Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Žiji ve Vodňanech a už týden intenzivně kašlu!

0 0
možnosti

Opatření při slintavce a kulhavce dávají smysl - je to choroba přenosná na člověka. Jenže vedlejší efekt hromadného vybíjení skotu při výskytu nákazy zřejmě inspiroval vládní úředníky, ekonomy a politiky. Úchvatné! My můžeme přikázat (pod pěknou záminkou) chovatelům, aby vyvraždili svá zvířata - to u samo o sobě stačí, aby úředník zažil mohutný orgasmus. A ekonomické dopady jsou jistě také zajímavé. Vážně bych chtěla vědět, proč se kvůli nemoci šílených krav, která snad může mít nějakou souvislost s Creutzfeld-Jacobsovou chorobou, kterou na celém světě onemocnělo jen několik lidí, vyvraždily miliony kusů dobytka. Při hysterii kolem prasečí chřipky i média přiznávala, že egyptským úřadům se náramně hodí likvidovat chovy vepřů, protože vepře chovají v Egyptě jen kopští křesťané a je dost výnosné, což samozřejmě muslimy nesmírně štve.

A teď ptačí chřipka - nemoc, která ani není přenosná na člověka. Vymýtit jí nelze, protože nelze vyhubit divoce žijící ptáky ani omezit jejich akční rádius. Ale můžeme vymlátit celé chovy drůbeže a pořádně šlápnout na krk soukromým chovatelům. To musí být uspokojení, přikázat člověku, který třicet let buduje vzácný chov neobvyklých kusů drůbeže či bažantů, aby to všechno povraždil. Přitom je jasné, že takový chovatel při první zmínce o výskytu ptačí chřipky udělá všechno pro to, aby zamezil svým vrácným chovancům v kontaktu s volně žijícími ptáky. Ale kdepak - popílit, všechno popílit!!! Nezapomenu, jak při minulé státní hurá akci kolem ptačí chřipky zabili nějaké staré paní i jejího milovaného, v bytě chovaného papouška.

9 0
možnosti

Pani Kroupova, vy jste lekarka?

Nam tady tvrdi, ze ze virus te ptaci chripky mutuje a behem nekolika mesicu je pak prenosny na cloveka.

0 6
možnosti
Foto

Křechčení masa je co za úpravu ?8-o

0 2
možnosti
Foto

To, je, paní Marie, jak název sám napovídá, úprava masa, která má přispět k větší křehkosti masa.

Vřele doporučuji též pošírování nebo také pomalé pečení, což je totéž. Maso drůbeže a nejen drůbeže, je po něm nebývale křehké.

Ale tyto doporučené postupy platí, samozřejmě, až pro koncového uživatele. Nyní, po volbě Trumpa šéfem, ho nazýváme end user.

1 2
možnosti

:-)............Pane autore, víte, že jste možná odhalil jádro pudla? ZDá se to jako konspirace, ale já s Vámi vřele souhlasím. U nás se to ve velkém vybíjí, sousední země to mají zřejmě všechno proti tomuto viru vakcinováno, a nebo se ptáci na hranici vrací. Čím pro nás hůř, tím pro zbytek zemědělců v EU lépe! R^R^R^

2 4
možnosti

I Němci vybíjejí chovy, a věřte, že ta čísla jsou v Německu daleko vyšší.

2 0
možnosti
Foto

Paradoxem je, že ve Vodňanech žádná drůbežárna není a nikdy nebyla. :-)

1 0
možnosti
Foto

Vidíte, myslel jsem že jo. Alespoň vodňanské kuře chlazené koupené v Tescu u nás je občas na talíři.

1 0
možnosti
Foto

"Mladou čerstvou kachničku na pomerančích z Vodňan? - zapomeňte!"

;-DAni se nedivím, ve Vodňanech moc pomerančů neroste.

4 2
možnosti
Foto

Nikdy jste nejedl kachnu na pomerančích? To o něco přicházíte, navrhuji to napravit.

1 1
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik