Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

Ta vaše silně zavádějící informace o "armádním stíhacím bombardéru" měla znamenat co? Blbnutí neznalých, nebo jste takovým i vy?

Letoun B-25 z roku 1939 je relativně malé dvoumotorové letadlo, lehké konstrukce (16 m délka, 20 m rozpětí), byl na konci letu, takže paliva už tam mnoho nebylo. Ona budova je také postavena úplně jiným způsobem, než byla dvojčata. Celá konstrukce je silně předimenzovaná, protože tehdy neexistovaly žádné počítačové modely. Jednotlivá patra jsou stavebně více odděleny než tomu bylo u dvojčat.

Dvojčata měla ocelovou konstrukci, na kterou byla vše napojeno, jakmile se zhroutila tato konstrukce, šel dolů celý mrakodrap. Narazilo do něj letadlo dlouhé 50 m, s rozpětím 48 m, ještě plné paliva. Tohle prostě nemohl tento poměrně subtilní mrakodrap ustát. Jeho konstrukce byla pýchou tehdejšího inženýrství, jak přesně bylo všechno spočítáno, že tam nebylo nic navíc. A přesně to se stalo důvodem zřícení, kdy starší, notně předimenzovaná stavba Empire State Building vydržela, náraz malého letounu, ale odlehčená dvojčata náraz velkého, ne.

2 1
možnosti
Foto

Dvojčata spadla tedy proto, že byla projektována podle počítačového modelu? Bylo by možné tedy vhodné nasimulovat, co by se stalo, kdyby do ní narazil letoun B-25.

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik