Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

No vida,přece jen jednou s Vama souhlasím8-okarma

0 0
možnosti
RS

Řešení je jediné - že se odstěhujeme všichni jinam. Málo tady neberou jenom lékaři, ale taky učitelé, řidiči nebo prodavačky. Prostě všichni tady máme cirka 1/3 německého platu. Cirka 1/4 švýcarského nebo dánského platu.

Chceme si víc vydělávat, líp bydlet, mít lepší služby... hurá do Německa. Ukrajinci, Slováci, Moldavani, Bulhaři... chtějí taky víc vydělávat, líp bydlet, mít lepší služby... a tak jdou třeba k nám. Poláci jdou do Anglie, USA, Vídně... atd.

Prostě všichni chtějí za lepším a tak se populace Česka, Polska, Slovenska, Ukrajiny, Moldávie, Bulharska, Rumunska, ale i Itálie, Portugalska, Španělska... pohybují a ti, co nemají tolik závazků a mají na to chuť a povahu, tak jdou jinam. Na jejich místo pak nastupují populace ještě východnější a nebo ta populace řídne a stárne.

Můžeme spekulovat o tom, jestli to je dobré nebo špatné nebo jak moc to je špatné, ale je to naprosto přirozené.

Jediné řešení je požádat Německo, aby nás anektovalo a zavedlo tady německý pořádek, německou čistotu, německé zvyky, německé platy... což se jim asi těžko bude chtít, protože ve frontě už budou čekat minimálně Španělé, Řekové a Italové, kterých je Německo taky plné. A všechny Německo nepobere, ledaže by se opravdu Německem stala celá Evropa.

0 0
možnosti
AV

A85n57n95a 78V89e28s18e74l74á

28. 11. 2014 22:47

Kolik asi berou lékaři v průměru v nemocnici ? Jako jsou platy  ČR ?

0 0
možnosti
Foto

Pokud režim nezaplatí adekvátně odborníky, nelze než čekat, kolik jich zde zůstane.

0 1
možnosti
VJ

Těžko se může dostat na doktory, když se tady nehorázně krade. Začíná to jídlem, kde ze dvou miliard je vyhozena nebo rozkradena jedna miliarda. A takhle je to skoro se vším. Kdybychom nekradli a trochu přemýšleli, koho si zvolíme jednou za 4 roky, mohli jsme mít platy o 50% vyšší a s tím už by se dalo celkem slušně žít a nějaké utíkací touhy by nebyly tak silné. ;-)

1 0
možnosti
JR

J70a60r78a 14R22a64n84k

28. 11. 2014 21:02

Pokud jste nezil na Zapade jiz delsi dobu, nemuzete vedet, ze tahle pretahovani se dela vzdy, pamatuji Spiegel a Stern, kde nabizeli v celostrankovych reklamach rychly postup pri ziskani obcanstvi pri premisteni do Statu nebo Kanady, hledali tehdy predevsim farmare, pak prisla doba, kdy brali lekare a zdravotnicky personal....nic noveho.... lide na Zapade nesedi na jednom miste, casto se stehuji za praci.

2 0
možnosti
ZH

Loni byla v ZDF reportáž tuším z Waršavské university. 80% studentů medicíny počítalo s odchodem do zahraničí, 50% už dokonce mělo v německu fleka a makali tam brigádnicky v laborkách a výzkumu. Pravdou je, že v Polsku to mají mladí lékaři neskutečně horší než u nás. Podle mne je zbytečné bránit odchodům, to stejně nepomůže. Já osobně bych bych některé obory zakončil předáním účtu, který by splácel buď český stát, pokuď by dotyčný pracoval nějakou dobu v oboru v čechách, nebo by to splácel dotyčný ze svého zahraničního platu. Vlk by se nažral a koza by zůstala celá.:-)

1 0
možnosti
FD

Řšení já vidím úplně jinde.Největší problém já vidím v totální neexistencitrhu s pracovní silou.Ano je sice volný pracovní trh.Co to znamená vystudovaní studenti za peníze u nás jdou jinam.Rozhodně jim nemínim bránit.Ale vždyť konkretně medik tímto způsobem do Německa od nás donese z našich daní minimálně 3 mil. korun .Ať jde jinam,ale ať Němci za něj ty miliony do našeho rozpočtu vrátí.Pak se můžeme bavit o trhu.Toto dotování jim náramně vyhovuje a nebojme se přiznat,že jim to vyhovuje.Poslední událosto,kdy se začínají stavět na zadní v Anglii nasvědčují tomu,že si to dokážou ohlídat a pokud to překročí určitou hranici,začnou nepotřebné lidi vracet.To se to hospodaří.Není to jenom o lékařích,kdo by u nich dělal podřadné práce,kdyby i tyto lidi s minimálním vzděláním měli zaplatit.Oni tento stát taky něco stáli,než začli pracovat.

5 0
možnosti
MK

Dobře, ale proč by se mělo platit jen za mediky, zedník se taky nevyučil zadarmo.

4 0
možnosti
IH

Možná Vám to uniklo, ale v rámci Evropy existuje něco jako volný pracovní trh.

A jen hlupák by vyháněl lidi, kteří sem přinášejí svoje peníze a tady je utrácí.

0 0
možnosti
Foto

Neuniklo, hned v prvním odstavci, račte pořádně číst.

0 0
možnosti
JSS

Jak dáno i psáno. Těžko omezit někho, když chce fachčit jinde. Lékaří mají  extra výhodnou pozici. Ale nemohu zakázat. ale mohu jejich platy chtít anit zde!!

Tak Herr Babiš - zařiď to !! Budete dělat kasírky na každého a statísícoví poplatníci jsou fuč za naše  nálady ke studiu !!

             Tedy zbytečný poprask - jen chtít řdně vést tuhle zaprodanou zemi !

0 3
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik