Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já myslím že článek je tak na úrovni výzvy: lidi buďte na sebe hodní, žijte všichni v míru, odzbrojte, nedrážděte se, nezlobte se vzájemně, mluvte spolu, spolupracujte a všude a všem bude líp. Jenom autor nedodává, jak toho dosáhnout.

2 0
možnosti
Foto

Jak to, že ne. Všechny jaderné mocnosti se musí naučit spolupracovat, to jest přibrat do party Rusko a Čínu. Bez těch to nepůjde. Tedy přestat ze sankcema a hloupýma kecama, jak to kdo dělá. A pak se domluvit s Kimem, zeptat se ho konečně, co vlastně chce. Ale aby to bylo důvěryhodné. Kadáffí se vzdal jaderných zbraní a Amerika ho předhodila k lynčování. To Kim samozřejmě ví a tak hraje vabang.

Druhá možnost je samozřejmě uznat režim KLDR a zařadit jí do jaderné party. A potom pomalu za hospodářskou pomoc přimět Kima k likvidaci jeho jaderných zbraní. Jak jednoduché.

Jenom to chce vyfouknout ten přetlak v prsou, přestat se urážet a začít myslet. Pro tentokrát bych doporučoval hlavou.

0 0
možnosti
VK

V posledním odstavci se mýlíte. Jestli někdo trpěl pocitem nadřazenosti a nadutosti vůči Korejcům, tak to byl MacArthur. Ten by určitě neplánoval žádné jednání, ale zničení a obsazení Severní Korey, tak jak se o to už jednou pokusil, ale splakal nad výdělkem, protože tím akorát vyprovokoval Číňany.

0 3
možnosti
Foto

Dne 25. června 1950 – dva roky po vzniku dvou samostatných států – severokorejská armáda podporována SSSR a se souhlasem Stalina zaútočila na Jih s cílem násilně spojit obě země. Po pouhých třech dnech agresoři obsadili vzdálenou jihokorejskou metropoli Soul a v následujících týdnech se jim podařilo obsadit prakticky celý Jih s výjimkou tzv. Pusanského perimetru. Severokoresjaká armáda byla prakticky zničena a do války vstupuje Čína vstupuje do války a sovětští piloti.

Zdroj: https://www.e-armyshop.cz/clanky/20-valka-v-korei

Zdroj: https://www.e-armyshop.cz/clanky/20-valka-v-korei

3 0
možnosti
Foto

To, že USA se staly po druhé světové válce světovým četníkem vyplynulo z faktu, že západoevropské země samy zmasakrovaly takovým způsobem, že po ukončení bojů nebyly schopny čelit rozpínavé komunistické ideologii a Sovětskému svazu. Spojené státy převzaly od bývalých koloniálních velmocí řadu závazků, výrazně pomohly s obnovou zničených států a nový systém ukotvili pomocí dvou principů. Prvním byl princip zadržování Sovětského svazu a rozpínavosti jeho komunistické ideologie. Druhým pak bylo vytvoření nových otevřených ekonomických vztahů mezi západními demokratickými státy poučených z důsledků protekcionismu předchozích dekád. Stále však platí, že síla a vliv Spojených států hrají zásadní roli při garantování bezpečnosti v mnoha částech světa (včetně Evropy! a) a při prosazování zájmů i hodnot západních zemí. RvRvRv

8 0
možnosti
Foto

k jednání jsou třeba obě strany sporu

5 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik