Opravdu mohou sociální sítě způsobit novou studenou válku?

4. 02. 2018 11:51:56
Někdy to vypadá tak, že ano. V USA už víc jak rok zuří válka mezi demokraty a republikány o tom, jestli Putin mohl svým přáním, aby Trump vyhrál prezidentské volby, tyto zásadním způsobem ovlivnit. Demokraté hrozí prezidentovi

impeachmentem, protože údajně přijal největší pomoc největšího nepřítele, tj. Ruska. Amerika se zmítá v kotrmelcích, volby nedopadly tak, jak si elitáři představovali a jejich zoufalá snaha o nápravu přináší neklid do celého světa.

Další volby v Evropě taky nedopadly podle představ, největší katastrofa brexit, ale ani ty ve Francii, kde sice vyhrál Macron (ani to nebylo to úplně ono), ale Marine Le Pen byla ve finále, v Katalánsku se střílelo (gumovými projektily). V Rakousku to dopadlo katastrofou, předseda Svobodných je předsedou vlády, v Německu se horko těžko sestavuje staronová koalice, o které ví každý, že je to zoufalá z nouze cnost. A u nás? Volby nás zařadily do proudu kritiků EU, volajících, když ne po zrušení EU, tak určitě po její zásadní reformě. A za všechno mohou sociální sítě. Facebook, twitter, instagram. Ty mohou za to, že voličům přestal sloužit vlastní mozek. Tak je to aspoň vysvětlováno mediálním mainstreamem. V Německu už na to reagují mazáním závadných zpráv, my už na to máme zřízený útvar.

Americký prezident, zřejmě pod vlivem štvanice na něj pořádané, vyhrožuje Rusku novým jaderným zbrojením. Aby snad Rusko nenapadlo, že napadne lokálním jaderným útokem Evropu. Rusko na to reagovalo poukázáním na vnášení globální nejistoty. Zde je nutné připomenout, že Rusko vydává na zbrojení cca 1/10 prostředků, které vydává Amerika. Nová americká letadlová loď Franklin nedávno zařazená do služby je už desátá, proti jedné ruské. Nedávný těsný střet amerického průzkumného letounu s ruským bitevníkem nad Černým mořem, krajně rozčilil Pentagon. Bylo to v mezinárodním vzdušném prostoru. Takový se nachází i v Mexickém zálivu, kdyby se tam objevil ruský bitevník? Snad ani nedomýšlet. Rozpočet Ruska je tedy výhradně obranný, nebo ne?

Po r. 1992 jsem nezaslechl, že by Rusko vnášelo na někoho územní požadavky. Anexe Krymu byla vyvolána Majdanem. Nebyly zveřejněny žádné výsledky šetření krvavého konfliktu na Majdanu, dodnes neznáme kdo sestřelil letadlo MH 17 nad Ukrajinou (i když nizozemští vyšetřovatelé slíbili celou zprávu uveřejnit na jaře 2017). Prezident Trump slíbil zveřejnit celou pravdu o atentátu na Kennedyho i podivnosti kolem zřícení budov WTC (doslova řekl, že náraz dvou letadel zlikvidoval tři budovy). Nic s toho se nerýsuje.

Volby u nás se nesly ve znamení antibabiš (sněmovní) a anizeman (prezidentské). Oni i ty americké byly ve znamení antitrump. To nemůže vyjít. To, že to nechápou ti "nejpovolanější", je prostě jejich problém. Už při poslední volbě parlamentem prezidenta Klause, se všechno neslo ve znamení antiklaus. Tehdy se měl Jan Švejnar zvednout a odejít, protože o něm se nikdo ani nezmínil, jako by tam nebyl, vše bylo o tom proč nevolit Klause. Teď to bylo to samé. O Drahošovi jsme se dozvěděli, že je vědec a to bylo vše. Za to jsme byli přesvědčováni, že Zeman nedožije konec funkčního období, že je hrubec a neomalenec, a že dělá ostudu ve světě.

Takto to nefunguje. Lidi mají vlastní rozum a schopnost vlastního uvažování. Zatím. Doufejme, že to ještě nějakou dobu vydrží. A sociální sítě jsou v tom nevině, i když! Pomalu na nich vzniká závislost, jako na automatech. Takže vlastně ano - zrušit.

Autor: Vladimír Zeman | neděle 4.2.2018 11:51 | karma článku: 23.23 | přečteno: 452x

Další články blogera

Vladimír Zeman

Paní Ursula zastropuje cenu ruského plynu.

Jak to chce udělat? Zastropuje stejnou cenu pro celou EU? Tedy my budeme platit stejnou cenu jako Němci? Hráblo jí, nebo nedohlédne dál, než z okna své kanceláře na okap vedlejšího bruselského paláce?

3.9.2022 v 10:33 | Karma článku: 38.63 | Přečteno: 1175 | Diskuse

Vladimír Zeman

Návštěva Nancy přinesla tolik potřebný klid do regionu?

Zahraniční politika Spojených států nemá chybu. Rusko za agresi proti Ukrajině se snaží potrestat absolutní izolací Ruska. Takže výlet šéfky Kongresu USA do Tchaj-wanu přinesl opak.

9.8.2022 v 9:21 | Karma článku: 35.11 | Přečteno: 1003 | Diskuse

Vladimír Zeman

Partie na Prima News řešila požár a drahotu.

Obé si vyžaduje komentář. Normální, nezaujatý, logický pohled na věc. Pohled na naší přírodu, v druhém případě pak na absurdity, které mají za následek tak vysoké ceny všeho.

1.8.2022 v 11:43 | Karma článku: 35.39 | Přečteno: 1131 | Diskuse

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

Tragédie, která postihla oblast Českosaského Švýcarska je zřejmě dosud největší. Strmé srázy, rokle, hala bala přes sebe poházené suché, kůrovcem zničené stromy. A všude spoustu suchých větví, vysoká podestýlka suchého jehličí.

27.7.2022 v 11:37 | Karma článku: 31.13 | Přečteno: 767 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.58 | Přečteno: 478 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.83 | Přečteno: 1447 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 460 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 265 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 683 | Diskuse
Počet článků 757 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1346
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...