Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta vaše paměť je hodně děravá, koukám ;-D

0 0
možnosti

Nechápu, rozhodčí sprasil zápas ve prospěch sešívek, byť třeba nechtě. Dostal za to trest, protože nespravedlivé ovlivnil ligu. Není první a bojím se , że zdaleka ne poslední. Jestli může být výkonem rozhodčího nespravedlivě potrestané mużstvo, tak proč se vzrušovat nad nespravedlivě potrestanÿm rozhodčím. P.S.jsem neutrální:-) Viktorka !!!

0 0
možnosti
Foto

Co všechno jste diskutující nesemleli, to je něco. Článek měl být prvotně o tom, že trestat sudího za jedno písknutí je omyl. Vždy musí být vysvědčení za celý zápas. Jak i z diskuze vyplývá, sudí to mohl vyhodnotit tak, jak to sám viděl. Jestli to Spartu poškodilo, je jiná věc. Kdyby nepískl a byl to faul, pak by poškodil Slavii. On faul viděl a nezaváhal. Za to je možná jenom pochvala. A v tom ho měl podpořit FAČR. Každopádně hodnotit výkon rozhodčího se musí za celý zápas, jinak je to špatně.

Taky jsem viděl několikrát ty záběry, chystám-li se "letět" (tedy nafilmovat pád), logicky jdou ruce dopředu a nahoru (to tady nebylo). Mingazov naběhl do boku Karavajeva a logicky upadl. Jestli mu ho tam Karavajev strčil (bodyček), tak to faul musel být, sudí to tak viděl a písknul. To je vše. Jinak děkuji za podnětnou diskuzi.

1 0
možnosti

Ani tak nejde o to, kolik procent národa schvaluje, či neschvaluje penaltu, jde o to, zda ta penalta byla správně či nesprávně nařízena. Technika je zrádná a dokáže se na věc podívat z několika úhlů najednou. Ta určila, že penalta byla vymyšlená. Tedy neměla být vůbec.Sparta ztratila zbytečně dva body.

0 2
možnosti
Foto

Aby byla vymyšlená, tak by si ji musel vymyslet rozhodčí. Což se nestalo. Byla nahraná a nahrál ji hráč a celkem dobře. Rozhodčí zřejmě neměl možnost, jak to odhalit. A jak to dopadlo? Potrestám byl rozhodčí, hráč ne.:-)

1 0
možnosti

Fandím Slavii a Plzni, takže nebudu tvrdit, že jsem objektivní. Penalta být neměla. Když nám po zápase naservírovali zpomalené záběry z několika úhlů, taky jsem to jasně viděl. Ale na první pohled... Vystrčený bok bránícího hráče, pokrčená noha v koleni, přes kterou by stejně Mingazov "upadl". Karavajev rozhodčímu také vůbec nepomohl, pozice teď ti dám bodyček... Podle mě ani sám nevěděl, jestli fauloval, nebo Mingazov filmoval.

Takže ano, rozhodčí chyboval a hrubě ovlivnil zápas. Ale to proto, že není nadčlověk. Já bych ho netrestal a myslím, že komise se ho měla zastat.

1 2
možnosti

Naproti tomu Mingazova bych potrestal. Nevím jakou pokutou, nemám představu o platech fotbalistů Slavie, ale viděl bych to na stopku na 3 až 5 zápasů.

1 1
možnosti

Pane Zemane,

myslím, že se velmi mýlíte, váš článek je tendenčně zaměřen. Podle mého názoru penalta nebyla. Vzpomínám na hráče Františka Veselého, když hrál proti Bohemce, Bohemka měla statného obránce Valenta. Franta Veselý útočil, Valent před ním ustupoval. Veselý naznačil kličku doleva, pak doprava, aby nakonec narazil přímo do Valenta. Valent zůstal stát, Veselý odlétl jak čamrda na zem, tribuny bouří, soudce píská faul pro Slavii.

Velmi podobný případ. Zcela chápu, že rozhodčí může v té rychlosti podlehnout situaci. Je jenom dobře, že to komise vyhodnotila jako chybu a vzhledem (a tohle jste taky dezintepretoval) k tomu, že celý zápas pískal dobře, dostal pouze stop na 3 utkání. podotýkám, že nefandím ani Spartě, ani Slavii.

F. Růžička

0 2
možnosti

Chlapečkům z Letné bylo ublíženo, jsou to chudáčci, že jo!! A že oni dostávali bonusy (povinný desátek) po celá poslední léta, zejména při hře s mužstvy ze druhé poloviny tabulky, to není nic??? Přestaňte vzpomínat na pár kiksů rozhodčích ve prospěch Plzně či Slávie, ale zamyslete se hlavně nad svojí historii třeba tak 10 let. V součtu těch kiksů bylo ve prospěch Sparty určitě více než pro všechna ostatní mužstva tabulky dohromady!

1 0
možnosti

Spartě nefandím, ale tentokrát souhlasím s tím, že ji rozhodčí poškodil. Taková penalta by se pískat neměla a už vůbec ne v 91. minutě. Rv

1 3
možnosti

O můj bože...to myslíte vážně?;-D;-D;-D poslední léta nejvíc penalt čutala Plzeň, teď je vystřídána Slávii...jako chápu, že vám Sparta není po chutí, ale takhle manipulovat? Video jasně ukázalo, že letec...rozhodčí na to skočil, dle komise byl uveden v omyl dotyčným letcem...3 zápasy jsou fér. Srovnávat práci komise, která zákrok vidí několikrát zpomaleně z hodně kamer a s tím, co napsal delegát z tribuny do zápisu, tomu říkám manipulace jako Brno...asi tak... ačkoliv jsem sparťan, tak nemám problém, když je písknuta penalta proti Spartě, ale musí být faul nikoliv filmování... záběr jsem si několikrát pouštěl a prostě slávista padal dřív, než byl vůbec nějaký kontakt...tedy trest pro rozhodčího není za to, že odpískal penaltu proti Spartě, ale proto, že se nechal obalamutit letcem. Tečka. Víc v tom není. Ještě bude jednat disciplinární komise a ta určí trest pro letce, očekávám podobný jako dostal Lafata a podobný jako dostal Limberský.

4 3
možnosti

Souhlasím s Vámi, že výrok komise rozhodčích je přinejmenším sporný, mně osobně připadá směšný. Je to signál pro rozhodčí, že písknout penaltu proti Spartě se jim nemusí vyplatit. Také si nepamatuji, po které penaltě se naposled v našich luzích a hájích strhla taková hysterie jako po této. Přitom se řada rozhodčích vyslovila v tom smyslu, že by ji pískla také. Tato penalta byla stejná jako 90% jiných odpískaných penalt. Na sparťanskou hysterii jsme docela zvyklí. Co mi nejvíc vadí, je v tomto případě rozhodnutí komise rozhodčích, které určitě nevzbudí ve veřejnosti mnoho důvěry v tento orgán do budoucna.

5 5
možnosti
Foto

vynechal jste jedno slovo. Správně to mělo být

... písknout NAFILMOVANOU penaltu...

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS