Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vláda s tím fakt nic neudělá?

Energie se dál zdražují, pohonné hmoty čeká další cenový boom i kvůli zahájení turistické sezóny. Lidi si své Chorvatsko jenom kvůli neschopnosti vlády, nenechají ujít. A žít a bydlet se taky chce, vlastně musí.

Tato vláda zřejmě vejde do dějin jako ta, co pro své lidi neudělá nic. Zdražování všeho už dosahuje takového stupně, že to postupně začíná likvidovat i vrstvy, které si myslely, že to zatím zvládají. Ale konce to nemá a zdá se, že (podle konání zdejší vlády) ani mít nebude. Navíc poslední událost kolem odměn vysokých manažérů ČEZu. To je opravdu nestydatá věc, aby si manažeři rozdali takové odměny. Navíc, když pro české lidi, podniky a spotřebitele elektřiny nejenže neudělali nic dobrého, ale přímo je ožebračují. Dodat na energetickou burzu kWh za 0,18 Kč z uhelných zdrojů a 0,24 Kč z jaderných zdrojů, aby si jí mohli obchodníci kupovat za cca 11,- Kč a pak jí přeprodávat spotřebitelům, je skandální. A ne, že za to nemůže tato vlády. Může, nese za to plnou zodpovědnost.

Jak na to? Prostě energetickou burzu ignorovat. Napřed se postarat o svou vlastní zemi, teprve co je navíc prodat ven. Jestli nevíte jak se to dělá, informujte se prosím u maďarské vlády. Ta se o své lidi stará, volby ukázaly, jak to lidi vnímají. A, že když my nedodáme elektřinu na Lipskou burzu, tak nám Německo nedodá plyn? Tak ať si ho nechá. Dojednat ruský plyn z Maďarska, nebo Slovenska, je jenom otázkou jednání. Teď je vhodná doba na to, jednání a chování Evropské komise podrobit nejvyšší kritice. A i kdyby nás to mělo stát členství v EU, postarat se o vlastní lidi je nejvyšší priorita.

Samozřejmě, je také nejvyšší čas podrobit zdrcující kritice Green Deal, zelený úděl pro Evropu. To rovnou odmítnout. "Zelená" energie nesmírně výrobu elektřiny zdražuje. Navíc to nenapravitelně devastuje životní prostředí. Parky větrných elektráren tak narušují křehkou rovnováhu energetických sítí, že blackouty vinou rozkolísané frekvence hrozí kdykoliv. A mnohahektarové plochy fotovoltaiky? Radši tam vysaďme lesy, jestliže nepotřebujeme zemědělskou půdu. Jestli někoho tak trápí globální oteplování, tak lesy jsou nejlepší.

Jo a aby už se stále neskloňovalo, že CO2 ničí životní prostředí. Oxid uhličitý CO2 je životodárný plyn. Bez CO2 by neexistoval život na této planetě. Panel IPCC stále vydává zprávy o oteplování Země, i když to už dávno není pravda. I to by mělo být předmětem našeho předsednictví. Prostě to už konečně utnout. 

V zájmu energetické bezpečnosti se pokusí EU odstřihnout od ruského plynu. Jak to udělá? Bude se mohutně investovat do terminálů v největších evropských přístavech, kde se zkapalněný břidlicový plyn z Ameriky, bude opět zplynovávat, aby se mohl pouštět do plynových potrubí. Nákladná záležitost.

Při frackingu, dobývání břidlicového plynu, se do hlubokých zemních vrstev pumpuje směs vody, písku a chemikálií, které způsobují jemné praskliny v porézním kameni. Odtud pak unikají bubliny plynu. Voda a chemikálie v těch hloubkách zůstávají, aby se praskliny opět nezacelily. V místech těžby pak zůstává trvale kontaminovaná spodní voda. Navíc fracking je naprosto nerentabilní, zásoby břidlicového plynu se odhadují na cca 100 let, což za zničené životní prostředí v oblastech těžby rozhodně nestojí. Břidlicový boom stojí na reklamním podvodu, těžba je prodělečná, cena plynu pro Evropu bude asi neskutečně vysoká. (zdroj M. Morris - "A jde se na to").

Úkoly této vlády jsou skutečně veliké. Řídit Evropskou unii, ale hlavně postarat se o blaho lidu, který té vládě umožnil vzniknout. Jak asi mnohem lépe se dýchá Viktoru Orbánovi, který tu nejvyšší prioritu - postarat se o vlastní zemi - skutečně vykonává. Od Maďarů za to cítí plnou podporu, i za to, že se v jejich zájmu, dokáže postavit bruselské byrokracii.

Autor: Vladimír Zeman | úterý 7.6.2022 11:15 | karma článku: 32,92 | přečteno: 837x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Paní Ursula zastropuje cenu ruského plynu.

Jak to chce udělat? Zastropuje stejnou cenu pro celou EU? Tedy my budeme platit stejnou cenu jako Němci? Hráblo jí, nebo nedohlédne dál, než z okna své kanceláře na okap vedlejšího bruselského paláce?

3.9.2022 v 10:33 | Karma: 38,66 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Návštěva Nancy přinesla tolik potřebný klid do regionu?

Zahraniční politika Spojených států nemá chybu. Rusko za agresi proti Ukrajině se snaží potrestat absolutní izolací Ruska. Takže výlet šéfky Kongresu USA do Tchaj-wanu přinesl opak.

9.8.2022 v 9:21 | Karma: 35,17 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Partie na Prima News řešila požár a drahotu.

Obé si vyžaduje komentář. Normální, nezaujatý, logický pohled na věc. Pohled na naší přírodu, v druhém případě pak na absurdity, které mají za následek tak vysoké ceny všeho.

1.8.2022 v 11:43 | Karma: 35,44 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Společnost

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

Tragédie, která postihla oblast Českosaského Švýcarska je zřejmě dosud největší. Strmé srázy, rokle, hala bala přes sebe poházené suché, kůrovcem zničené stromy. A všude spoustu suchých větví, vysoká podestýlka suchého jehličí.

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Takže snížit spotřebu plynu o 15%.

Vymyslela Evropská komise. A hned, samozřejmě, kdo by snad nesouhlasil, tak sankce. Protože musíme být odhodlaní, semknutí. Protože Rusko a jejich zemní plyn je přece špatně. Řekla Amerika.

22.7.2022 v 10:05 | Karma: 36,88 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:03

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik