je tím důkazem tabulka kde někdo neznámý něco napíše ?

https://www.ipevidencedisclosurepackage.net/documents/EDP0902.pdf

Všechny dokumenty najdete zde - obrňte se trpělivostí až se budete opakovaně probojovávt opakovanou Captchou.

https://www.ipevidencedisclosurepackage.net/

1 0
možnosti
Foto

J76i39ř48í 26K79i88n51d87l

30. 11. 2017 10:33

Ruský prezident Vladimír Putin kritizoval sportovní svazy za dopingovou aféru kolem meldonia. Užívali ho ruští sportovci, jako například tenistka Maria Šarapovová. Podle Putina vedení svazů nevěnovalo problému dostatečnou pozornost. Vladimír Putin odmítl populární tezi ruských médií, že za aférou kolem meldonia stojí mezinárodní spiknutí proti ruským sportovcům. Vedení sportovních svazů podle něj zapomnělo včas aktualizovat seznamy zakázaných přípravků. Ruský prezident sportovním svazům nařídil, aby úzce spolupracovaly se Světovou antidopingovou agenturou WADA a Mezinárodním olympijským výborem.Pramen : ruský tisk a ČS. rozhlas.

0 0
možnosti

Že by pochvala toho arciďábla Putina?

1 2
možnosti
Foto

Nejsem zastáncem kolektivní viny.

Na druhé straně se snažím vcítit třeba do kvarteta našich biatlonistek, kterým bylo odepřeno radovat se z bronzu na olympiádě jen proto, že u Rusek se prokázal doping. To, že dostanou placku a nějaké peníze nejspíše nevynahradí ony krásné okamžiky na bedně, které jsou prostě jedinečné a nelze je ničím nahradit.

Pakliže je nějaký stát proslulý tím, že potřebuje dokazovat svou nadvládu i ve sportu a používá k tomu státem řízený systém dopování, pak je třeba být velmi rázný vůči němu a vše kontrolovat ještě vícekrát. A provinilce nemilosrdně trestat.

4 0
možnosti
Foto

V případě Ruska není nutné cokoliv prokazovat.

Rusům je potřeba zakázat úplně všechno, protože v Rusku řídí stát nejen systém dopování, ale i chování ruských občanů. Následovat by měl zákaz cestování ruských občanů do všech "demokratických" zemí, protože se neumějí chovat, jak popisuje Váš oblíbený bloger Jan Ziegler. Jak píšete, provinilce nemilosrdně trestat. A provinilci jsou pouze Rusové.

1 3
možnosti
Foto

Pánové diskutéři, článek jsem zařadil do rubriky sport, takže tahat do toho Putina mě připadá nepatřičný. Mělo to být o tom, že to jak postupuje MOV v zakazování olympiády ruským sportovcům, je přinejmenším podezřelé. Kdyby třeba uvedli, že WADA vyšetřila 100 vzorků a kromě 20-ti ruských byly ostatní čisté, tak by to mohlo mít jiný zvuk. Ruské antidopingové laboratoři byla odebrána licence, tak dobře, dělejte to jinde, ale musí to být pod kontrolou ostatních olympijských svazů. To jest musí být vydávána zpráva a vše musí být prokázané.

4 0
možnosti
Foto

To už říkal von Clausewitz (v trochu jiné formě): Doping je pokračování války v trochu jiné podobě.

3 3
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu.

WADA už prokázala dávno, že je politickým orgánem Washingtonu a MOV se jím stává také. Jsem zvědavý, kdy MOV zruší výsledky všech ruských sportovců v SOČI.

To by tak hrálo, abychom Rusům povolili nějakou medili. Karma R^

2 5
možnosti

....kristepane, tolik hlouposti.....Rv

4 2
možnosti

Dovedete si představit, že kdyby byl takto státem řízený doping u nás a přišlo se na to, že by se s námi někdo takhle babral? Tím, že je Rusko velký hráč se ještě spousta svazů snaží ty sportovce tam dostat. Vy jste trochu starší ročník, takže si budete, jako já, pamatovat na testosteronové sportovkyně z východního bloku. Na naše amatérské sportovce, kteří byli na olympiádě, a jejich zaměstnání bylo jen fiktivní. Ale proto, že jsme byli masa východního bloku, tak svět dělal jakoby nic.

7 0
možnosti

...ukápla mi slzička nad hrdinnými ruskými sportovci...RvDoping a sport spolu souvisí od pradávna – už v antice prý brali řečtí olympionici zakázané byliny a pokoušeli se pomáhat si k lepšímu výkonu třeba i černou magií. Ale zřejmě nikdy doping neměl takové rozměry, jako nyní v současném, Putinovském Rusku...V této zemi se k tomu přidává navíc i gigantická korupce která vše komplikuje a zakrývá, Takže se svými plačtivými stesky se obraťte na Kreml....

8 3
možnosti
Foto

Je to tak. Všechno z Ruska je špatné a mělo by být, včetně vodky, naprosto zakázané.

A ten zákaz bych rozšířil i na turistiku. K čemu nám jsou ruští turisté? Naprosto k ničemu a ještě mívají zcela nesmyslná přání.

Tak si třeba chtějí půjčovat varnou konvici, což já tedy považuji za naprosto chybné. Oni totiž nevědí, prostě jsou od Putina zaostalí, že ve varné konvici pivo uvařit nelze.

A ti čeští zrádci a pochlebovači, kteří cestují do Ruska pod různými vymyšlenými důvody, třeba vidět Ermitáž.

To je opravdu neskutečná zrada Havlových ideálů, který, velmi správně, do Ruska ani nepáchl. Tak, to bych tedy definitivně zatrhl.

4 6
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik